Soundcore Motion Boom Plus review: groots geluid, middelgroot

Soundcore Motion Boom Plus Bluetooth speaker

In een oogopslag

Beoordeling door experts

Pluspunten

Met de Soundcore-app kunnen gebruikers aangepaste EQ-profielen maken Klinkt geweldig op topvolume Kan worden gebruikt als powerbank Indrukwekkende batterijduur van 20 uur

nadelen

Geen aptX-codec-ondersteuningZiet er niet zo indrukwekkend uit als het klinkt

Ons oordeel

De Soundcore Motion Boom Plus biedt een veel groter geluid dan zijn formaat – of prijs – zou suggereren.

Prijs bij beoordeling

$ 179,99

Beste prijzen vandaag: Soundcore Motion Boom Plus

Amazone

$ 179,99

Free

Anker’s Soundcore-divisie heeft zijn populaire Motion Boom draadloze Bluetooth-luidspreker geüpgraded met de introductie van de Motion Boom Plus. Wat is naast het grotere formaat de “plus” in deze vergelijking? De Plus biedt discrete tweeters en woofers, waardoor een enorme hoeveelheid geluid ontstaat die veel groter is dan wat je zou verwachten van een luidspreker van dit formaat – of een voor deze prijs.

Deze speaker is niet flitsend. Er zijn geen pulserende discolichten en de behuizing zelf is ofwel een zwarte rechthoek met afgeronde hoeken of een zwarte buis met vierkante hoeken, afhankelijk van je standpunt. Er is een relatief klein Soundcore-logo over de grille aan de voorkant, maar geen ontwerpelementen waardoor de Motion Boom Plus zich zal onderscheiden van de rest.

Deze recensie maakt deel uit van TechHive’s berichtgeving over de beste Bluetooth-luidsprekers, waar u beoordelingen van het aanbod van de concurrentie vindt, plus een kopersgids voor de functies waarmee u rekening moet houden bij het winkelen voor dit type product.

Frontrooster op Soundcore Motion Boom Plus

James Barber/Gieterij

De Soundcore Motion Boom Plus is verkrijgbaar in het zwart en meet 15,31 x 5,51 x 7,7 inch (BxHxD) en weegt slechts 5,29 lbs. Dat is een beetje een tussenmaat. Het is groot genoeg om een ​​handvat nodig te hebben om het gemakkelijk te kunnen dragen, en de hoogwaardige, verstelbare riem is logisch, ook al is deze luidspreker een stuk kleiner dan veel andere luidsprekers die met een riem worden geleverd.

De Motion Boom Plus is ook verrassend licht in gewicht voor zijn formaat. Op basis van zijn afmetingen ziet hij eruit als een luidspreker van 7 of 8 pond, maar hij weegt eigenlijk slechts 5,3 pond. Het is IP67, wat betekent dat het ongevoelig is voor stof en bestand is tegen een onbedoelde duik in het zwembad. Soundcore beweert zelfs dat de Motion Boom Plus terug naar de oppervlakte drijft als hij in het water valt. U kunt alles leren wat u moet weten over IP-codes in het artikel in de voorgaande link.

Wat je krijgt met de grote, maar niet bijzonder zware vormfactor, is een output van 80 watt, waarbij een paar woofers elk 30 watt krijgen en twee tweeters elk 10 watt. Deze actieve drivers worden aan elk uiteinde ondersteund door passieve basradiatoren. De luidspreker gebruikt de nieuwste Bluetooth 5.3-standaard, maar ondersteunt alleen de SBC-codec (dwz er is geen aptX- of AAC-ondersteuning).

De Soundcore Motion Boom Plus-speaker heeft een riem met stevige hardware.

James Barber/Gieterij

Een batterij van 13.400 mAh levert 20 uur afspeeltijd op een volledige lading, en een USB-A-poort aan de achterkant van de luidspreker stelt je in staat om de Motion Boom Plus als powerbank te gebruiken. Ook verscholen achter een rubberen hoes aan de achterkant zijn een USB-C-poort voor het opladen van de luidspreker en een 3,5 mm AUX-ingang als je Bluetooth-weergave wilt omzeilen.

Een onverwachte functie van een luidspreker van deze omvang is de mogelijkheid om hem als luidsprekertelefoon te gebruiken. De Motion Boom Plus heeft een ingebouwde microfoon en kan inkomende oproepen beter dan verwacht afhandelen. Als je buiten bent en muziek streamt vanaf je telefoon, werkt het als een meer dan voldoende noodoplossing als een zakelijk gesprek je feest onderbreekt.

De Soundcore-app

Soundcore heeft een app die de luidsprekers en koptelefoons ondersteunt. De primaire functie is het leveren van firmware-updates aan de luidspreker. Het stelt een luisteraar ook in staat te kiezen uit verschillende equalizer-presets die zijn ontworpen door Soundcore en het volume en de Extra Bass-functie vanuit de app te regelen.

Soundcore Motion Boom Plus-app

James Barber/Gieterij

Als je het geluid echt aan je exacte specificaties wilt aanpassen, is er een aangepast paneel waar je de EQ op elke gewenste manier kunt aanpassen. U kunt die aangepaste profielen zelfs een naam geven en opslaan voor later gebruik.

Als je een verzameling Soundcore-speakers hebt, kun je de PartyCast 2.0-functie gebruiken om meer dan 100 units te synchroniseren voor een overweldigende muur van geluid. Een meer praktische bonus is dat een paar Motion Boom Plus-luidsprekers kan worden aangesloten in de TWS-modus (True Wireless Stereo), zodat aan elke luidspreker het linker- of rechterkanaal kan worden toegewezen voor een stereo-effect.

Soundcore Motion Boom Plus-bedieningselementen

Motion Boom Plus-bedieningen

James Barber/Gieterij

Een strook bedieningselementen aan de bovenkant van de luidspreker bevat een knop voor de BassUp low-end boost-technologie van Soundcore, een Bluetooth-knop om verbinding te maken met een streamingbron of TWS in te stellen, een aan/uit-knop en een knop voor het instellen van PartyCast . De knoppen zijn verlicht wanneer hun functie is ingeschakeld.

De middelste rubberen strip heeft volume omhoog/omlaag en een Soundcore-logo voor afspelen/pauzeren en het beantwoorden of ophangen van een telefoongesprek. Geen van de knoppen is ontworpen om alleen door aanraking te worden geïdentificeerd, dus je hebt waarschijnlijk in het begin licht nodig om de luidspreker te bedienen.

Audioprestaties van de Motion Boom Plus

Uiteindelijk heeft Soundcore zijn merk gebouwd op het leveren van geluid van hoge kwaliteit tegen redelijke prijzen. De Motion Boom Plus zet die traditie voort, met een indrukwekkende hoeveelheid low-end dreun voor een luidspreker van zijn formaat, plus de tweeters geven de high-end veel meer definitie dan je zou verwachten.

Drake’s nieuwe album bleek de juiste zomerse luistertest te zijn om te laten zien wat deze speaker allemaal kan. Met BassUp ingeschakeld en met behulp van de Soundcore Signature EQ-preset, weergalmt een nummer als “Texts Go Green” in een achtertuin met opmerkelijk weinig vervorming wanneer het naar het hoogste volume wordt gedraaid. Je kunt zeker luidere luidsprekers kopen, maar ze zullen veel groter en een stuk zwaarder zijn. Op dit prijsniveau is er niet echt iets dat kan concurreren met de Motion Boom Plus. Voeg dat toe aan de indrukwekkende duurzaamheid en batterijduur waar Soundcore-luidsprekers om bekend staan, en dit begint eruit te zien als een uitstekende, gemakkelijk mee te nemen party-speakeroptie.

0 Shares:
You May Also Like