Soul S-Storm Max Bluetooth-luidsprekerreview: een lifestyle-luidspreker

soul s storm max primary

In een oogopslag

Beoordeling door experts

Pluspunten

Wordt veel luid Uitgerust met een microSD-kaartsleuf en een USB-A-poort voor het afspelen van muziek uit de opslag Leuke, mooie lampjes op de eindkappen

nadelen

Audiodetail laat veel te wensen over Afspelen in verticale richting vermindert audioprestaties Verweerd, maar niet onderdompelbaar

Ons oordeel

De Soul S-Storm Max is een leuke Bluetooth-luidspreker die veel luid kan staan, maar hij presteert alleen goed bij moderne popmuziek.

Sinds Soul Nation tien jaar geleden werd gelanceerd met een lijn van Chris “Ludacris” Bridges-hoofdtelefoons, is het een onbeschaamd lifestyle-merk dat behoorlijk goede audioproducten maakt. De Soul S-Storm Max Bluetooth 5.0-luidspreker van $ 90 past perfect in die traditie.

De S-Storm MAX is een solide luidspreker met een aantal interessante functies die misschien meer serieuze luisteraars interesseren, plus een paar die gewoon voor de lol zijn.

In de doos

De luidspreker is een cilinder van 8 x 3 inch (BxD) die 1,5 lbs weegt. Een USB-A-naar-USB-C-oplaadkabel en een 3,5 mm aux-kabel worden meegeleverd in de doos, en de fabrikant gooit een koord in de luidspreker met een serienummersticker om het touwtje gewikkeld. Maak een foto van die serie voordat je de speaker uit huis haalt; het zal niet lang overleven. Er is ook een karabijnhaak met het Soul-merk.

soul s storm max regenboog led eindkap

Functies

Soul hypet de IP66 stof- en waterdichtheid. Dat betekent dat de luidspreker ongevoelig is voor het binnendringen van schadelijk stof en dat hij kan overleven als hij met een waterstraal wordt besproeid, maar het is niet de bedoeling dat hij volledig wordt ondergedompeld. Neem het niet mee op een dobber, tenzij u er zeker van bent dat u het nooit zult laten vallen. In dit andere verhaal lees je alles over IP-codes.

Elk uiteinde van de cilinder is voorzien van een LED-sfeerlichtring. De lichten kunnen worden ingesteld om aan en uit te gaan op het ritme van de muziek. Ze zijn ook verkrijgbaar in rood, violet, blauw, groenblauw, groen of koelgroen. Je kunt de lichten helemaal uitdoen of ze door alle kleuren laten draaien.

Soul belooft een uitstekende batterijduur: 15 uur muziek afspelen op een lading. Een volledige lading duurt ongeveer vier uur.

Audioprestaties

De luidspreker pompt 20 watt en er is een passieve radiator aan elk uiteinde van de cilinder. Als je twee S-Storm Max-luidsprekers wilt kopen, kun je ze synchroniseren met Soul’s TWS-modus (true wireless stereo) voor stereogeluid.

De Bluetooth 5.0-verbinding ondersteunt de AVRCP-, A2DP- en HFP-profielen. Er is een impedantie van 3 ohm en een gevoeligheid van -90dbm. De luidspreker levert een Bluetooth-bereik van 33 voet.

soul s storm max aanraakbediening

Bediening

De luidspreker is voorzien van bedieningselementen aan boord, bestaande uit rubberen knoppen voor onder meer aan / uit, volume, sfeerlichtmodus en telefoonbediening. De volumeknoppen kunnen ook worden gebruikt om nummers over te slaan of te herhalen, terwijl de telefoonknop ook wordt gebruikt voor de TWS-stereokoppeling.

Een back-up plan

Soul weet hoeveel gedoe het kan zijn als de batterij van je telefoon bijna leeg is, dus hebben ze drie niet-Bluetooth-luisteropties bedacht. Met de 3,5 mm audiokabel kun je vrijwel elke draagbare mp3-, cassette- of cd-speler aansluiten die je achter in een la of handschoenenkastje hebt.

Het zijn de microSD- en USB-A-poorten die de S-Storm MAX van het pakket scheiden. U kunt een kaart of schijf met muziekbestanden op een van beide aansluiten en de luidspreker scant de schijf en speelt de gevonden muziek af. Net als bij de oude iPod Shuffle heb je niet veel controle over wat hij afspeelt, maar je kunt wel naar het volgende nummer gaan.

Geluids- en luistertests

De Soul S-Storm MAX-luidspreker klinkt absoluut beter wanneer hij horizontaal op zijn kant wordt gedraaid, omdat geen van beide passieve radiatoren wordt geblokkeerd. Als je de speaker eenmaal op deze manier neerzet, zal hij niet willekeurig wegrollen, maar zal hij bewegen als je er tegenaan stoot.

Omdat dat betekent dat hij gemakkelijk van een bureau of tafel kan rollen, laten veel van de afbeeldingen van Soul zien dat de luidspreker veilig verticaal op een radiator op een tafelblad is geplaatst. Dat vermindert zeker de audioprestaties, maar het is geen dealbreaker als je deze luidspreker gebruikt.

soul s storm max io poorten

Het belangrijkste verkoopargument van deze luidspreker is hoeveel volume hij uit een relatief kleine driver kan pompen. De S-Storm Max past gemakkelijk in een strandtas en genereert veel geluid zonder vervorming zodra je hem buiten aanzet.

Luisteren naar het nummer ‘Just What I Needed’ van The Cars uit 1978 legt enkele van de compromissen bloot die gepaard gaan met de luidheid en draagbaarheid van de luidspreker. De uitzonderlijke details in de basgitaar- en ritmegitaarpartijen die dit nummer zo’n geweldige luisterervaring met hoge resolutie maken, zijn hier verdwenen. Die delen vervagen tot een uitstrijkje. Dat betekent niet dat deze luidspreker het feest zal verpesten als je buiten luistert, maar gebruikers moeten hun verwachtingen temperen over wat een apparaat als dit kan doen.

Sparse 2021-nummers zoals Wet Leg’s alt-rock “Chaise Longue” en Pooh Shiesty’s hiphop “Back in Blood” klinken geweldig door deze luidspreker. Dit zijn geen dichte opnames en de S-Storm Max is hier zeker geschikt voor. Een drukker nummer, zoals ‘Save Your Tears’ van The Weeknd, blijkt een grotere uitdaging te zijn en valt uiteen in het middenbereik wanneer de instrumenten gelaagd worden.

Daarentegen klinken op rock gebaseerde 2021-nummers zoals Wolf Alice’s “Smile” en Brandi Carlile’s “Broken Horses” lang niet zo goed door deze luidspreker. Dit kan natuurlijk leiden tot een moeilijke discussie over de vraag of een traditionele rockopname-aanpak past in hedendaagse muziek, maar het is handig om te weten dat deze luidspreker beter is in het spelen van hedendaagse pop dan traditionele rocknummers.

Opsommen

Soul heeft wat plezier toegevoegd aan de S-Storm MAX met de lichtshow en een handig back-upplan met zijn microSD-kaartsleuf en USB-poort. Het genereert veel volume voor zijn formaat en heeft een respectabele levensduur van de batterij. De waterdichtheid kan beter en de audioweergave is niet bedoeld om luisteraars te discrimineren, maar de spreker levert voor het beoogde publiek.

0 Shares:
You May Also Like