Sony’s 3.1-kanaals HT-G700 soundbar biedt ondersteuning voor Dolby Atmos en DTS:X

sony ht g700 soundbar

Sony heeft zojuist een nieuwe mid-range soundbar aan zijn assortiment toegevoegd met de HT-G700, een $600-model met 3.1-kanaals audio, gevirtualiseerde ondersteuning voor zowel Dolby Atmos als DTS:X 3D-geluid, en eARC-connectiviteit. Wel jammer van het ontbreken van wifi.

Nu te koop, Sony’s 400 watt HT-G700Remove non-product link wordt geleverd met drie ovale “racetrack”-drivers in de belangrijkste soundbar-eenheid, terwijl een draadloze subwoofer de laagfrequente effecten levert.

Sony zegt dat zijn gepatenteerde Vertical Surround Engine in combinatie met zijn S-Force Pro-audioverwerkingstechnologie gevirtualiseerd 7.1.2-kanaals geluid kan leveren uit de 3.1-kanaals driverconfiguratie van de HT-G700 – waarbij de uiteindelijke “.2” twee hoogtekanalen vertegenwoordigt – waardoor het objectgebaseerde 3D-audioformaten zoals Dolby Atmos en DTS:X kan verwerken zonder dat er stuurprogramma’s nodig zijn.

De soundbar beschikt ook over een “Immersive AE” (afkorting van “Audio Enhancement”) die andere audioformaten, zelfs 2.0 stereo-audio, kan upmixen tot gevirtualiseerd 7.1.2-geluid. Ondersteuning voor DTS Virtual:X, een indrukwekkend klinkend virtueel 3D-audioformaat dat steeds vaker voorkomt in soundbars (met name budgetmodellen), is ook inbegrepen.

De HT-G700 wordt geleverd met een optische (Toslink) ingang en twee HDMI-poorten, waarvan er één een ingang is en de andere een HDMI-ARC-interface (of “audio return channel”).

Een belangrijk punt van de HDMI-ARC-poort van de HT-G700, waarmee u uw videobronnen op uw tv kunt aansluiten en vervolgens audio van de tv naar de soundbar kunt sturen, is dat deze eARC ondersteunt, een “verbeterde” versie van ARC waarmee u lossless audioformaten zoals Dolby TrueHD en DTS-HD Master Audio. De soundbar ondersteunt ook 4K HDR passthrough (inclusief Dolby Vision en HLG) als je liever een videobron rechtstreeks op de HDMI-ingang van de soundbar aansluit.

De soundbar beschikt over uw typische Cinema- en Muziek-audiomodi, evenals dialoogversterkende spraak- en nachtmodi.

De HT-G700 mist echter een belangrijke functie: Wi-Fi-connectiviteit, wat betekent dat je het moet stellen zonder functionaliteit als multiroom-audio, AirPlay 2/Chromecast-streaming en ondersteuning voor spraakassistenten. Dat gezegd hebbende, kun je nog steeds via Bluetooth muziek naar de soundbar streamen. Ondertussen ondersteunen Sony’s duurdere soundbars, zoals de $ 900 HT-Z9FRemove niet-productlink, wel wifi.

We verwachten een voorbeeld HT-G700-eenheid te ontvangen om te testen, dus houd je ogen open voor onze volledige beoordeling.

0 Shares:
You May Also Like