Sonus faber’s nieuwe Omnia is een intrigerende alles-in-één speaker

Top view of Sonus faber Omnia

De Italiaanse audiofabrikant Sonus faber heeft zijn nieuwe Omnia alles-in-één draadloze luidsprekersysteem aangekondigd. Met een prijs van $ 1.999 biedt de Omnia een meer betaalbare optie van een bedrijf dat bekend staat om zijn hoogwaardige luidsprekers.

Sonus faber werd in 1983 opgericht door de Italiaanse ontwerper Franco Serbin en heeft altijd de nadruk gelegd op hoogwaardig hout in zijn luidsprekerontwerpen. De Omnia is niet het eerste alles-in-één luidsprekersysteem van het bedrijf, maar het is een veel goedkoper alternatief voor Sonus faber’s sf16 uit 2017, die werd verkocht voor $ 10.000 en satellietluidsprekers had die waren bevestigd aan gemotoriseerde armen die vanaf de basiseenheid omhoog kwamen voor weergave.

De Omnia lijkt een veel praktischere luidspreker te zijn. Het combineert een kenmerkende Italiaanse designflair die er zowel industrieel als handgemaakt uitziet in het walnotenhouten verlichte bovenpaneel dat beschikbaar is op het apparaat dat beschikbaar is bij de lancering. Later dit jaar komt er een versie met een grafiet bovenpaneel beschikbaar.

Er is een volledige reeks draadloze connectiviteit, waaronder Apple AirPlay 2, Chromecast, Bluetooth aptX HD, Bluetooth en Wi-Fi. Het systeem is compatibel met Spotify Connect en Tidal Connect; het is ook Roon Ready.

Achteraanzicht van Sonus faber Omnia met aansluitingen

Sonus Faber

Als je bedrade verbindingen nodig hebt, wordt de Omnia geleverd met een Mini-DIN analoge ingang die schakelt tussen phono- en lijningang en een Mini-DIN-naar-RCA-adapterkabel. Er is een HDMI ARC-ingang als je de luidspreker met een televisie wilt gebruiken. Je krijgt ook een 10/100 Mbps ethernetpoort.

De Omnia-eenheid meet 5,12 x 25,6 x 11 inch (HxBxD) en weegt 16,75 pond. De bovenkant van het apparaat is een aanraakgevoelige interface om het systeem te bedienen. Gebruikers kunnen zien welke ingang is geselecteerd, welke streamingdienst in gebruik is en het huidige volume door te kijken naar het patroon van verlichte lampjes op het aanraakgevoelige oppervlak (volumeaanpassingen kunnen door aanraking worden gemaakt). Er is ook een meer traditionele afstandsbediening met gelabelde bedieningselementen.

Sonus faber belooft “hypnotiserend driedimensionaal geluid” uit het 490 watt gesloten box-systeem van de Omnia dat is uitgerust met zeven drivers. Dat omvat een paar 0,75-inch zijden dome-tweeters met een neodymium-magneetmotorsysteem met slug-structuur; twee 3-inch papierpulp midrange kegels; een naar beneden gerichte, 6,5-inch aluminium conus, woofer met lange worp; en een paar 1.75-inch full-range drivers met non-press cellulose-pulp omgekeerde domes.

Het bedrijf prijst zijn Crescendo-technologie die gebruikmaakt van de drivers met volledig bereik aan elk uiteinde van de Omnia-luidspreker. De technologie combineert een mix van in-phase dipool- en anti-phase dipool-signaalverwerking om te creëren wat Sonus faber een ‘3D-luisterervaring’ noemt.

Sonus faber zegt dat de Omnia vanaf maart 2022 beschikbaar zal zijn in de walnootafwerking en dat de optie met grafietafwerking later in de zomer zal volgen.

0 Shares:
You May Also Like