Sonos stapt over op betaalde muziekstreaming in cd-kwaliteit met Sonos Radio HD

americanaramble cover

Misschien was het onvermijdelijk dat Sonos zijn gratis internetradio-aggregatiedienst, Sonos Radio, zou opvolgen met een betalende versie met hoge resolutie. Sonos belooft vanaf vandaag muziek te leveren die is gecodeerd in 16-bit FLAC voor slechts $ 7,99 per maand. Maar voordat je er een schenkt voor diensten zoals Qobuz en Tidal die meer dan twee keer zoveel vragen voor dezelfde kwaliteit, besef dan dat dit geen muziek op aanvraag is. U kunt uw favoriete artiesten, albums of deuntjes niet meer oproepen wanneer u ernaar verlangt ze te horen.

Dat gezegd hebbende, je kunt in de honderden stations rondneuzen totdat je iets vindt dat bij je sfeer past. En in tegenstelling tot typische radio – via internet of via de ether – zal het grootste deel van de muziek die op Sonos Radio HD wordt gestreamd vrij zijn van advertenties (ik zal dat “meeste” gedeelte in een beetje uitleggen). Het abonnementsgeld geeft je ook het recht om nummers die je niet leuk vindt over te slaan en nummers die je wel doet opnieuw af te spelen. Het doel is om een ​​relaxte luisterervaring te creëren die het ontdekken van muziek aanmoedigt, aldus de Sonos-woordvoerder met wie ik sprak.

De betaalde service is alleen toegankelijk via de Sonos S2-app en is in eerste instantie alleen beschikbaar in de VS en het VK. Net als bij de bestaande Sonos Radio, die beschikbaar blijft op zowel de eerste als de tweede generatie Sonos-apps, zegt Sonos dat het exclusieve inhoud en door artiesten samengestelde stations zal aanbieden die meer zijn dan alleen afspeellijsten. Deze omvatten alle stations op de gratis Sonos Radio – uiteraard gestreamd in hogere resolutie – plus nieuwe stations die exclusief zijn voor de betaalde service.

Het bedrijf is van plan begin volgend jaar vijf nieuwe artiesten-curate stations toe te voegen, die zich zullen voegen bij onder meer Radiohead-frontman Thom Yorke’s, Alabama Shakes’ zangeres Brittany Howard’s en Jack White’s Third Man Records platenlabel. De eerste hiervan is Dolly Parton’s (de show van Parton zal ook beschikbaar zijn op Mixcloud).

songteller radio albumhoes

Om de lancering van Sonos Radio HD te vieren, voegt het bedrijf nieuwe content toe aan de gratis door advertenties ondersteunde laag en breidt het de beschikbaarheid uit naar vijf nieuwe landen. De HD-service krijgt zeven nieuwe kanalen met een hoge resolutie: Distant Kingdom (een eclectische mix van muziek van over de hele wereld), Full Symphony (klassieke muziek natuurlijk), Mellow Morning (akoestische sets), Unforgettable (jazzklassiekers), Chill Beats (hiphopbeats en “mellow grooves”), Americana Ramble (folk, country, bluegrass) en The Inner Now (omgevings- en omgevingstracks die geschikt zijn voor meditatie, focus en rust).

Nu, voor een verklaring van die “meestal vrij van advertenties” opmerking zal Sonos Radio HD ook feeds bevatten van 60.000 terrestrische radiostations, waarvan de meeste door advertenties worden ondersteund, dus die advertenties zullen worden afgespeeld. Die stations bepalen ook de kwaliteit van hun streams, dus verwacht niet dezelfde ongerepte ervaring die je zult horen van de aangepaste en samengestelde stations.

Sonos biedt een gratis proefperiode van 30 dagen van de service aan, en we vinden dat Sonos-gebruikers er eens naar moeten luisteren.

0 Shares:
You May Also Like