Sony wil dat je zijn nieuwe LinkBuds S echt draadloze oordopjes elke dag de hele dag draagt

Sony LinkBuds S closeup

Je hebt ongetwijfeld gemerkt dat steeds meer mensen de hele tijd echte draadloze oordopjes dragen, niet alleen tijdens het luisteren naar muziek. Die trend is Sony niet ontgaan. Met de nieuwe LinkBuds S van het bedrijf, een broer of zus van de echte draadloze oortelefoons van LinkBuds die we begin mei 2022 hebben beoordeeld, wedt Sony dat deze trend zich zo zal voortzetten dat een hoofdtelefoon de hele dag door een accessoire zal zijn, zelfs vooruitlopend op je muzikale voorkeur. op uw activiteit of stemming.

Tijdens een briefing onder embargo vorige week in New York City zei Sony dat de LinkBuds S belooft een naadloze, “never-off” ervaring te creëren die het bedrijf voor ogen heeft om gebruikers verbonden te houden in zowel online als offline werelden, dankzij het kleine formaat van LinkBuds S, lichtgewicht ontwerp, sterke omgevingsgeluidsprestaties en een robuuste batterijduur.

Met zijn LinkBuds S richt Sony zich op de consument die een op de levensstijl gerichte draadloze oordop wil die meer levert dan je typische muziek- en belervaring. Sony zegt dat de LinkBuds S gebruikmaakt van sensor en ruimtelijke geluidstechnologie om nieuwe en meeslepende geluidservaringen te leveren voor augmented reality (AR)-games, met andere woorden, het toevoegen van een geluidslaag om de AR-ervaring te begeleiden. De LinkBuds S zijn eveneens klaar voor LE Audio, een volgende generatie Bluetooth-audio die ultralage latentie-audio mogelijk maakt, ideaal voor gaming.

Sony LinkBuds S case kabel oordopjes

Theo Nicolakis/Gieterij

Wat misschien wel het meest interessant is, is de nieuwe “Auto Play”-functie van de LinkBuds S, ontworpen om het luisteren naar muziek naadloos te laten verlopen. Auto Play integreert met Spotify voor muzikale selecties; Endel, een betaalde service die gepersonaliseerde soundscapes creëert voor focus, ontspanning of slaap; en Microsoft Soundscape, een applicatie die 3D-audio gebruikt om het bewustzijn van onze omgeving te vergroten. Sony zegt dat de Auto Play-functie in de LinkBuds S in staat is om je omgeving te detecteren en automatisch muziek af te spelen op basis van je activiteit. Auto Play is nu beschikbaar voor op Android gebaseerde slimme apparaten en zal naar verwachting in juni beschikbaar zijn voor iOS-apparaten.

Sony zegt dat Auto Play nieuwe mogelijkheden opent: de LinkBuds S kan bijvoorbeeld automatisch muziek afspelen zodra je de oordopjes opdoet of een gesprek beëindigt; ze kunnen ook automatisch muziek activeren om af te spelen op basis van je gedrag, zoals joggen of wandelen.

De LinkBuds S hebben ingebouwde sensoren die werken met een uniek algoritme dat je activiteit analyseert en vervolgens automatisch muziek- en audiomeldingen levert wanneer je ze nodig hebt. Een voorbeeld dat Sony geeft, is dat wanneer een luisteraar eerder een koptelefoon had gedragen terwijl hij onderweg was en vervolgens een gesprek beëindigt, de koptelefoon muziek van Spotify of soundscapes van Endel hervat op basis van voorinstellingen die door de gebruiker zijn geconfigureerd. Bovendien kunnen audiomeldingen worden voorgelezen zonder de muziek te pauzeren.

Sony LinkBuds S-oordopjes verwijderd

Theo Nicolakis/Gieterij

De LinkBuds S zijn voorzien van Sony’s veelgeprezen technologie voor ruisonderdrukking en transparantie. Ik had de kans om de LinkBuds S uit de eerste hand te proeven tijdens de briefing, en ik kan je vertellen dat Sony’s ruisonderdrukkende en ambient-aware technologie volledig aanwezig is.

De nieuwe oordopjes integreren ook naadloos met Sony’s uitstekende Headphones Connect-app. De app geeft je een enkele ruit waardoor je al je Sony-koptelefoons kunt zien en beheren. De LinkBuds S behouden ook alle volwassen functionaliteit en functies die Sony’s hoofdtelefoons onderscheiden, zoals “Speak to Chat”, ruimtelijke geluidsoptimalisatie, ooranalysator voor Sony 360 Audio-toepassingen en adaptieve geluidsregeling op basis van locatie of detectie van acties. Ik ontdekte dat al deze functies feilloos werkten.

Net als bij andere Sony-modellen zijn de LinkBuds S compatibel met Google Assistant en Alexa.

Sony LinkBuds S in oplaadetui

Theo Nicolakis/Gieterij

De LinkBuds S hebben een nieuwe 5 mm driver-eenheid en ondersteunen, niet verwonderlijk, Sony’s LDAC high-res audiocodec. De Integrated Processor V1 van het bedrijf is ook ingebouwd om de ruisonderdrukking te verbeteren, de geluidskwaliteit te verbeteren en vervorming te verminderen, terwijl het minder stroom verbruikt.

Sony zegt dat de LinkBuds S kristalheldere gesprekken zal leveren in drukke straten of winderige dagen dankzij Sony’s Precise Voice Pickup Technology die de microfoons op beide oordopjes optimaal aanstuurt en het gebruik van een mesh-structuur rond de microfoons. Als dit uiteindelijk in de buurt komt van de technologie die ik heb ervaren in mijn recente recensie van Sony’s WH-1000XM4, zal het een game-veranderende ervaring blijken te zijn.

De LinkBuds S zijn kleiner dan Sony’s vlaggenschip WF-1000XM4 en worden geleverd met traditionele siliconen tips in tegenstelling tot de memory foam tips van de XM4. De LinkBuds S zijn ook een traditioneel, gesloten ontwerp dat gebruikers biedt die misschien een deel van de technologie in de originele LinkBuds leuk vonden, maar niet om hun donutontwerp gaven. Ik heb de LinkBuds S enkele uren gedragen en dankzij hun kleine formaat voelden ze natuurlijk en licht aan.

Om de hele dag draadloze oordopjes te dragen, is een lange batterijduur vereist, en Sony beoordeelt de LinkBuds S tot 6 uur op een enkele lading, terwijl de case nog eens 14 uur meegaat. Een snelle oplaadbeurt van vijf minuten levert naar verwachting een uur afspeeltijd op. De LinkBuds S daalt met een verkoopprijs van $ 199,99 op 20 mei en is beschikbaar voor pre-order in wit of zwart op Sony.com, amazon.com en andere geautoriseerde dealers. BestBuy wordt de exclusieve drager van een derde kleuroptie, Ecru.

0 Shares:
You May Also Like