SpotCam Eva 2 review: een sterk verbeterde beveiligingscamera

518 qolzihl. ac sl1000  copy

In een oogopslag

Beoordeling door experts

Pluspunten

Vloeiende pan- en kantelbewegingNauwkeurige geluids- en bewegingsdetectie Optionele functie beschikbaar om een ​​persoon in het gezichtsveld van de camera te volgen

nadelen

Moet zich abonneren op een cloudabonnement voor meer dan één dag videogeschiedenisMoet handmatig afzonderlijke videoclips maken om te downloaden

Ons oordeel

De SpotCam Eva 2 is een solide huisbeveiligingscamera voor binnen of buiten.

De originele SpotCam Eva, die we in 2016 hebben getest, was een behoorlijk onhandige camera, zowel wat betreft het omvangrijke ontwerp als de ongepolijste prestaties. Het was echter duidelijk dat het de kiem van iets beters bevatte, en die zijn tot wasdom gekomen in de SpotCam Eva 2.

De opnieuw opgestarte camera heeft een “sneeuwpop”-vorm die niet bijzonder aantrekkelijk of een doorn in het oog is, maar hij is kleiner en gemakkelijker in het zicht te verbergen dan het origineel. Het heeft ook een breder gezichtsveld (130 graden) en voegt een ingebouwde sirene en tweerichtingsspraakmogelijkheden toe, Amazon Alexa en Google Home-integratie, en het ondersteunt automatisch volgen van personen. Pan-en-tilt is nog steeds de kernfunctie, maar deze functie werkt veel beter dan in de vorige iteratie.

Het eerste bewijs dat de Eva 2 was verbeterd ten opzichte van zijn voorganger, kwam naar voren tijdens het installatieproces. Er zijn geen schakelaars om te spiegelen of modi om te schakelen, slechts een paar door de app gevraagde stappen om de camera met uw netwerk te verbinden. Binnen een minuut had ik de camera aan de praat. Ik zet de camera op een plank in mijn woonkamer, maar hij kan ook buiten worden gebruikt. Het heeft een bedrijfstemperatuur van 14 graden tot 122 graden Fahrenheit en wordt geleverd met ankers en schroeven om het aan een buitenmuur of hek te monteren. Houd er rekening mee dat het netstroom gebruikt, dus u moet in de buurt van een buitenstopcontact zijn of een toegankelijk stopcontact binnenshuis als u het buiten gebruikt.

img04

De SpotCam-app is niet veel veranderd sinds ik hem met de eerste Eva gebruikte. Nadat je de Eva 2 op het startscherm hebt geselecteerd, zie je de livefeed met camerabediening eronder, inclusief een knop voor het dempen van de luidspreker, een andere voor het maken van snapshots van de livefeed en 30 seconden terugspoelen. U kunt door live video bladeren op een horizontaal scrollende tijdlijn die onder deze werkbalk wordt weergegeven. Helemaal onderaan staan ​​knoppen om opgenomen videoclips van gedetecteerde geluids- en bewegingsgebeurtenissen te bekijken, de microfoon te activeren en terug te keren naar de live feed. Opties voor het aanpassen van de gevoeligheid voor geluids- en bewegingsdetectie, waarschuwingen en andere functies zijn toegankelijk via een tandwielpictogram in de rechterbovenhoek.

De camera legt een scherp, levendig beeld vast in de dagmodus en biedt ongeveer 10 meter verlichting met een sterk contrast wanneer nachtzicht is geactiveerd. Wanneer het geluid of beweging detecteert, stuurt het een melding naar uw apparaat met een momentopname van de feed in de waarschuwing. Deze waren nauwkeurig in mijn tests en kwamen snel aan, wat suggereert dat ik een indringer op heterdaad zou kunnen betrappen tijdens een echte inbraak. Hoewel deze generieke waarschuwingen goed genoeg werken, is het de moeite waard om het volgen van mensen op de Eva 2 in te schakelen. Het zal u helpen ongewenste meldingen te verminderen door u alleen te waarschuwen wanneer een mens wordt geïdentificeerd, en het zal de persoon vergrendelen en hun bewegingen volgen, zodat u dat niet doet. verlies ze niet uit het oog als ze door of rond uw huis bewegen.

Die laatste functie is pan-en-tilt. Zelfs zonder menselijke tracking, kunt u de camera 345 graden pannen en 90 graden in kleine stappen kantelen door rechtstreeks op het scherm te vegen. Je kunt het gezoem van de motor duidelijk horen bij elke beweging, maar de camera is zeer responsief en nauwkeurig, twee dingen die de originele Eva’s pan-en-tilt niet was.

spotcam eva 2 app

De Eva 2 slaat alle vastgelegde video op in de cloud. Het wordt geleverd met het verleidelijke titel Free Forever-pakket, dat eigenlijk vrij standaardaanbiedingen omvat: live streaming video, bewegings- en audiodetectie, gebeurteniswaarschuwingen en de mogelijkheid om live video en snapshots te delen. Je krijgt ook een eendaagse videogeschiedenis, maar je moet je “abonneren” op deze gratis functie in de app zodat de camera videoclips kan opnemen.

Als u meer dan één dag aan opnamen wilt bekijken, kunt u upgraden naar een abonnement van 3, 7 of 30 dagen voor respectievelijk $ 3,95, $ 5,95 of $ 19,95 per maand.

Hoewel je met elk van deze abonnementen opgenomen video’s kunt bekijken, kun je ze niet downloaden. Net als bij de originele Eva, moet je een aparte video maken om te exporteren van je bewakingsclips als je een bestand wilt hebben dat je kunt delen via e-mail of flashstation. Hiervoor moet u een “normale” of time-lapse-video selecteren en parameters instellen zoals de starttijd van de video en de lengte van de clip. Het eindproduct wordt opgeslagen op een apart tabblad met de naam Mijn film, en u kunt het vanaf daar downloaden naar uw lokale schijf.

Afgezien van deze blijvende beperking, elimineert de Spot Cam Eva 2 met succes de tekortkomingen van zijn voorganger en verbetert hij zijn sterke punten. De eenvoudige bediening en nauwkeurige AI-functies maken het een geweldige beveiligingsoplossing voor de meeste scenario’s.

0 Shares:
You May Also Like