Spotify test in-app polls voor podcasts

spotify polls

Slechts een paar maanden na het uitrollen van videopodcasts en grafieken voor de meest populaire podcasts, heeft Spotify nog een andere podcastfunctie om te onthullen: polls.

Spotify zegt dat de nieuwe polling-functie voor podcasts een test is en dat deze vanaf vandaag voor “de meeste” Spotify-gebruikers zal worden uitgerold, terwijl alle Spotify-gebruikers de functie kort daarna zullen krijgen.

De nieuwe polls verschijnen direct in de Spotify-app, ofwel op de relevante podcastafleveringspagina of op het scherm ‘Now Playing’.

De vragen en antwoorden komen van de daadwerkelijke podcasters. Een voorbeeldvraag van is “Welke van deze is de beste Fincher-film?”, met de antwoorden variërend van en tot en .

Zodra u op een antwoord tikt, kunt u zien hoe uw antwoorden zich verhouden tot hoe andere luisteraars reageerden. De peilingen zullen “volledig optioneel” zijn (je zou hopen) en je antwoorden zullen anoniem zijn, zegt Spotify.

De eerste peilingen verschijnen op geselecteerde Spotify Originals en exclusieve podcasts, waaronder en .

Het is een drukke zomer geweest voor podcasts op Spotify. De enorme muziekstreamingservice rolde in juli grafieken uit voor top- en trending podcasts, slechts een week later gevolgd door ondersteuning voor videopodcasts. Spotify heeft ook zwaar geïnvesteerd in exclusieve podcasts, waarbij honderden miljoenen werden betaald voor de rechten op en Bill Simmons’ The Ringer podcast-netwerk.

Ondertussen gooide Amazon net zijn hoed in de podcastring en kondigde vorige week de uitrol aan van gratis podcasts op Amazon Music.

0 Shares:
You May Also Like