Spotify rolt samengestelde podcast-afspeellijsten uit voor echte misdaadfanaten, fijnproevers en meer

spotify curated podcast playlists

Als je hunkert naar een nieuwe podcast terwijl je thuis ineengedoken zit, kunnen de samengestelde podcast-afspeellijsten van Spotify je misschien helpen die volgende binge-waardige show te vinden.

De nieuwe podcast-afspeellijsten van Spotify, die vandaag debuteren in de VS en vijf andere gebieden, bevatten categorieën variërend van interviews met beroemdheden en klimaatverandering tot datingadvies en echte misdaad, waarbij de selectie van afspeellijsten wekelijks, tweewekelijks of maandelijks wordt bijgewerkt.

Een van de drie ‘vlaggenschip’ podcast-afspeellijsten van Spotify is Beste podcasts van de week, die zorgvuldig geselecteerde afleveringen uit een breed scala aan genres belicht. Tot de favorieten van deze week behoren afleveringen van podcast, waarin wordt besproken hoe “het internet ons verandert”; , een NPR-podcast over de Latino-ervaring in Amerika; , waarin liefdesverhalen van over de hele wereld worden beschreven; en , een “audio sitcom” over een drietal kamergenoten van in de twintig.

Er is ook de afspeellijst Crime Scene, die wekelijks wordt bijgewerkt met een selectie van afleveringen uit pods als , , en .

Brain Snacks, de derde van Spotify’s drie grote podcast-afspeellijsten, bevat afleveringen vol met ‘feiten’, mondelinge geschiedenissen, poëzie en meer. De huidige afspeellijst (die om de week wordt bijgewerkt) geeft je de primeur over hoe prehistorische ouders hun kinderen voedden, de ins en outs van ‘power dressing’, de magere uitroeptekens en andere hersenkrakende onderwerpen.

Tientallen andere podcast-afspeellijsten (die “lokaal samengesteld” zijn voor een bepaalde regio) zijn ook beschikbaar, zoals “100% interviews met beroemdheden”, “Climate Crisis”, “Family-Friendly Fun”, “Fooder for Foodies”, “Latinx & Trots’, ‘Echte mensen, echte verhalen’ en ‘Deze week in Hollywood’.

Spotify heeft de afgelopen maanden een grote opmars gemaakt in de podcastingruimte. Eind vorig jaar lanceerde de muziekstreaminggigant Your Daily Podcasts, een automatisch gegenereerde afspeellijst die lijkt op de Your Daily Mix-muziekafspeellijsten.

Nog opvallender was de overname door Spotify van $ 196 miljoen van The Ringer, de populaire website en het podcastnetwerk opgericht door sportzender Bill Simmons.

De nieuwe samengestelde podcast-afspeellijsten van Spotify zijn vandaag live in de VS, Duitsland, Zweden, het Verenigd Koninkrijk, Mexico en Brazilië.

0 Shares:
You May Also Like