Sony SRS-NS7 nekband luidspreker review: persoonlijke ruimtelijke audio voor Bravia XR-tv’s

Sony SRS-NS7 in use

In een oogopslag

Beoordeling door experts

Pluspunten

Leuke surround sound met tv’s uit de Sony Bravia XR-serie Geweldig voor persoonlijke karaoke Batterijduur van 12 uur

nadelen

Vormfactor leidt tot middelmatige basresponsPrijzig in vergelijking met andere nekbandluidsprekersVoor de app moet je een account bij Sony aanmaken

Ons oordeel

Je kunt deze nekbandluidspreker met elke Bluetooth-bron gebruiken, maar door hem te koppelen met een Sony Bravia XR-serie tv krijg je een unieke en leuke surround-sound-ervaring.

Prijs bij beoordeling

$ 299,99

Beste prijzen vandaag

Beste koop

$ 249,99

Amazone

$298,00

Vrij

Als u een Bravia XR-tv bezit, wilt u misschien Sony’s SRS-NS7 Bluetooth-nekbandluidspreker van $ 300 overwegen in plaats van een hoofdtelefoon. De SRS-NS7 maakt gebruik van Sony’s 360 Reality Audio, een ruimtelijke audiotechnologie die te vinden is in de bovengenoemde tv’s. De nekbandluidspreker is ook comfortabeler dan de meeste headsets voor lange luistersessies.

Hoewel de audioprestaties net zo-zo zijn voor het luisteren naar kritische muziek, is het fantastisch voor het afspelen van surround-geluid tijdens het kijken naar films, en dat geldt dubbel voor gaming; onze testluisteraars meldden een duidelijke stijging in plezier en langdurig comfort.

Een andere benadering

Nekband-luidsprekers zijn niets nieuws (zie de Monster’s Boomerang en de sindsdien stopgezette Bose Soundwear Companion), maar ze zijn niet van de grond gekomen. Dit komt grotendeels omdat het moeilijk is om er eersteklas audio uit te wringen. Geluidsgolven afvuren in een hoek van 90 graden ten opzichte van uw gehoorgang en vertrouwen op wat uw oorschelpen indirect kunnen opvangen, is geen geweldig recept voor sonisch succes.

Ondanks die beperkingen zijn nekbandluidsprekers een aantrekkelijke oplossing omdat ze zo verdomd comfortabel zijn. In plaats van druk uit te oefenen op uw gevoelige huid en oor, rusten ze licht om uw nek. Tijdens mijn hands-on testen bleek de 12-ounce SRS-NS7 zo comfortabel dat ik merkte dat ik door het huis dwaalde, geluid uit, vergetend dat ze nog steeds om mijn nek zaten. Kruis mijn hart.

Deze recensie maakt deel uit van TechHive’s berichtgeving over de beste Bluetooth-luidsprekers, waar u beoordelingen van het aanbod van de concurrentie vindt, plus een kopersgids voor de functies waarmee u rekening moet houden bij het winkelen voor dit type product.

Ontwerp en specificaties

Binnenin de SRS-NS7 bevinden zich twee 32 ohm, 33 mm drivers die geluid naar boven in de richting van je oren afvuren, en twee passieve radiatoren die naar je lichaam afvuren. Er is ook een microfoon aan de rechterkant bij het einde van het apparaat.

Sony SRS-NS7 bedieningselementen

Sony

De bedieningselementen bevinden zich aan de binnenkant van de halsband: de microfoon mute en power/pair-knop aan de rechterkant, en de plus/minus aan de linkerkant. Als je ze vastpakt, net als je halsband, vallen de bedieningselementen respectievelijk onder je linker- en rechterwijsvinger. Dat is een mooi stukje ergonomisch design.

De SRS-NS7 wordt geleverd met Sony’s WLA-NS7 Bluetooth-zender. De tv’s uit de Bravia XR-serie van het bedrijf kunnen speciaal gebruik maken van de zender om 360-graden audio te leveren, inclusief Dolby Atmos. Elke Bravia XR-tv herkent de zender die op de USB-poort is aangesloten en begeleidt u bij het koppelen met de nekband.

De communicatie is gebaseerd op Bluetooth 5.0 en de profielen A2DP, AVRCP, HFP, HSP, SPP, SBC, AAC en LAD worden allemaal ondersteund. De SRS-NS7 heeft een IPX4-classificatie, wat betekent dat ze waarschijnlijk niet doodgaan als je er een kleine hoeveelheid vloeistof op morst. Op de voorgaande link leest u alles over IP-codes.

Telefoon connectiviteit

De SRS-NS7 kan worden bediend met twee apps: de Sony Headphone Connect-app die door andere Sony Bluetooth-producten wordt gebruikt voor het aanpassen van EQ en andere instellingen, en de nieuwe 360 ​​Spatial Sound Personalizer-app. Voor beide is een Sony-account vereist, hoewel u zich kunt aanmelden met uw Facebook-, Google-, Apple-, Amazon- of Sony-identiteit.

Sony oorvormanalysator

Jon L. Jacobi

Persoonlijk denk ik dat je elk product dat je koopt zou moeten kunnen gebruiken zonder een account aan te maken bij het bedrijf dat het heeft gemaakt, en in het geval van de Personalizer, afbeeldingen van je oren te delen. Ik ging door voor jou, beste lezer, en volgde de stemcommando’s om mijn oren te laten analyseren. Maar ik was er niet blij mee, en er leek geen enorm verschil in het geluid te zijn na genoemde analyse

Prestatie

Zoals eerder besproken wordt de geluidskwaliteit van de SRS-NS7 belemmerd door het feit dat geluidsgolven van het toestel in een hoek van 90 graden naar je gehoorgang komen. Alleen wat door je oorschelpen wordt opgevangen, bereikt je timpaan. Dit gebrek aan een directe route betekent lagere geluidsdrukniveaus en een zekere mate van absorptie door uw huid en andere delen van uw anatomie.

Dit verklaart de ietwat uitdagende bovenkant, maar de SRS-NS7 staat ook in contact met je nek- en sleutelbeengebied, en ik denk dat Sony die akoestische koppeling had kunnen gebruiken om meer impact in het basregister toe te voegen. Het resultaat In termen van pure audio-preproductie is het geluid van de SRS-NS7 prima voor normale stereo-inhoud.

Waar de luidsprekers hun slag slaan, is wanneer je ze surround-audio geeft. Dat deel van de ervaring heeft de meeste van mijn klachten overwonnen, zelfs als het nep-surround is. Er is nog steeds een extra gevoel van dimensie en plaatsing in de ruimte dat ontbreekt in gewone stereo. Het is niet zoals echte surround, maar doppler-bedrog is dat nooit.

In tegenstelling tot hoofdtelefoons, die met je oren meebewegen, blijven de SRS-NS7 en andere nekbandluidsprekers op hun plaats. Bijgevolg verandert hoofdbeweging hoe de geluidsgolven interageren met uw oorschelpen, waardoor de hoeveelheid top-end die uw oor binnenkomt effectief verandert. Het is een relatief mild fenomeen en kan zelfs leuk zijn als je het speelse type bent. Maar voor serieus luisteren zullen sommigen het vervelend vinden.

Aan de positieve kant, waar hoofdtelefoons geneigd zijn van positie te veranderen met meer dan matige beweging, voelt de SRS-NS7 alsof ze er zijn om te blijven. Inderdaad, tenzij je jezelf goed achterover kantelt, blijven ze gewoon waar ze zijn.

Omdat er geen fysieke barrière is voor omgevingsgeluid, houdt de SRS-NS7 u verbonden met uw buitenomgeving. Niet helemaal, want er is enige annulering van golven die paden kruisen, maar veel beter dan conventionele hoofdtelefoons. Dit heeft ook een voordeel: het is gemakkelijk en aangenaam om je deuntjes mee te zingen zonder je stembanden uit te blazen of hopeloos van de grond te raken. Ik denk trouwens dat beginnende vocalisten, en zowat elk ander type muzikant, de SRS-NS7 buitengewoon handig zullen vinden om mee te spelen. Oké, misschien geen violisten, maar zowat iedereen.

Sony SRS-NS7 onderkant-achterkant weergave

Sony

De SRS-NS7 is zeker door anderen te horen, maar de lekkage is niet zo groot als je zou denken vanwege de lage geluidsdrukniveaus. Ik zou ze niet aanraden voor gebruik in bed terwijl je partner slaapt, maar ze op de bank gebruiken terwijl je significante andere putters in de buurt hen niet zouden moeten irriteren. Tolerantieniveaus variëren.

De lage geluidsdrukniveaus maken nekbandluidsprekers ook een gezondere luisterkeuze op de lange termijn, en ik vond de levensduur van de batterij erg dicht bij de 12 uur die Sony beweert.

Een notitie. Hoewel luidsprekers met nekband comfortabeler zijn dan koptelefoons, denk ik dat ze nog comfortabeler kunnen worden gemaakt met een beetje vulling. Dit kan ook grotere luidsprekers mogelijk maken, en als het goed wordt gedaan, vergroot u de akoestische koppeling met uw lichaam voor een meer nadrukkelijke bas.

Yin en yang

Sony heeft iets in de SRS-NS7. Op dit moment zijn ze het beste voor iedereen met een Bravia XR-tv die geniet van surround-geluid tijdens het gamen of films kijken, maar ze zijn ook heel geschikt voor mensen die graag meezingen met deuntjes of voor lange muziekluistersessies. waar alleen fatsoenlijke audio een acceptabele afweging is voor comfort.

Meer bas, wat vulling en misschien een redelijkere prijs zouden de SRS-NS7 nog een halve ster hebben opgeleverd. Dat gezegd hebbende, ik heb genoten van mijn tijd met hen, en onze resident gamer/facilitaire man staat te trappelen om ze terug te krijgen.

Jon is een muzikant, voormalig x86/6800-programmeur en een lange tijd (eind jaren 70) computerliefhebber die in de baai van San Francisco woont.

0 Shares:
You May Also Like