Sony brengt 360 Spatial Sound naar twee van zijn premium soundbars

sony 360 spatial sound update for ht a7000 and ht a5000

Na ons vorig jaar te hebben verrast met een audiomapping-functie die ‘fantoom’-luidsprekers rond luisteraars tovert, kondigde Sony dinsdag op CES aan dat het zijn meeslepende 360 ​​Spatial Sound-technologie naar een paar van zijn premium soundbars brengt.

Zowel de Sony HT-A7000 als de HT-A5000 soundbars krijgen een update die 360 ​​Spatial Audio mogelijk maakt, waarvoor dit voorjaar ook de bestaande SA-RS3S draadloze achterspeakerkit of Sony’s nieuwe batterijgevoede SA-RS5 achterspeakers nodig zijn.

360 Spatial Sound is voor het eerst gezien en gehoord in het HT-A9-thuisbioscoopsysteem van Sony (dat afgelopen november onze Editors’ Choice-prijs won). van bovenaf en van “fantoom” midden- en zijluidsprekers. Omdat het zowel Dolby Atmos- als DTS:X-objectgebaseerde audioformaten ondersteunt, is 360 Spatial Sound ideaal voor thuisbioscopen.

De illusie van die fantoomluidsprekers helpen creëren zijn ingebouwde microfoons die de hoogte en positie van de luidsprekers ten opzichte van elkaar meten, waardoor de 360 ​​Spatial Sound-functie geluidsgolven kan “synthetiseren” op basis van zijn metingen.

Hoewel de HT-A9 indruk op ons maakte met zijn meeslepende 360 ​​Spatial Sound-aangedreven audio, is het prijskaartje van $ 2500 een zware pil om te slikken. Maar de 7.1.2-kanaals HT-A7000 en 5.1.2-kanaals HT-A5000 soundbars, die gepland zijn om de 360 ​​Spatial Sound-update te krijgen, zijn aanzienlijk betaalbaarder voor respectievelijk $ 1.300 en $ 1.000.

Natuurlijk heb je extra luidsprekers nodig om 360 Spatial Sound op die soundbars te ontgrendelen. Een optie is Sony’s bestaande SA-RS3S, een paar tweeweg-achterluidsprekers die draadloos verbinding maken met de belangrijkste HT-A7000- of HT-A5000-soundbar-eenheid. De SA-RS3S is te koop voor $ 350.

sony sa rs5 achterspeakers

Een tweede optie is de aanstaande SA-RS5, een step-up achterluidsprekerkit met opwaartse drivers, een omnidirectioneel “blok” -ontwerp met een cilindrische vorm en een plat achteroppervlak, een one-touch audiokalibratieknop en ingebouwde batterijen die bieden tot 10 uur batterijduur, waardoor de luidsprekers echt draadloos zijn (de SA-RS3S-luidsprekers zijn daarentegen afhankelijk van netsnoeren). De SA-RS5-luidsprekerkit van $ 600 kan ook op netstroom werken als u liever niet bezig bent met het opladen van de batterijen.

Degenen met compatibele Bravia XR-tv’s kunnen het 360 Spatial Sound-effect nog verder versterken door Sony’s Acoustic Center Sync-functie in te schakelen, die de dialoog verbetert en een “meer meeslepende” ervaring levert door de soundbar en tv-luidsprekers in het middenkanaal te veranderen.

Sony zegt dat de 360 ​​Spatial Sound-update voor de HT-A7000 en HT-A5000 soundbars dit voorjaar zal aankomen.

0 Shares:
You May Also Like