Spotify wil dat je baan betaalde Premium-lidmaatschappen als extraatje aanbiedt

spotify adele shuffle album view

Sportschoollidmaatschappen, metropassen, draadloze kortingen en zelfs huisdierenverzekeringen zijn enkele van de voordelen die werkgevers gebruiken om stafleden te verleiden, en nu wil Spotify zijn Premium-lidmaatschappen op het menu zetten.

Spotify heeft zojuist zijn nieuwe “Spotify at Work”-programma aangekondigd, waarbij muziekstreaming samenwerkt met bedrijven om zijn betaalde Premium-abonnementen aan te bieden als extra’s voor werknemers, direct naast Summer Fridays en on-site acupunctuur.

Spotify heeft al één partner op het oog: Accenture, het digitale adviesbureau met bijna 700.000 medewerkers wereldwijd. Voorlopig zal Accenture Spotify alleen als extraatje aanbieden in Zweden, Letland en Litouwen, hoewel een bedrijfsleider (zoals geciteerd in een Spotify-persbericht) zei dat ze “groot potentieel” voor het programma op “wereldwijde schaal” zien.

Natuurlijk betalen sommige bedrijven al ad hoc voor het Spotify-lidmaatschap van hun werknemers (betaalde Netflix is ​​een ander populair extraatje voor werknemers), maar met Spotify at Work lijkt de streamer erop uit om de praktijk een boost te geven.

Een voor de hand liggend voordeel voor Spotify om zijn Premium-lidmaatschappen te pushen als extraatjes voor werknemers, is om het aantal betaalde abonnees te vergroten, zelfs als het bedrijven zijn die de rekening betalen.

Hoewel het betaalde ledenbestand van Spotify niet zo sterk is als dat van Netflix, lijkt het groeitempo te vertragen. De streamer rapporteerde 182 miljoen betaalde abonnees tijdens zijn driemaandelijkse inkomstenoproep vorige maand – niets om naar te niezen, let wel, maar hoewel het cijfer een verbetering van 15 procent op jaarbasis betekende, bleef het nog steeds een beetje achter bij wat beleggers verwachtten , waardoor de aandelenkoers van Spotify een klap kreeg.

Waarschijnlijk bezorgd dat er bijna geen Premium-abonnees meer zijn om zich aan te melden, is het geen wonder dat Spotify creatief wordt. En door gebruikers op het werk te haken die verloofd zijn met hun Spotify-afspeellijsten, hoopt de streaminggigant zeker die werknemers als Premium-leden te behouden, zelfs nadat ze naar een nieuwe baan zijn gesprongen.

OK, maar zullen de werkgevers die Spotify nastreeft het vooruitzicht dat stafleden zich op Spotify verspreiden terwijl ze aan het werk zijn? Van zijn kant lijkt Spotify at Work-partner Accenture optimistisch over het idee en zegt dat Spotify zijn werknemers zal helpen om “beter te focussen, te leren of gewoon te ontspannen”.

0 Shares:
You May Also Like