Sony voegt een 48-inch OLED en een nieuwe 8K UHD LCD toe aan zijn tv-aanbod voor 2020

85 z8h sony 8k ccw

Sony zal in 2020 zijn eigen 48-inch OLED-tv aanbieden en met LG concurreren om een ​​ultra high-end set te bouwen voor mensen die geen scherm willen als het dominante kenmerk van hun woonkamer.

Naast de kleine Master Series A9S OLED, kondigde Sony maandag op CES plannen aan om in 2020 nog vier andere nieuwe televisies op de markt te brengen: de 8K, Master Series A8H (die beschikbaar zal zijn in 55- en 65-inch afmetingen), samen met twee nieuwe 4K LED-backlit LCD TV-series. De X950H-serie wordt aangeboden als 55-, 65-, 75- en 85-inch modellen; de X900H-serie zal in dezelfde maten komen, evenals een 49-inch model.

Wordt het high-end van Sony toegankelijker?

De prijzen voor Sony’s huidige topklasse 8K lcd-tv – de Master Series Z9G – beginnen bij een koele $ 13.000. Hoewel Sony geen prijsinformatie heeft vrijgegeven voor de LCD Master-serie van 2020, zal het waarschijnlijk streven naar een meer reguliere klant. De Z9H-serie wordt ook geleverd met een nieuwe afstandsbediening met achtergrondverlichting – altijd een handige functie als de lichten uitgaan. Een nieuwe functie genaamd ‘omgevingsoptimalisatie’ belooft ondertussen zowel de beeld- als de geluidskwaliteit te verbeteren door het scherm en de luidsprekers aan te passen aan respectievelijk de huidige licht- en akoestische omstandigheden.

Dolby Vision en Dolby Atmos worden beide ondersteund, evenals Apple’s AirPlay 2 multi-room audiostandaard en HomeKit smart home-protocol. Je kunt de tv ook bedienen via slimme luidsprekers die compatibel zijn met Amazon Alexa. Sony tikt opnieuw op het Android TV-besturingssysteem.

Sony heeft ons versteld doen staan ​​met zijn truc om het hele OLED-paneel als transducer te gebruiken, en het bedrijf doet hier iets soortgelijks. Deze keer trilt echter alleen het frame van de Z8H. De functie wordt een Frame Tweeter genoemd, omdat van nature alleen hogere frequenties uit het frame komen. Het is slim en ongetwijfeld een effectieve truc – Sony is over het algemeen top als het op audio aankomt.

OLED

De nieuwe Master Series A9S 48-inch OLED is welkom nieuws voor elke gebruiker die iets fysieks minder imposant wil dan de 55- en 65-inch wall-fillers die allemaal beschikbaar zijn in de meeste topreeksen.

65 a8h a8 blk dark sil chevron ccw

X-Motion Clarity, overgenomen van Sony’s lcd-tv’s, siert nu alle OLED-tv’s van het bedrijf en zou Sony in de buurt van de kop van de klas moeten houden.

Opgewaardeerd 4K UHD

Sony zegt dat de 4K-tv’s uit de 950H-serie verbeterde kijkhoeken bieden en ook de bovengenoemde functie voor omgevingsoptimalisatie krijgen. Een nieuw middenklassemodel, de XBR900H, voegt zich bij de strijd en biedt full-array achtergrondverlichting, Dolby Vision HDR en Dolby Atmos-audio.

65x900h sony 4k cw

Android 9

Elk van Sony’s nieuwe tv’s zal de nieuwste versie van Android TV gebruiken, die na een moeilijke start nu een levensvatbaar tv-besturingssysteem is. Het blijft ook de meest app-rijke omgeving die je op een tv kunt krijgen.

0 Shares:
You May Also Like