Spotify-afspeellijsten voor uw huisdieren? Oké, we zullen bijten

spotify pet playlists

Eerst kwamen je dagelijkse mixen, daarna je topnummers van het decennium en meest recentelijk je dagelijkse podcasts. Nu onthult Spotify zijn nieuwste afspeellijstgenerator – deze keer voor huisdieren.

De nieuwe Pet Playlists zijn “algoritmisch gemaakt” en “gebaseerd op uw luistergewoonten en de eigenschappen van uw huisdier”, zegt Spotify met een knipoog.

Wacht, probeert Spotify ons gewoon te trollen? Misschien, maar we gaan een gegeven paard niet in de mond kijken, dus laten we beginnen.

Eerst moet je een huisdier kiezen, zoals een kat, een hond, een hamster of een vogel. Leguanen staan ​​ook op de lijst, maar geen slangen of vissen (“ze hebben geen oren”).

Vervolgens moet u een paar vragen over uw huisdier beantwoorden met behulp van een schuifhendel. Ontspannen of energiek? Verlegen of vriendelijk? Apathisch of nieuwsgierig? Je snapt de drift.

Spotify-afspeellijsten voor huisdieren

Eindelijk mag je je huisdier een naam geven en een foto uploaden van je hond, katachtige of geschubde viervoeter.

Zodra dat is gebeurd, zal Spotify zijn magie doen door een afspeellijst samen te stellen die “jullie allebei leuk zullen vinden”. Hoewel het toegeeft dat het maken van afspeellijsten voor huisdieren “geen exacte wetenschap is”, zegt Spotify dat het met “experts” heeft samengewerkt om tot de “beste benadering” te komen van de deuntjes die huisdieren het aantrekkelijkst zouden vinden.

Ik heb een huisdierenafspeellijst gemaakt voor “Spot”, mijn fictieve hond (onze huisbaas staat geen huisdieren toe), en de mix was, nou ja, niet slecht! De Doobie Brothers en “Old Town Road”, beide in grote rotatie in ons appartement, waren aanwezig en verantwoord, samen met “You Take a Dog” van Kurt Lanham, “Laughing at the Moon” van David Darling, “Squirrel Hunters” door Special Consensus, en (natuurlijk) “My Dog and Me” van John Hiatt & The Goners.

In alle ernst heeft Spotify de afgelopen maanden behoorlijk hard gepromoot zijn afspeellijsten – zowel die door mensen zijn samengesteld als die automatisch zijn gegenereerd op basis van je luistergewoonten -, waarbij podcast-afspeellijsten de nieuwste innovatie van Spotify zijn.

De redenering achter Spotify’s playlist-push ligt voor de hand: hoe meer je gehecht bent aan je dagelijkse mixen en favoriete samengestelde muzieklijsten, hoe kleiner de kans dat je naar Apple Music, Pandora of een andere concurrent voor streaming muziek springt.

Bij de meest recente kwartaalinkomstenoproep in oktober kondigde Spotify aan dat het maar liefst 113 miljoen betaalde abonnees had, tegenover de 60 miljoen gebruikers die in juni vorig jaar op Apple Music waren geabonneerd.

Dat gezegd hebbende, heeft Spotify nog geen abonnementscijfers voor de demografische huisdieren vrijgegeven.

0 Shares:
You May Also Like