SpotCam Video Doorbell 2 review: niet de beste, niet de slechtste

spotcam video doorbell 2 chime speaker

In een oogopslag

Beoordeling door experts

Pluspunten

Neemt op op een lokale microSD-kaart7 dagen gratis cloudopslagWerkt op batterij of bekabelde voeding

nadelen

Trage appBatterij kan niet worden verwijderd om op te ladenTe weinig detectiemogelijkheden zonder betaald abonnementGroot en lomp

Ons oordeel

Lokale video-opslag is een geweldige functie, maar een slecht ontworpen app en meerdere abonnementsopties doen afbreuk aan de aantrekkingskracht van deze deurbelcamera.

De SpotCam Video Doorbell 2 is de nieuwste in een lijn van thuisbewakingsproducten van SpotCam uit Taiwan. De deurbel is een stuk dikker dan sommige van zijn concurrenten, met afmetingen van 2,7 x 5,7 x 1,5 inch (BxHxD), maar hij biedt de mogelijkheid om op te nemen op een lokale microSD-kaart, wat ongebruikelijk is.

Tijdens onze tests ontdekten we dat de camera een goed beeld produceerde, maar de algehele ervaring werd in de steek gelaten door de app, die traag was. Ook, terwijl de deurbel een barebones-ervaring biedt, tenzij je betaalt voor een maandelijks abonnement: er wordt van je verwacht dat je betaalt voor extra functies zoals persoonsdetectie en gezichtsherkenning, en dat komt bovenop de optionele kosten voor cloudopslag.

De SpotCam-videodeurbel gebruiken 2

De SpotCam Video Doorbell 2 functioneert zoals de meeste van zijn concurrenten. Het houdt het gebied waarin het is geïnstalleerd in de gaten en stuurt pushmeldingen wanneer beweging wordt gedetecteerd. Wanneer iemand aan de deur komt en op de knop drukt, klinkt de AC-aangedreven draadloze gong die je in huis aansluit, uit en is een tweerichtingsvideogesprek mogelijk via de app.

De deurbel kan waarschuwingen naar de app en/of een e-mailadres sturen. Er kan ook een schema worden ingesteld voor de waarschuwingen, om te voorkomen dat ze op bepaalde tijden worden ontvangen, en de camera zelf kan volgens een schema worden uitgeschakeld en ingeschakeld.

De 1080p-video van de sensor is goed en het apparaat heeft infrarood nachtzicht en een zeer breed gezichtsveld van 180 graden. Ik vond de bewegingsdetectie van de camera relatief goed, hoewel het een paar keer niet lukte om te zien dat ik ernaartoe liep.

De camera kan zowel video opnemen in de cloud als op een interne microSD-kaart, waardoor het een van de weinige deurbellen is met een lokale opslagoptie. Er is ook een standaard cloudopslagplan met zeven dagen gratis cloudopslag, en er zijn drie niveaus van premiumservice met 30 dagen, 180 dagen en 365 dagen opslag. De laatste twee behoren tot de langste opslagopties die door elke maker van videodeurbellen worden aangeboden.

spotcam video deurbel 2 achterplaat

Abonnementsopties

Meer complexe detectie-opties zijn beschikbaar met verschillende betaalde abonnementen: betaal $ 9,99 per maand of $ 99 per jaar – bovenop het cloudopslagplan waarvoor je je aanmeldt – en je krijgt menselijke detectie (die dieren en andere bewegende objecten negeert), voertuigdetectie, een virtueel hek dat u alleen waarschuwt wanneer beweging wordt gedetecteerd binnen de grenzen van dat gebied, en detectie van ontbrekende objecten die u waarschuwt wanneer een object uit het gezichtsveld van de camera is verwijderd. Gezichtsherkenning kost $ 9,99 per maand / $ 99 per jaar extra. U heeft ook de mogelijkheid om deze gespecialiseerde detectiefuncties à la carte aan te schaffen. Deze link brengt u naar die pagina op de website van SpotCam. Het is de moeite waard om zorgvuldig uit te zoeken welke functies u misschien wilt hebben en hoeveel het allemaal gaat kosten voordat u beslist of de SpotCam een ​​goede koop is.

De app

Mijn grootste kritiek op de SpotCam Video Doorbell 2 betreft de tijd die nodig was om de video te zien na een waarschuwing. Het duurt ongeveer 10 seconden voordat de app start en zich aanmeldt nadat de waarschuwing is ingedrukt. Maar de video wordt niet meteen gepresenteerd; in plaats daarvan krijg je een lijst met camera’s, zelfs als je er maar één hebt. U moet op de deurbelcamera klikken om naar het volgende scherm te gaan, en vervolgens op de knop “gebeurtenissen” klikken om opgenomen clips te bekijken en vervolgens op de clip klikken.

Elke keer dat ik het probeerde, duurde het ongeveer 20 seconden van begin tot einde en elke keer dat ik eindelijk werd begroet met een “Het uploaden van deze video is nog niet voltooid, probeer het later opnieuw.” Je moet nog een paar seconden wachten totdat de video beschikbaar is, wat naar de huidige normen behoorlijk slecht is.

Spotcam heeft de deurbelfirmware en de app geüpdatet nadat onze review was gepubliceerd, dus we besloten nog een keer te kijken. De hardware was hetzelfde, maar we gebruikten versie 6.2.6.3 van de Android-app en firmwareversie 134 op de deurbel.

Een van onze grootste klachten was de tijd die nodig was om een ​​opname af te spelen nadat een waarschuwing was geactiveerd. In de nieuwe versie van de app is de vertraging tussen het activeren van een waarschuwing en het afspelen van een opgenomen video teruggebracht van 20 seconden tot ongeveer 7 seconden, maar ik had nog steeds het probleem dat de video niet altijd beschikbaar was.

De app heeft een interessante functie genaamd “Now on Air”. Klik op die knop en je krijgt toegang tot beveiligingscamera’s die door hun eigenaren openbaar zijn gemaakt. Dezelfde video is beschikbaar op de SpotCam-website, waar wordt verduidelijkt dat alle streams standaard privé zijn en dat sommige eigenaren ervoor hebben gekozen om hun stream openbaar te maken.

spotcam video deurbel 2 screenshots

Installatie

Het installeren van de deurbelcamera was relatief eenvoudig, maar ik had wel wat problemen.

Het apparaat wordt bevestigd aan een beugel die moet worden bevestigd met schroeven of een meegeleverde plakstrip. Ik probeerde het eerst in een houten paal bij mijn voordeur te schroeven en de bovenkant van de schroef brak af terwijl ik het met de hand aandraaide. Ik probeerde het opnieuw, deze keer met een klein geleidegat om het gemakkelijker te maken, maar de tweede schroef brak ook af. Ik heb nog nooit zo’n schroefknip gehad en om het twee keer achter elkaar te laten gebeuren, moest ik concluderen dat de meegeleverde schroeven zwak of slecht gemaakt waren.

spotcam video deurbel 2 gong luidspreker 1

Toen ik het uiteindelijk bevestigde, kostte het een paar pogingen om verbinding te maken met mijn wifi. De hotspot is niet ver van de unit in huis, maar de deurbel had problemen met het verbinden en deze installatiefase duurde ongeveer 15 minuten. Eenmaal verbonden leek het stabiel, maar het gaf altijd een zwak signaal waar andere deurbellen meestal een sterke verbinding aangaven. Wi-Fi-connectiviteit bleef een probleem met de nieuwe firmware en de nieuwe versie van de Android-app.

De SpotCam Video Doorbell 2 kan worden gevoed door een batterij of een standaard 8-24 volt AC-deurbelvoeding of 5 volt DC. De levensduur van de batterij hangt af van de hoeveelheid gebruik die de deurbel krijgt en het aantal keren dat deze beweging detecteert, maar SpotCam beweert dat dit tot zes maanden kan duren. Na twee weken testen was de batterij gedaald van drie balkjes naar één balk. De batterij is intern en kan worden opgeladen via een USB-aansluiting aan de achterkant van het apparaat, maar de batterij is niet verwijderbaar.

De SpotCam Video Doorbell 2 is geen sterke waarde

De SpotCam Video Doorbell 2 is niet de slechtste videodeurbel die we hebben getest, maar ook niet de beste. Als u lokale opslag wilt in plaats van afhankelijk te zijn van de cloud, moet u dit samen met de Netatmo Smart Video Doorbell overwegen. Een gratis cloudopslagplan is leuk, maar dat wordt de norm (met de opmerkelijke uitzondering van Ring). Gezien de vertraging bij het openen van video in de app en de extra kosten om alle functies te ontgrendelen, is deze deurbelcamera gewoon geen sterke waarde.

0 Shares:
You May Also Like