Sony UBP-X700 Ultra HD Blu-ray-speler review: Snel, compatibel, slim

Sony UBP-X700 Ultra Blu-Ray player

In een oogopslag

Beoordeling door experts

Pluspunten

Kan vrijwel elke video- of audioschijf aan. Schaalt inhoud met een lagere resolutie op naar 4K UHDUSB-poort voor het afspelen van bestanden van opslagmediaDLNA-ondersteuning

nadelen

Beperkte verzameling streaming-apps Geen eARC-ondersteuning Geen Bluetooth-uitvoer

Ons oordeel

Hoewel we graag een rijkere app-omgeving zouden zien, kunnen we niet in tegenspraak met de ondersteuning van deze Ultra HD Blu-Ray-speler voor alle soorten optische media, de snelle bediening, 4K-opschaling en de mogelijkheid om via het netwerk en vanaf USB te streamen opslagapparaten.

Prijs bij beoordeling

$ 259,99

Beste prijzen vandaag

Beste koop

$ 199,99

Vrij

Amazone

$ 229,00

Vrij

Het is een tijdje geleden dat we een Ultra HD Blu-ray-speler hebben beoordeeld, maar Sony stuurde onlangs zijn $ 260 UBP-X700 (het goedkopere neefje van zijn UBP-X800), dus ik besloot het eens te proberen. Het is geenszins een model – de meeste mensen streamen tegenwoordig films – maar we gebruiken Samsung- en Oppo-spelers in onze tv-tests omdat optische schijven nog steeds de beste beeldaudio- en videoprestaties leveren. Je hebt geen last van de grillen van het streamen en afspelen van media vanaf USB-opslagapparaten.

De speler van Sony is net zo goed, zo niet beter, dan die twee.

Deze recensie maakt deel uit van TechHive’s verslaggeving over de beste Ultra HD Blu-ray-spelers, waar u beoordelingen van het aanbod van de concurrentie vindt, plus een kopersgids voor de functies waarmee u rekening moet houden bij het winkelen voor dit type product.

Ontwerp en functies

De UBP-X700 is een voorlader met een gemotoriseerde uitschuifbare lade en een USB-A-poort onder verzonken uitwerp- en aan/uit-knoppen. Het achterpaneel heeft twee HDMI-uitgangen, waarvan er één alleen HDMI-ARC is, een coaxiale digitale audio-uitgang en een ethernetpoort. Sony gebruikt een eigen coaxiale aansluiting voor stroom, in plaats van een meer standaard twee- of driepolige NEMA- of IEC-kabel.

De UBP-X700 ondersteunt een hoog dynamisch bereik via Dolby Vision en HDR10. Op het audiofront is er ondersteuning voor Dolby Digital Plus, DTS en DTS-HD High Resolution audio. Het ondersteunt ook Dolby TrueHD en DTS-HD Master Audio, samen met de meeslepende audioformaten Dolby Atmos en DTS:X, maar je hebt een A/V-ontvanger in je signaalpad nodig om die codecs met een hogere resolutie te verwerken, omdat deze speler dat niet doet. t ondersteunt het audioretourkanaal met hogere bandbreedte eARC. Het verschil tussen ARC en eARC leggen we uit in een verhaal bij de voorgaande link.

Afstandsbediening en apps

De afstandsbediening die Sony bevat, is een kleine, vierkante aangelegenheid, hoewel hij nog steeds een groot aantal knoppen bevat. Ik zal niet zeggen dat het mijn favoriet is, maar het is leerbaar en bruikbaar als je eenmaal op de hoogte bent. Om eerlijk te zijn, hoewel de afstandsbedieningen van Sony de laatste tijd zijn verbeterd, zou ik nog steeds willen dat het bedrijf de synergie tussen hun afstandsbedieningen en gebruikersinterfaces op het scherm onder de loep zou nemen. Operaties kunnen eenvoudiger en consistenter. Je zult er aan wennen, maar je hoeft geen genoegen te nemen.

Hoewel de UBP-X700 slimmer is dan domme tv’s, is de app-selectie een beetje beperkt, hoewel ik de eclectische mix bewonder: Amazon Prime Video, Fox News, Hulu, Netflix, Tubi, Vudu, YouTube en YuppTV (Indiase televisiezenders) op het videofront; iHeart Radio, Pandora, Spotify en Berliner Phlharmoniker aan de audiozijde. Helaas kun je niet apps zoals je kunt met Google TV (née Android TV), Roku, WebOS en vele andere besturingssystemen. Anders gezegd, de UBP-X700 maakt je tv slimmer, alleen niet zo slim als een smart-tv met een groter app-ecosysteem.

Videoprestaties

De UBP-X700 presteerde op punt tijdens de meeste van mijn eerste tests. Het reageerde snel op commando’s en telde snel schijven. Ultra HD Blu-Ray (2160p), Blu-ray (1080p), dvd’s en VCD-video werden allemaal prima afgespeeld. De opschaling van dvd en Blu-ray naar 4K voegde wat detail toe, vooral in de vorm van een iets grotere scherpte.

Het streamen van media via DLNA verliep soepel, hoewel de speler de AC3-audio niet ondersteunt in de 2160p-versie die ik probeerde af te spelen. Oudere DivX-video’s werden ook niet afgespeeld; maar om eerlijk te zijn, de laatste mogelijkheid ontbreekt in veel nieuwe hardware. Ik heb dat formaat lang geleden opgegeven en mijn bestanden naar MP4 getranscodeerd.

De speler onthoudt waar je was gebleven in een film of track, wat prettig is. Er is niets erger dan de speler te openen en door te spoelen naar waar je was gebleven. Oké, er zijn een miljoen dingen erger dan dat, maar je begrijpt wat ik bedoel.

Waar de ervaring een beetje plakkerig werd, was toen ik probeerde de firmware bij te werken nadat de speler me had laten weten dat er een nodig was. Kleverig omdat de speler standvastig weigerde bij te werken, hetzij via het netwerk, hetzij via firmware die naar een USB-stick werd gedownload. Het blijkt dat de UBP-X700 er niet van houdt dat er een schijf wordt geplaatst tijdens het updaten. Tenminste, dat neem ik aan; want toen ik de Ultra HD Blu-ray-versie van (bedankt Sony) verwijderde, ging de update plotseling snel. Mijn onzekerheid komt voort uit de schijfloze upgradepoging die twee dagen na de eerste mislukkingen plaatsvond.

Audio

Na de upgrade begon ik met mijn muziekcollectie op SACD, DVD-audio, USB en DLNA. De meeste mensen zouden de ervaring als een succes beschouwen omdat alleen Windows lossless WMA niet kon worden afgespeeld vanaf USB-media en alle soorten schijven prima konden worden afgespeeld. Eerlijk gezegd heb ik alleen Windows Lossless voor testdoeleinden. Anders gebruik ik de veel meer gebruikelijke FLAC.

Ik was echter een beetje verbaasd dat 5.1, 7.1 of elk type wave-bestand (.WAV) niets anders produceerde dan witte ruis en klikken via DLNA. Niet dat ik die in het echt wil streamen, maar ach, ik word betaald, dus….

De volledige lijst met ondersteunde audioformaten (van de Sony-site) is: AAC (.AAC, .mka), HEAAC v.1/v.2/level2, WMA9 Standard (.WMA–niet lossless), LPCM (.mka ), DSD – DSDIFF/DSD (.dff, .dsf), FLAC (.flac, .fla), AIFF (.aiff, .aif), ALAC (.m4a), Dolby Digital (.ac3, .mka), WMA10 Pro, Ogg Vorbis en zelfs Monkey’s Audio. U kunt de LPCM-bestanden (.WAV) die ik heb getest ook aan die lijst toevoegen.

Ondersteunde afbeeldingsbestanden zijn JPEG (.jpg, .jpeg), GIF (.gif), PNG (.png), MPO MPF 3D (.mpo), BMP (.bmp), WEBP (.webp). Ondersteunde schijven zijn: Ultra HD Blu-ray, BD-ROM, Stereoscopisch 3D (profiel 5), SA-CD, DVD-Video, DVD-R, DVD-RW, DVD-R Dual Layer, DVD+R, DVD+RW , DVD+R Dubbellaags, CD (CD-DA), CD-R/-RW, BD-RE, BD-RE Dubbellaags en DVD-Video.

Ondersteuning voor videobestanden omvat MPEG-1 Video/PS (.mpg .MPEG, .mkv) .VOB, .VRO, MPEG-2 Video/PS, TS ( .mpg.MPEG, .m2ts, .mts, .mkv) .VOB , .VRO, MPEG-4 AVC (.mkv, .mp4, .m4v, .m2ts, .mts), MPEG-4/AVC (.mov, 3gp, .3g2, .3gpp, .3gpp2, .flv), Xvid (.avi, .mkv), WMV9 (.wmv, .asf, .mkv), AVCHD-schijfformaat, VC1 (.m2ts, .mts, .mkv), Motion JPEG (.mov, .avi), HEVC, VP9, VP8, VP6

Mocht je het je afvragen: het belangrijkste verschil tussen Sony’s modellen UBP-X800 en de UBP-X700 die hier worden besproken, is audiogerelateerd. De X700 mist de Bluetooth-uitgang van het duurdere model. Als je draadloos wilt luisteren, kan dat een overweging zijn.

Gevolgtrekking

De UPB-X700 is een geweldige discspeler/mediastreamer en een mooie upgrade voor iedereen met een domme tv of een verouderde discspeler. Ik zou graag een groter app-ecosysteem zien en ondersteuning voor nog een paar codecs, maar het is niettemin een winnaar.

Jon is een muzikant, voormalig x86/6800-programmeur en een lange tijd (eind jaren 70) computerliefhebber die in de baai van San Francisco woont.

0 Shares:
You May Also Like