SpotCam’s betaalbare Pano 2-beveiligingscamera bevat geavanceerde AI

SpotCam Pano 2

In een oogopslag

Beoordeling door experts

Pluspunten

Panoramische weergaveMens- en valdetectieDigital zoom tracking

nadelen

Moet handmatig afzonderlijke videoclips maken om te downloadenMoet zich abonneren op een cloudabonnement voor meer dan één dag videogeschiedenis

Ons oordeel

De SpotCam Pano 2 biedt geavanceerde functies tegen een betaalbare prijs, waardoor het een geweldige optie is voor de meeste thuisgebruikers.

Prijs bij beoordeling

$ 79

Beste prijzen vandaag

Amazone

$ 79,00

Free

Voor zijn bescheiden prijskaartje van $ 79, zou je verwachten dat de SpotCam Pano 2 een eenvoudig instapproduct is. Het is niet. SpotCam’s nieuwste toevoeging aan zijn lijn van huisbewakingscamera’s wordt geleverd met full-HD-video, geavanceerde AI-detectie, een panoramische kijkhoek en free cloudopname voor de levensduur van de camera. Dat maakt het een slimme keuze voor zowel beginnende als doorgewinterde doe-het-zelvers.

De Pano 2 heeft een eenvoudig ontwerp. De camera zit op een slanke steel die handmatig 360 graden kan worden gedraaid. Deze past in een platte basis met een antislip rubberen ring eronder, waardoor de nok veilig op een tafel, plank of een ander plat oppervlak kan worden geplaatst. Het wordt ook geleverd met een magnetische houder en een paar schroeven; bevestig deze aan een muur en u kunt de camera plat tegen de basis vouwen en gewoon op de houder klikken. De Pano 2 heeft bekabelde stroom nodig, dus welke installatieoptie je ook gebruikt, je moet hem binnen ongeveer 1,2 meter van een stopcontact plaatsen.

Installatie en installatie

Omdat de Pano 2 bedoeld is om binnenshuis te worden gebruikt, is de installatie vrij eenvoudig. Zodra het is geïnstalleerd en ingeschakeld, hoeft u alleen maar de SpotCam-app naar uw telefoon of tablet te downloaden en vervolgens de aanwijzingen op het scherm te volgen om de camera toe te voegen en te verbinden met uw Wi-Fi. Zelfs met een firmware-update had ik de camera binnen een paar minuten aan de gang.

SpotCam Pano 2

SpotCam

De 1080p-camera heeft een gezichtsveld van 180 graden en wordt geleverd met gebruikelijke functies voor thuisbewaking, zoals nachtzicht, tweerichtingsaudio, algemene bewegings- en geluidsdetectie, activiteitenzones en planningsmogelijkheden. Smart home-integraties omvatten Alexa, Google Assistant en IFTTT.

Maar verrassend voor de prijs, bevat het ook enkele geavanceerde functies, waaronder digitale zoomtracking, waarmee je een bewegend object kunt volgen, en mens- en valdetectie, beide functies die doorgaans alleen beschikbaar zijn als add-ons via de betaalde abonnementen van SpotCam.

Valdetectie

Aangezien veel mensen thuisbeveiligingscamera’s installeren om oudere of zieke familieleden in de gaten te houden, is valdetectie bijzonder aantrekkelijk. Het werkt door u te waarschuwen wanneer iemand valt en niet snel weer opstaat, maar u moet wel aan een aantal voorwaarden voldoen voor detectienauwkeurigheid. Volgens SpotCam werkt valdetectie het beste wanneer de Pano 2 een schuin zicht op de persoon heeft, wat betekent dat hij op een zodanige hoogte moet worden geïnstalleerd dat hij geen strikt horizontale kijkhoek heeft. SpotCam stelt ook voor om de camera niet te trainen op drukke achtergronden.

Nadat ik de camera had aangepast om aan deze vereisten te voldoen, heb ik een paar man-down-incidenten op verschillende afstanden van de camera geënsceneerd om de functie te testen. De camera detecteert gemakkelijk vallen binnen ongeveer zes voet of zo van de camera – 5 seconden lijkt het minimum te zijn dat een persoon op de grond moet zijn om detectie te activeren – maar had moeite met het herkennen van vallen op tweemaal die afstand. Het was onduidelijk of het de afstand zelf was of het feit dat het me dichter bij wat kan worden omschreven als een drukke achtergrond, de oorzaak van het probleem was. Hoe dan ook, deze peccadillo kan zijn bruikbaarheid beperken, maar een thuisbewakingscamera mag nooit worden gebruikt in plaats van zorgverleners voor mensen die ze nodig hebben, zoals Spotcam aangeeft.

Detectie van personen en volgen van digitale zoom

Menselijke detectie daarentegen werkte perfect tijdens mijn testen. Het waarschuwt je alleen wanneer het een bewegend object als mens herkent, dus negeerde het de bewegingen van mijn hond en katten, evenals andere incidentele bewegingen zoals het ritselen van gordijnen in een briesje.

Digitale zoomtracking werkt door een persoon te vergrendelen wanneer de camera beweging detecteert en deze door de kamer te volgen. Zoals de naam al aangeeft, gebruikt de functie digitale zoom in plaats van mechanische beweging van de camera om de persoon te “volgen”, waarbij de focus blijft behouden op het gebied van het beeld waar ze zich bevinden terwijl ze bewegen. Dit wordt gezien als een tweede afbeelding in de SpotCam-app die naast de hoofdlivefeed kan worden geplaatst of erin kan worden geplaatst in een beeld-in-beeld-lay-out, afhankelijk van uw instellingen. Hoewel er scenario’s zijn waarin het volgen van digitale zoom kan helpen bij het bewaken van gezinsleden, zou het vooral handig zijn als er een indringer in uw huis was, omdat u dan langer en beter naar hun gezicht kunt kijken.

SpotCam-app

Michael Ansaldo/IDG

De Pano 2 legt in elk licht video van hoge kwaliteit vast, hoewel de groothoek een beetje een fisheye-effect produceert. De dagelijkse functies van de camera werken betrouwbaar, compleet met tijdige en nauwkeurige waarschuwingen, terwijl een “bewegingsmasker” -functie (waarmee u delen van het beeld kunt maskeren waarvan u wilt dat bewegingsdetectie negeert) helpt bij het beheren van het aantal waarschuwingen dat u ontvangt . De SpotCam-app maakt het gemakkelijk om vastgelegde video te bekijken en de verschillende instellingen van de camera aan te passen. U kunt ook meer AI-functionaliteit toevoegen, zoals detectie van huilende baby’s en voertuigdetectie, via abonnementen op individuele functies en servicepacks.

Abonnementen voor cloudopslag

Net als bij eerdere SpotCam-camera’s slaat de Pano 2 alle vastgelegde video op in de cloud. Het komt met de free SpotCam Live-pakket, inclusief live streaming video, bewegings- en audiodetectie, gebeurteniswaarschuwingen en de mogelijkheid om live video en snapshots te delen. Je krijgt ook een eendaagse videogeschiedenis, maar je moet je hierop “abonneren” free functie in de app om deze te activeren. Als u meer dan één dag aan opnamen wilt bekijken, kunt u upgraden naar een van de SpotCam NVR-pakketten. De opties omvatten een abonnement van 3, 7 of 30 dagen voor respectievelijk $ 3,95 per maand/$ 39 per jaar, $ 5,95 per maand/ $ 59 per jaar of $ 19,95 per maand/$ 199 per jaar.

U kunt video’s van gedetecteerde gebeurtenissen met elk van deze plannen bekijken, maar om ze op te slaan en te delen, moet u een aparte videoclip maken en exporteren. Gelukkig is dit veel eenvoudiger dan bij eerdere SpotCam-modellen, waarbij je verschillende parameters moest instellen voordat je een videobestand kon maken. Nu tik je gewoon op een downloadpictogram en de video wordt automatisch geproduceerd en opgeslagen op een apart tabblad genaamd Mijn film, van waaruit je het naar je lokale schijf kunt downloaden.

Waar het op neerkomt:

Afgezien van de eigenaardigheid die ik zojuist heb beschreven, is de SpotCam Pano een uitstekende kandidaat voor de meeste thuisgebruikers. Het biedt essentiële functies voor thuisbewaking, terwijl de functionaliteit eenvoudig en de totale eigendomskosten laag blijven. Dat levert het een sterke aanbeveling op.

0 Shares:
You May Also Like