Soundboks Go review: deze robuuste Bluetooth-luidspreker pompt het volume op

Soundboks Go outdoor speaker on a rock

In een oogopslag

Beoordeling door experts

Pluspunten

Indrukwekkend volume zonder vervorming Stevige, weerbestendige constructie Uitstekend stereogeluid indien gekoppeld

nadelen

Initiële koppeling was een uitdagingBeperkte ingangenGeen ondersteuning voor high-res codecs zoals aptX of LDAC

Ons oordeel

Soundboks GO is een goed gebouwde luidspreker die is ontworpen om bij elk weer te worden gebruikt. Het klinkt bijna overal geweldig bij hogere volumes, maar het heeft te veel uitstraling om effectief te zijn in kleine binnenruimtes.

Prijs bij beoordeling

$ 699

Beste prijzen vandaag: Soundboks Go

Amazone

$699.00

Free

Soundboks-luidsprekers zien eruit en voelen aan als componenten van een professioneel PA-systeem, maar hun mogelijkheden zijn meer in lijn met audioluidsprekers voor consumenten. Als je iets meer spierkracht nodig hebt voor je outdoor-cookouts of als je je eigen feesten wilt DJ-en, zal de Soundboks GO indruk maken op je gasten en heel veel volume leveren.

Soundboks Go-specificaties

Voorgrill van Soundboks Go

James Barber/Gieterij

De Soundboks Go is de kleinere – geloof het of niet – meer draagbare metgezel van de Soundboks-luidspreker van $ 999 van het bedrijf. Kleiner betekent echter niet lichtgewicht; elke Go meet 12 x 18 x 10 inch (HxBxD) en weegt 20 pond. Het is zwaar genoeg dat u er verstandig aan doet om de optionele draagriem van $ 59 te overwegen als u de luidspreker naar buitenevenementen sleept.

Toch is dat een stuk kleiner dan de Soundboks van de derde generatie, die 25,6 × 17 × 13 inch meet en 34 pond weegt. Dat is groot genoeg om van handkar naar steekwagen te gaan voor iedereen behalve de sterkste gebruiker.

Door het ontwerp van de Soundboks Go lijkt het alsof hij in een versterkerstapel op een muziekfestival zou passen. De honingraatgrill en het zilveren logo weerspiegelen het uiterlijk van old-school Bose- of Peavey PA-luidsprekers. De hoes en grill zijn gemaakt van ABS en polycarbonaat, en er is een siliconenrubberen bumper rond de randen om je benen te beschermen tegen de kneuzingen die stoten van de harde hoes zouden veroorzaken. Er loopt een polyester band om de kast en een handvat van TPE.

Soundboks Ga naar bovenaanzicht

James Barber/Gieterij

De luidspreker is voorzien van Merus Audio Eximo-versterkerschakeling voor zijn 2 × 72-watt continue klasse D-versterkers. Er is een 10-inch woofer en een 1-inch zijden dome-tweeter. De baspoorten zijn rond de woofer geplaatst, waardoor dit een luidspreker is die zijn audio in één richting stuurt.

De Soundboks Go biedt Bluetooth 5.0-connectiviteit en een 3,5 mm audio-ingang. Dat is een verlaging van de reguliere Soundboks, die bovendien een 3,5 mm audio-uitgang en dubbele combo-microfoon- of instrumentingangen (XLR, 1/4-inch) bieden.

Twee Soundboks Go-speakers koppelen

Koppelen bleek een uitdaging. In de bijgevoegde handleiding wordt beschreven hoe u de Skaa-koppelingstechnologie van Eleven Engineering kunt gebruiken om één luidspreker in te stellen als host voordat u extra luidsprekers aansluit. Deze methode was op zijn best onbetrouwbaar. Als ik ze wel kon verbinden, ging de koppeling verloren bij het volgende gebruik en begon het frustrerende proces opnieuw.

Een paar Soundboks-speakers die werken als een stereopaar

James Barber/Gieterij

Een voorbehoud hierbij is dat ik nog nooit geluk heb gehad met Skaa op alle apparaten die ik heb geprobeerd. Er is hier een mogelijkheid van een langdurige operatorfout. Een ding dat Soundboks zou kunnen doen om te helpen, is het maken van een demonstratievideo die gebruikers door het Skaa-koppelingsproces leidt.

Er is echter een oplossing die niet in de gebruikershandleiding wordt beschreven, en het betreft de Soundboks-app. Met behulp van een iPhone heb ik twee Soundboks Go-luidsprekers gekoppeld in mijn Bluetooth-instellingen en vervolgens de app gebruikt om een ​​team te maken.

Als je eenmaal de koppeling hebt gevonden, heb je opties. Beide luidsprekers kunnen in mono blijven uitzenden, wat handig is als u elke luidspreker aan weerszijden van een ruimte plaatst. Maar de luidsprekers schitteren wanneer u linker- of rechterkanalen aan elke luidspreker toewijst – u krijgt een uitstekende stereoscheiding.

Zijaanzicht van Soundboks Go buitenspeaker

James Barber/Gieterij

De Soundboks Go werkt op batterijstroom

Een verwijderbare batterij genaamd de Batteryboks drijft de Soundboks Go aan. De batterij, die net zo stevig is gebouwd als de luidspreker, past in een put aan de achterkant van de behuizing. U kunt back-up Batteryboks-luidsprekers kopen voor $ 149 per stuk.

De levensduur van de batterij was uitstekend bij gemiddeld volume en bood 40 uur afspeeltijd op een lading. Als je op een feestje vol volume blaast, zakt dat naar 10 uur. Dat is natuurlijk niet genoeg voor een evenement van een hele dag of een weekend weg van een stroombron. Als je van plan bent om een ​​of twee luidsprekers te gebruiken in je amateur- of semi-professionele partyopstelling, wil je misschien een budget reserveren voor back-upbatterijen.

Achteraanzicht van Soundboks Go

James Barber/Gieterij

De Direkt-app van Soundboks levert live optredens

Als je een iOS-gebruiker bent, biedt Soundboks een live luisterervaring genaamd Direkt voor zijn luidsprekereigenaren. Op vrijdag- en zaterdagavond livestreamt het bedrijf dj-sets rechtstreeks vanuit clubs en studio’s over de hele wereld. In mei 2022 waren er optredens van Alexis Taylor van Hot Chip, Lunice live vanuit Montreal en Jarreau Vandal live vanuit Amsterdam.

Soundboks-app

James Barber/Gieterij

Ik hoop dat Soundboks de serie nog jaren voortzet. De ervaring slaagt erin om tegelijkertijd zowel afgelegen als gemeenschappelijk te zijn. Misschien geniet je thuis van het dansfeest, maar er zijn potentieel duizenden andere mensen die de ervaring over de hele wereld tegelijkertijd delen. Als je de liveset mist, wordt deze na afloop nog 24 uur gestreamd.

Soundboks beweert dat de oprichters werden geïnspireerd om het bedrijf in 2014 op te richten na het bijwonen van het Roskilde Festival in Denemarken, een van Europa’s grootste muziekfestivals. Alles over het ontwerp, de functionaliteit en het indrukwekkende Direkt-streamingplatform suggereert dat het bedrijf een gemeenschappelijke luisterervaring wil recreëren, bij voorkeur een buitenervaring.

De Soundboks GO is een geweldige Bluetooth-luidspreker, maar hij is niet ontworpen om thuis te luisteren. Om te profiteren van zijn sterke punten, moet je hem buiten gebruiken of in ieder geval in een zeer grote binnenruimte. De luidspreker klinkt het beste bij hogere volumes en, hoewel hij alle bas van de grotere Soundboks mist, levert hij nog steeds een indrukwekkend laag bereik voor een luidspreker van zijn formaat. Als je ze allebei kunt betalen, vormen twee Soundboks GO-luidsprekers een indrukwekkend stereopaar.

0 Shares:
You May Also Like