Sonos verandert de aanpak van “verouderde” hardware

sonos trade up

Toen Sonos op dinsdag 21 januari blogde dat bepaalde “verouderde” hardware – sommige oudere luidsprekers, versterkers en andere componenten – na mei 2020 geen firmware-updates meer zouden ontvangen, trok het een paar wenkbrauwen op. Maar een e-mail aan zijn klanten diezelfde dag ging verder, waarin stond: “Als moderne producten na mei verbonden blijven met legacy-producten, zullen ze ook geen software-updates en nieuwe functies ontvangen.”

Ik weet niet of dat een communicatiefout of een strategische blunder was, maar het bedrijf reageerde diezelfde dag op vragen van de pers door te zeggen dat het werkte aan een manier om klanten met gemengde systemen mogelijk te maken, dwz mensen die oudere en nieuwere Sonos bedienen. apparatuur op hetzelfde netwerk – om de oudere apparatuur te isoleren zodat de nieuwere producten firmware-updates kunnen blijven ontvangen.

Maar dat was blijkbaar niet genoeg om de controverse de kop in te drukken, want Sonos-CEO Patrick Spence bood vanmiddag een formele verontschuldiging aan op de blog van het bedrijf. De Sonos-blog werd tijdens dit schrijven bestookt met verkeer, dus hier is een pdf met het volledige bericht van Spence:

downloaden

Sonos

Spence zegt dat Sonos-klanten systemen met zowel oude als nieuwe Sonos-componenten kunnen “splitsen”, zodat de nieuwere hardware (uitrusting met meer geheugen, snellere processors, enzovoort) kan profiteren van nieuwe functies, terwijl oudere software zal op zijn minst bugfixes en beveiligingspatches blijven krijgen.

Hoewel ik Sonos vaak heb bekritiseerd omdat het geen audio met hoge resolutie ondersteunt (het is nooit verder gegaan dan 16-bit/48kHz), heb ik het bedrijf altijd geprezen omdat het zijn oudere hardware niet achterhaald heeft gemaakt. Het bedrijf bracht zijn eerste producten op de markt in 2004, en je kunt bijna elk van die apparaten gebruiken naast de nieuwste componenten. De oudere hardware heeft geen functies die de nieuwe dingen wel hebben, maar dat is te verwachten.

Sonos prees deze niet-verouderingsstrategie zelfs aan tijdens de aanloop naar de beursintroductie van 2018: “Mensen zijn gewend om basistechnologie te kopen die moet worden vervangen, maar we onderscheiden ons omdat ons product blijft bestaan”, Mike Groeninger, vice-president van Sonos van financiën, vertelde Marketwatch.

Omdat het een audiosysteem voor meerdere kamers is, heeft Sonos al lang berekend dat klanten zouden voortbouwen op hun bestaande Sonos-systemen – door nieuwe luidsprekers en componenten te kopen voor andere kamers in hun huis – in plaats van herhaaldelijk nieuwe versies te kopen van wat ze al hebben. Ze zouden bij Sonos blijven, zo denken ze, omdat ze weten dat alles zal samenwerken. Als ze een ander merk kopen, niet.

Dus de aankondiging van het bedrijf dat het gebruik van een gemengd ecosysteem met nieuwe en oude componenten na mei zou verhinderen dat nieuwere producten firmware-updates ontvangen, vond ik vreemd.

Dat gezegd hebbende, moedigde Sonos zijn klanten aan om hun oudere hardware op te geven door in oktober 2019 een programma aan te kondigen dat 30 procent korting geeft op nieuwe Sonos-componenten, op voorwaarde dat ze hun oudere componenten opgeven voor e-cycling.

We zullen tot mei moeten wachten om te zien hoe dit allemaal in de praktijk werkt, maar ik hoop dat Sonos snel kan herstellen van deze zelf toegebrachte blessure.

0 Shares:
You May Also Like