Spotify toont nu virtuele concerten van je favoriete artiesten

spotify virtual events splash

Hoewel het bijwonen van liveconcerten voorlopig tot het verleden behoort (of in ieder geval zou moeten zijn), floreren virtuele concerten en nu is er een gemakkelijkere manier om erachter te komen wanneer je artiesten die je gezien moet hebben, online gaan.

Spotify heeft zojuist aangekondigd dat het nu zowel virtuele als live concerten zal vermelden op zijn “Concerten” -hub, met details over online evenementen van je gevolgde artiesten plus “aanbevolen” shows op basis van je luistergeschiedenis.

Je vindt de Concerts-hub onder Bladeren op de Spotify-app op de desktop of door op Zoeken te tikken in de iOS- of Android-app van Spotify. Je kunt ook het gedeelte ‘On Tour’ van de Spotify-profielpagina bekijken voor een artiest.

De Concerts-hub somt nog steeds tal van geplande persoonlijke concerten op, hoewel de meeste van hen (voorlopig althans) voor later dit jaar of (waarschijnlijker) voor 2021 zijn gepland.

Dat gezegd hebbende, beginnen sommige virtuele evenementen al op te duiken. Ik zie bijvoorbeeld dat de Zuid-Koreaanse jongensband BTS deze zaterdag om 1 uur ET (dat is een beetje na mijn bedtijd) live zal optreden met Coldplay, Kane Brown, Khalid en meer.

spotify virtuele evenementen

De concertpagina vermeldt ook andere “aanbevolen” concerten, terwijl een Vind virtueel evenement-knop je naar de concertdetailpagina van derden leidt, waar je tickets kunt kopen.

Virtuele concerten die op de Concerts-hub worden vermeld, kunnen volgens Spotify op elk platform worden gehost, inclusief Twitch, Instagram Live, YouTube Live of een door zichzelf gehoste site.

De enige vereiste voor artiesten is dat ze hun virtuele evenementen moeten vermelden via Songkick, een ‘ontdekkingsapp’ voor online optredens. Spotify zegt ook dat een “select aantal” Ticketmaster-evenementen automatisch worden vermeld in de Concerts-hub.

Artiesten kunnen een online concert instellen als een ‘Artiestenkeuze’, waarmee het evenement bovenaan hun profielpagina’s wordt vastgezet. Spotify zal ook e-mailwaarschuwingen sturen (met gemakkelijke opt-out-opties, zou je hopen) met “gepersonaliseerde virtuele evenementaanbevelingen” naar luisteraars.

0 Shares:
You May Also Like