Spotify heeft nu een eigen handsfree spraakassistent

spotify mobile new look

Als je Spotify wilt besturen met je stem zonder het gedoe van Alexa of Google Assistant, kun je de mobiele Spotify-app nu vragen om je favoriete nummers op te luisteren zonder een vinger uit te steken.

Zoals voor het eerst gemeld door GSMArena, is Spotify net begonnen met het uitrollen van een handsfree spraakassistent op zowel zijn Android- als iOS-apps.

Eenmaal ingeschakeld, kun je eenvoudig het activeringswoord “Hey Spotify” zeggen om te zoeken naar artiesten, nummers, afspeellijsten en podcasts. Je kunt Spotify ook vragen om je deuntjes te pauzeren, nummers over te slaan of een nummer als favoriet toe te voegen.

hey spotify spraakgestuurd zoeken

De nieuwe stemassistent van Spotify werkt alleen als je telefoon is ontgrendeld en de Spotify-app is geopend, dus het is niet handsfree, maar we laten het schuiven.

Native voice search is al jaren een Spotify Premium-voordeel, maar tot nu toe moest je een microfoonknop ingedrukt houden om Spotify met je stem te bedienen.

Het woord begon ongeveer een maand geleden uit te lekken dat Spotify aan het sleutelen was aan het gebruik van “Hey Spotify” als een wake-word voor spraakopdrachten.

De nieuwe “Hey Spotify” -functie is opt-in en als de functie op uw telefoon is uitgerold, kunt u deze inschakelen via een opstartscherm. Een andere optie is om in het instellingenscherm te graven, op Spraakinteracties te tikken en de optie “Hey Spotify” in te schakelen.

Op de pagina met algemene voorwaarden voor ‘Voice on Spotify’ zegt Spotify dat het begint met het opnemen van je stem nadat je het wekwoord hebt uitgesproken of op het microfoonpictogram hebt getikt, en dat het zal blijven luisteren ‘totdat Spotify je vraag of verzoek heeft verwerkt’ – in met andere woorden, de typische privacy-ketelplaat van de stemassistent.

Als je het niet prettig vindt dat Spotify de microfoon van je telefoon bestuurt, kun je altijd de Android- of iOS-microfoontoegang voor de app uitschakelen, of gewoon de “Hey Spotify”-functionaliteit uitschakelen.

0 Shares:
You May Also Like