Spotify wordt niet geopend of reageert niet op Windows 10? Laten we het probleem oplossen

Spotify, de populairste muziekstreamingservice die beschikbaar is op meerdere platforms, omvat Windows 10. U kunt de Spotify-app downloaden van de Microsoft Store om van muziek op uw computer te genieten. Maar sommige gebruikers melden dat de Spotify-toepassing niet reageert op Windows 10. De redenen voor dit probleem kunnen verschillende zijn en u moet meerdere oplossingen toepassen om dit probleem op te lossen. Hier in dit bericht hebben we enkele effectieve methoden om te repareren Spotify werkt niet op Windows 10-pc.

Spotify-app opent niet in Windows 10

De eerste en meest effectieve oplossing die we aanbevelen, klik op het Windows-pictogram -> stroom en start opnieuw op. Ja herstart Windows 10 dit zal het systeem vernieuwen, lost kleine softwareconflicten op die ervoor kunnen zorgen dat Spotify niet opent of niet reageert op Windows 10

Als de Spotify-applicatie niet reageert, open dan taakbeheer. Zoek op het tabblad Processen naar Spotify, klik er met de rechtermuisknop op om opties te openen en selecteer Taak beëindigen.

Er zijn kansen, antivirusprogramma’s van derden kunnen voorkomen dat sommige applicaties worden geopend. Probeer uw antivirusprogramma tijdelijk uit te schakelen en start Spotify opnieuw om te controleren of het werkt.

Windows-update installeren

Microsoft brengt regelmatig Windows-updates uit met beveiligingsverbeteringen en bugfixes. En het installeren van de nieuwste Windows-updates lost ook eerdere problemen op. Laten we de nieuwste Windows-updates controleren en installeren die mogelijk een oplossing hebben voor de Spotify-app-bug.

Druk op Windows-toets + S type windows update en selecteer controleren op updates. Druk op de knop controleren op updates om het downloaden en installeren van beschikbare Windows-updates van de Microsoft-server toe te staan. Als u klaar bent, moet u uw computer opnieuw opstarten om ze toe te passen, controleer nu de status van de Spotify-app.

Voer een schone start uit

Soms zorgen programma’s van derden die Spotify verstoren er ook voor dat Spotify niet start. Start de schone opstartstatus van Windows 10 om erachter te komen of de problematische software het probleem veroorzaakt.

Druk op Windows-toets + R, typ msconfig.msc en klik op ok. Hiermee wordt de systeemconfiguratie geopend. Ga naar het tabblad Services. Vink aan op Verberg alle Microsoft-services en klik op Alles uitschakelen. Schakel over naar het tabblad Opstarten en klik op Taakbeheer openen. Schakel vervolgens alle opstartitems uit en ga terug naar Systeemconfiguratie. Klik op Toepassen en OK. Start vervolgens uw pc opnieuw op.

Start nu de Spotify-app, controleer of deze goed werkt. Als het antwoord ja is, moet u Systeemconfiguratie openen en deze services en programma’s één voor één inschakelen om de problematische te achterhalen.

Reset Spotify-app op Windows 10

Windows 10 heeft een optie om de app terug te zetten naar de standaardinstellingen en het meest mogelijke probleem met de app op te lossen.

Klik met de rechtermuisknop op het startmenu, selecteer Apps en functies, scrol omlaag om Spotify te lokaliseren, selecteer het en klik vervolgens op geavanceerde opties. Dit opent een nieuw venster, controleer hier of de app-toestemming is ingeschakeld, Scroll naar beneden en klik op reset en klik nogmaals op reset wanneer de waring-pop-upprompt wordt geopend,

Als u klaar bent, sluit u alles en start u uw computer opnieuw op. Open nu opnieuw de Spotify-app en controleer of er geen problemen meer zijn met de app op Windows 10.

Spotify-app opnieuw installeren

Als het je nog steeds niet is gelukt om het Spotify-app-probleem op te lossen, is het mogelijk dat er iets mis is met de installatiebestanden van Spotify. Installeer de Spotify-app opnieuw en verhelp het probleem waarschijnlijk op uw computer.

Druk op Windows-toets + I om de app Instellingen te openen, klik op Apps en vervolgens op Apps en functies, Scroll naar beneden om de Spotify-app te zoeken, selecteer deze en klik vervolgens op Verwijderen. Volg de instructies op het scherm om de app van uw computer te verwijderen.

Navigeer nu naar C:\Users\YOURUSERNAME\AppData\Roaming\, verwijder hier de Spotify-map en start uw computer opnieuw op, download Spotify ‘volledig installatiepakket’ van de officiële site hier en installeer het met beheerdersrechten.

Hebben deze oplossingen geholpen om Spotify niet te openen of reageert de Spotify-applicatie niet op Windows 10? Laat het ons weten in reacties hieronder,

Lees ook:

0 Shares:
You May Also Like