Spotify houdt rekening met Adele, sloten standaard shuffle-knop voor albums

spotify adele shuffle album view

Geërgerd door de prominente shuffle-knop die verscheen in de albumweergave van Spotify? Adele was dat ook, en nu schakelt de streaminggigant automatisch shuffelen uit wanneer Premium-abonnees hele albums streamen, inclusief die van Adele.

In een tweet van het weekend zei Adele dat het verwijderen van de standaard shuffle-knop uit de albumweergave van Spotify “het enige verzoek was dat ik had in onze steeds veranderende industrie.”

“We maken albums niet met zoveel zorg en hebben niet zonder reden nagedacht over onze tracklist”, vervolgde Adele. “Onze kunst vertelt een verhaal en naar onze verhalen moet geluisterd worden zoals we het bedoeld hebben. Bedankt Spotify voor het luisteren.”

In een e-mail aan Mashable bevestigde een Spotify-vertegenwoordiger dat het bedrijf de standaard shuffle-knop in de albumweergave had vervangen door een standaard afspeelknop, maar alleen voor betaalde Premium-gebruikers; Spotify Free-gebruikers zitten nog steeds vast met de shuffle-knop.

Als u erop staat nummers uit de albumweergave van Spotify in willekeurige volgorde te afspelen, kunt u altijd naar het scherm Nu afspelen gaan en op de shuffle-knop tikken.

De “Shuffle Play”-knop van Spotify is in de loop der jaren geleidelijk prominenter geworden, tot het punt waarop de knop in wezen het tweede logo van de streamer was.

In februari 2020 verloor de knop zijn “Shuffle Play” -tekst in de Spotify-app en kreeg zijn huidige uiterlijk, met het veelbetekenende driehoekige “play” -pictogram en een kleiner ingevoegd “shuffle” -pictogram met de bekende kriskras door elkaar lopende pijlen.

Maar terwijl de Shuffle Play-knop zinvol is bij het spelen van een Spotify-radiostation of een afspeellijst, is het front-en-center aanwezigheid in de albumweergave geïrriteerde artiesten en luisteraars.

Of het nu van Adele is of van , de meeste albums (en aantoonbaar zelfs compilaties en ‘best of’-platen) zijn bedoeld om in trackvolgorde te worden afgespeeld, niet willekeurig door elkaar gegooid, maar Spotify leek het gebruik actief aan te moedigen door Shuffle Play de standaard te maken.

Spotify haalt de Shuffle Play-knop uit de albumweergave slechts enkele dagen nadat de streamer eindelijk live songteksten naar zijn app heeft uitgerold, waardoor het voor gebruikers gemakkelijker wordt om mee te zingen met de favoriete afspeellijsten.

0 Shares:
You May Also Like