Sonos-speakers ondersteunen nu Amazon Music HD, Dolby Atmos

sonos roam main

Naast de onthulling van de bijgewerkte Beam-soundbar, kondigde Sonos dinsdag aan dat de meeste van zijn S2-klasse draadloze luidsprekers ondersteuning zullen krijgen voor het streamen van muziek met hoge resolutie van een nieuwe bron: Amazon Music. Binnenkort ook: de mogelijkheid om meeslepende Dolby Atmos Music-tracks te streamen.

Sonos zegt dat ondersteuning voor Amazon Music’s 24-bit Ultra HD en Dolby Atmos-gecodeerde 3D-tracks “later dit jaar” zal aankomen.

De meeste S2-luidsprekers van Sonos ondersteunen high-res Amazon Music-streaming, waaronder de Sonos One, de Roam, de Move en de Sonos Five. Vier luidsprekers uit de S2-klasse die Ultra HD-deuntjes van Amazon Music kunnen streamen, zijn de Play:1, de Play:3, de Playbase en de Playbar.

Ondertussen zullen de twee meest recente soundbars van Sonos, de Arc en de tweede generatie Beam, Dolby Atmos Music-tracks ondersteunen.

Amazon Music biedt meer dan 70 miljoen nummers in audio van cd-kwaliteit, waaronder 7 miljoen nummers in 24-bits kwaliteit met hoge resolutie. De service beschikt ook over meer dan 1.000 Dolby Atmos Music-nummers, die tot nu toe alleen konden worden afgespeeld op Amazon’s Echo Studio of Sony’s RA5000 of RA3000 slimme luidsprekers.

sonos beam tweede generatie close-up

Natuurlijk moet je een Amazon Music Unlimited-abonnee zijn om high-res en Dolby Atmos Music-deuntjes op een Sonos-speaker te streamen. De service kost $ 10 per maand voor individuen en $ 15 voor gezinnen.

Amazon Music voegt zich bij Qobuz als de twee muziekdiensten die 24-bits nummers kunnen streamen via Sonos-speakers.

Sonos heeft afgelopen herfst high-res audio voor zijn draadloze luidspreker mogelijk gemaakt met de release van zijn S2-app. Aanvankelijk konden Sonos-gebruikers alleen 24-bit FLAC- of ALAC-bestanden afspelen die werden gestreamd vanaf een lokale mediaserver, maar in maart werd Qobuz de eerste muziekservice die streaming met hoge resolutie op het Sonos S2-platform aanbood.

Net als bij Qobuz is er een rimpeltje bij het streamen van 24-bits nummers van Amazon Music op Sonos-speakers. Terwijl Amazon Music 24-bits nummers biedt met bemonsteringsfrequenties tot 192 kHz, ondersteunt het Sonos S2-platform alleen audio tot 24-bit/48 kHz. Als voor een bepaald Amazon Music-nummer geen 24/48-versie beschikbaar is, schakelen Sonos-speakers in plaats daarvan terug naar een 16-bit/44,1 kHz-stream van cd-kwaliteit.

Hoewel Sonos S2-luidsprekers zoals de Playbar en Playbase geen 24-bits muziekstreaming via Amazon Music ondersteunen, heeft Sonos ons verteld dat het hebben van dergelijke luidsprekers op je Sonos-netwerk het afspelen van muziek niet beperkt tot 16-bits resolutie over de hele linie. Met andere woorden, zelfs als je Sonos Playbar alleen 16-bits Amazon Music-nummers kan afspelen, kan je Sonos Arc nog steeds Amazon Music-streams afspelen met een volledige 24-bits resolutie.

Naast Amazon Music en Qobuz ondersteunt Sonos ook twee andere muziekdiensten met hoge resolutie en Dolby Atmos Music-aanbiedingen: Tidal en Apple Music. Maar voorlopig ondersteunt Sonos alleen streaming van cd-kwaliteit van Tidal en 256 Kbps AAC-streams van Apple. Op de vraag wanneer Sonos Apple Lossless ondersteunt, antwoordde Sonos: “We werken altijd samen met onze muziekservicepartners aan nieuwe functies en laten het je weten als we nieuws hebben om te delen.”

Wat betreft Dolby Atmos Music-nummers op Tidal of Apple Music, ik heb gehoord dat Sonos ze niet rechtstreeks ondersteunt. Dat gezegd hebbende, luister je naar Dolby Atmos-compatibele muziek van Tidal of Apple Music op een Arc of tweede generatie Beam als de audio via een compatibele Tidal connected-TV-app werd geleid, of (in het geval van Apple Music) op een Apple TV 4K-streamingbox.

Sonos heeft ook integraties met Deezer, dat een verliesvrije laag heeft met 16-bit (maar niet 24-bit) audiostreaming, en Spotify, dat eerder dit jaar streaming van cd-kwaliteit beloofde (maar nog moet leveren).

Andere muziekservices die beschikbaar zijn in de Sonos-app, waaronder Pandora en YouTube Music, bieden geen streaming zonder verlies.

0 Shares:
You May Also Like