Sony brengt 360 Reality Audio-technologie naar nieuwe thuisbioscoopproducten

ht a7000 lifestyle

Sony heeft vandaag twee geheel nieuwe hoogwaardige thuisbioscoopproducten aangekondigd: het HT-A9 thuisbioscoopsysteem met vier luidsprekers en een nieuwe vlaggenschip-soundbar, de HT-7000A. De audiofabrikant kondigde ook twee draadloze subwoofers aan die een diepere bas aan beide producten kunnen toevoegen, en draadloze achterluidsprekers die de soundbar kunnen aanvullen.

Het Sony HT-A9-thuisbioscoopsysteem ($ 1.800) bestaat uit een schakelkast met een LAN-poort en HDMI in en uit, samen met vier cilindrische, draadloze, zelfaangedreven luidsprekers. Elke luidspreker heeft twee ingebouwde microfoons die de relatieve hoogte en positie van de spreker in de kamer meten. Sony’s 360 Spatial Sound en Sound Field Optimization-technologie creëert vervolgens tot 12 luidsprekers door geluidsgolven te synthetiseren op basis van positie-informatie.

ht a9-luidspreker en achterkant van ht a9-bedieningskast

Sony zegt dat zijn technologie voor geluidsveldoptimalisatie ervoor zorgt dat elke persoon in de kamer dezelfde geluidservaring heeft, ongeacht waar ze in de kamer zitten, zelfs als elke luidspreker op een andere hoogte van de vloer en op ongelijke afstanden van elkaar is geplaatst ander. Elke luidspreker heeft een netsnoer, maar ze communiceren met de schakelkast via een draadloze verbinding.

Het systeem ondersteunt de twee belangrijkste immersieve audiostandaarden voor filmsoundtracks—Dolby Atmos en DTS:X—en Sony’s eigen 360 Reality Audio-formaat voor muziek die wordt gestreamd vanaf Amazon Music HD, Tidal, Nugs.net en Deezer. Het systeem kan ook muziek streamen van Spotify (inclusief Spotify Connect-mogelijkheden) en er is ondersteuning voor zowel Chromecast als Apple AirPlay 2.

Naast het ondersteunen van zowel ARC als eARC (je kunt alles over die standaarden lezen in het gelinkte artikel), ondersteunt de control box tot 8K HDR, 4K 120 frames per seconde passthrough en Dolby Vision. In combinatie met een compatibele Sony Bravia smart-tv die Acoustic Center Sync biedt, belooft de A9 precies te matchen waar de audio vandaan komt met de actie op het scherm.

Sony HT-A7000-soundbar

sa sw5 ht a7000 insitu

De vlaggenschip-soundbar van Sony is een 7.1.2-kanaals model met twee omhoog gerichte luidsprekers die de hoogte-signalen in een Dolby Atmos- of DTS:X-soundtrack van je plafond afkaatsen. De luidspreker is ook uitgerust met twee beam-tweeters en vijf voorluidsprekers voor een breed geluidsbeeld, en een ingebouwde subwoofer voor laagfrequente effecten.

Het bedrijf zegt dat de Vertical Surround Engine de luidspreker in staat stelt om geluid in een verticale ruimte te plaatsen zonder dat er luidsprekers in het plafond nodig zijn. Net als bij het A9-systeem maakt Sony’s Soundfield Optimization-technologie gebruik van microfoons die in de luidspreker zijn ingebouwd om de hoogte en breedte van de kamer te meten. Het systeem houdt rekening met de aanwezigheid van een optionele subwoofer of surroundluidsprekers en optimaliseert het geluid voor de kamer waarin de luidspreker zich bevindt.

ht a7000 skelet 1

Net als het HT-A9-thuisbioscoopsysteem ondersteunt de HT-A7000 ($ 1.300) audio met hoge resolutie (gedefinieerd als audiobestanden met bemonsteringsfrequenties hoger dan 44,1 kHz en beter dan 16-bits resolutie) en Sony’s eigen 360 Reality Audio-formaat. De soundbar is ook voorzien van Sony’s DSEE Extreme-audioverwerkingstechnologie, die is ontworpen om de hogere frequenties te herstellen die kunnen worden verpletterd wanneer audio-opnames digitaal worden gecomprimeerd.

De nieuwe soundbar heeft dubbele HDMI-ingangen en een enkele HDMI-uitgang met ondersteuning voor ARC en eARC. De HDMI-poorten ondersteunen 8K HDR, 4K pass-through bij 120 Hz en Dolby Vision. Je vindt ook een optische digitale ingang van Toslink om oudere tv’s te ondersteunen, en een analoge audio-ingang van 3,5 mm. Er is een USB-A-poort voor het streamen van audio vanaf een USB-stick. Alle dezelfde streamingdiensten (Spotify, et al) die het HT-A9-systeem ondersteunt, zijn hier ook beschikbaar, evenals ondersteuning voor Chromecast en Apple AirPlay 2. Beide thuisbioscoopproducten werken ook met Amazon Alexa en Google Assistant.

combo sa sw5 sa rs3s ht a7000

Als je meer bas wilt dan wat de HT-A9 of HT-A7000 kan produceren, kunnen beide systemen worden aangevuld met een van de twee draadloze subwoofers: Sony’s SA-SW5 ($ 700) heeft een 180 mm (7,08-inch) driver aangedreven door een Een versterker van 300 watt (er zit ook een passieve radiator in de kast), terwijl de SA-SW3 ($ 400) van het bedrijf een versterker van 200 watt combineert met een driver van 160 mm (6,3 inch) in een compacte basreflexbehuizing. Als het virtuele surround-geluid van de HT-A7000 uw meeslepende audio-jeuk niet beschadigt, kunt u Sony’s SA-RS3S-surroundluidsprekers van $ 350 toevoegen aan uw luisterruimte.

Sony zegt dat alle nieuwe home-audioproducten die vandaag zijn aangekondigd, in september/oktober kunnen worden besteld.

0 Shares:
You May Also Like