Speaqua Barnacle Pro Bluetooth-luidsprekerreview: weerbestendig plezier

barnacle pro front

In een oogopslag

Beoordeling door experts

Pluspunten

IP68-classificatie voor onderdompeling onderin het zwembad Veelzijdige GoPro-, zuignap- en sleutelhangermontageSlaat 8 GB aan nummers op voor afspelen zonder telefoon Ondersteunt True Wireless Stereo

nadelen

Helemaal geen basgeluid Een tikkeltje prijzig voor de geluidskwaliteit

Ons oordeel

Deze luidspreker is leuk, overleeft duiken naar de bodem van het zwembad en slaat tot 2.000 nummers intern op. Het wordt ook geleverd met zuignap- en GoPro-bevestigingen en zal ook dienen als sleutelhanger. Het geluid is redelijk voor een luidspreker van dit formaat, maar er is weinig tot geen dreun. Toch een pluim voor een zeer slim, robuust ontwerp.

Mijn vrienden zullen misschien anders beweren, maar ik ben niet immuun voor plezier. Ik kan naar de Barnacle Pro in zijn Tidal Blue (zie hierboven) colorway kijken en zeggen: “Dat is een giller!” Sterker nog, deze kleine Bluetooth-luidspreker heeft een veelzijdig montagesysteem en heeft een zeldzame IP68-classificatie.

IP staat voor ‘bescherming tegen binnendringen’ en in dit geval betekent de 6 dat stof en andere deeltjes, bijvoorbeeld zand, niet binnen kunnen komen en schade kunnen veroorzaken. De 8 betekent dat het apparaat tot 3 meter (9,8 voet) water kan worden ondergedompeld. Lagere IP67- of IPX7-classificaties komen veel vaker voor en bieden bescherming tegen onderdompeling in maximaal 30 cm water en doen, met de laatste specificatie, geen beloftes over bescherming tegen deeltjes. In dit andere verhaal lees je alles over IP-codes.

Deze luidspreker zou een trip naar de bodem van het diepe gedeelte van het zwembad moeten kunnen weerstaan, maar ik weet zeker dat je mij – en het bedrijf – laat weten of ik het mis heb. Als er nu maar meer bas was.

Barnacle Pro-ontwerp en functieset

Afgezien van mijn ironische openingscommentaar, vond ik het psychedelische blauwe motief van de 2,75 x 2,75-inch Barnacle Pro aantrekkelijk. Het ziet er geweldig uit aan de douchewand met behulp van de aan de onderkant gemonteerde zuignap. Als je niet van blauw houdt, is deze oogbol-achtige luidspreker ook verkrijgbaar in zes andere kleuren met oceaanthema, evenals een getextureerde die eruitziet als een golfbal en wordt geleverd met een groene zuignapbevestiging. Ik hou van dit bedrijf, zelfs als het Golf-model $ 5 extra kost.

Een meegeleverde GoPro-compatibele houder kan worden vervangen door de zuignap (ze kunnen aan en uit worden geschroefd), of u kunt de geborgde sleutelhangerring rond het bevestigingspunt gebruiken om de Barnacle Pro in een sleutelhanger te veranderen. Een vrij grote sleutelhanger om zeker te zijn, maar een die in het wild best handig kan zijn als je geneigd bent om dergelijke dingen kwijt te raken.

De luidspreker blijft drijven, dus hij kan ook handig zijn als sleutelhanger aan waterscooters. (Ja, ik wilde boten zeggen, en vraag me niet waarom ik denk aan het kwijtraken van dingen.) Speaqua bevat ook een USB-A naar micro-USB-oplaadkabel.

zeepokken pro kant

De bedieningselementen bevinden zich op de lip van de Barnacle Pro (ik wil steeds “Bill” zeggen!), In de buurt van de grill aan de voorkant, hoewel de verhoogde symbolen zich in dezelfde veelkleurige Tidal Blue-vormgeving bevinden die het water buiten houdt, ze ‘ is een beetje moeilijk visueel te onderscheiden (zie hierboven). Het duurde een paar sessies voordat ik vertrouwd was. Als je het niet erg vindt om te vervelen, kun je overwegen om deze luidspreker in een effen kleur aan te schaffen, waar ze ongetwijfeld beter te zien zijn.

Aan de ene kant van het apparaat vindt u volume omlaag, aan/uit/geheugenmodus en volume omhoog aan één kant van het apparaat. Aan de andere kant, op ongeveer vijf centimeter afstand, zie je: vorige track/switch EQ, afspelen/pauzeren en volgende track. Er is ook een micro-USB-poort onder een vaste stekker. Deze plug maakt eigenlijk deel uit van de gegoten waterdichte hoes. Dat is slim, maar het is een beetje moeilijk om open te wrikken. Dat kan natuurlijk gezegd worden van de stekker op een aantal waterdichte speakers.

Prestaties van de Barnacle Pro

Normaal gesproken kijk ik niet naar prijzen totdat ik een recensieproduct grondig heb getest, maar ik heb deze stiekem bekeken en $ 65 deed me denken dat de Barnacle Pro misschien speciaal zou klinken vanwege zijn formaat. Het blijkt dat de hoge kosten meer een factor zijn van de bescherming tegen binnendringen en opslag aan boord. Het geluid is gewoon OK.

De middentonen en hoge tonen zijn goed vertegenwoordigd en er is geen hoorbare vervorming, zelfs niet bij het verrassend luide maximale volume. Je krijgt heldere zang, gitaar en andere instrumenten. Er is ook een EQ-functie voor binnen/buiten, maar voor zover ik kon zien, rolde dit slechts een deel van de bovenkant af.

Het echte probleem is dat er nauwelijks low-end geluid is. Je kunt de kick- en basgitaren horen, maar alleen hun hogere frequentiecomponenten; dat wil zeggen, u kunt ze horen, maar u kunt ze niet. De subbas die op zoveel hiphop-, rock- en andere soorten tracks voorkomt, is er gewoon niet.

Een gebrek aan bas was niet onverwacht in een luidspreker van dit formaat, maar na mijn review van de Sony SRS-XB13 – en gezien de prijs – hoopte ik op net iets meer. Merk op dat ik zelfs een Harry Potter trok en onder water luisterde. Dezelfde deal, en het kostte me een tijdje om het water uit mijn oren te krijgen.

zeepokken pro mount

De Barnacle Pro is ook monofoon, wat meestal simpelweg een gebrek aan stereoscheiding betekent. In dit geval ontdekte ik echter ook dat fase-annulering de leadgitaar in een van mijn nummers doodde. Dat was een primeur voor mij, hoewel het wel een faseprobleem met de mix aan het licht bracht. Dat is maar goed ook, althans voor mij als opnametechnicus.

De Barnable Pro zal worden gekoppeld aan een andere TWS-luidspreker (True Wireless Stereo) voor stereo (de beste ervaring zou zijn met een andere Barnacle Bill-err, Pro). Dat zou voor een aangenamere luisterervaring moeten zorgen, maar het zal niet meer bas produceren.

De batterij van de Barnacle Pro is geschikt voor slechts ongeveer 8 uur afspelen – een verrassend conservatieve schatting. Speaqua’s verdienste was echter dat het een veel nauwkeurigere beoordeling was dan de optimistische cijfers gebaseerd op het spelen met een volume van 10 procent dat veel leveranciers bieden.

Merk op dat de documentatie op de productpagina spreekt over het vermogen van de Barnacle Pro om intern opgeslagen iTunes m4a-bestanden af ​​te spelen. Het speelt ook MP3- en WAV-bestanden af; FLAC en WMA worden echter niet ondersteund.

De Barnacle Pro is slim

De Barnacle Pro is een slim ontworpen, veelzijdige, stoere en goed genoeg klinkende luidspreker gezien zijn kleine formaat. De prijs van $ 65 is hoger dan ik had verwacht, maar gezien de veelheid aan rollen die het kan vervullen, is het helemaal niet onredelijk.

Aan de andere kant zou ik het misschien gewoon gebruiken met een van mijn reservesleutels – degene die ik op het water meeneem. Ik zei toch dat het drijft, toch?

0 Shares:
You May Also Like