Sonos Roam om de kleinste en goedkoopste luidspreker van het bedrijf te worden: $ 169

sonos roam lifestyle

De eerste draagbare luidspreker van Sonos, de Move, klonk zeker geweldig, maar hij was zo groot en zwaar als een bowlingbal, en hij kwam opgezadeld met een behoorlijk fors prijskaartje. Voor zijn tweede draagbare apparaat snijdt Sonos het grootste deel af en verlaagt het de stickerprijs, en het resultaat is misschien wel de meest aansprekende luidspreker van Sonos tot nu toe.

De Roam (die eind vorige week grondig werd uitgelekt) is gepland om volgende maand aan te komen voor $ 169 en is veel goedkoper dan de $ 399 Move, maar behoudt alle functies die Sonos-luidsprekers zo aantrekkelijk maken. Het nieuwe model is slechts 6,6 centimeter lang en weegt iets minder dan een pond, wat (volgens Sonos) ongeveer een zesde van de grootte en het gewicht van de Move maakt. Anders gezegd, de Roam is iets kleiner dan een waterfles van 500 ml.

Sonos onthulde de Roam woensdag tijdens een virtueel evenement. We hebben de Roam niet persoonlijk kunnen zien of horen, maar dit is wat we hebben geleerd van de online briefing van Sonos.

Automatische Wi-Fi-naar-Bluetooth-omschakeling, Sound Swap en muziekstreamingservices

Net als de Move maakt de Sonos Roam verbinding met zowel wifi als Bluetooth, maar hij is ook ontworpen om naadloos over te schakelen tussen beide. Als je de Roam bijvoorbeeld pakt voor een roadtrip terwijl hij is verbonden met het wifi-thuisnetwerk, schakelt hij automatisch over naar de Bluetooth-verbinding van je telefoon zodra hij het wifi-bereik verlaat, en schakelt hij weer terug zodra je terug naar huis.

Twee Roams kunnen worden gekoppeld voor stereo-optredens, en je kunt de Roam snel groeperen met je andere Sonos-speakers door de afspeel-/pauzeknop ingedrukt te houden. Blijf de afspeel-/pauzeknop ingedrukt houden en je activeert een nieuwe functie genaamd Sound Swap, die automatisch muziek van de Roam naar de dichtstbijzijnde Sonos-speaker “gooit”.

sonos roam productafbeelding

Net als bij andere Sonos-speakers kan de Sonos Roam muziek streamen van meer dan 100 streaming muziekdiensten, waaronder Apple Music, Spotify, Amazon Music, Audible, Deezer, Pandora, TuneIn, iHeartRadio, Google Play Music en YouTube Music, evenals de advertentie-ondersteunde Sonos Radio en op abonnementen gebaseerde Sonos Radio HD. De Sonos Roam ondersteunt ook audiocasting via AirPlay 2, maar niet Chromecast.

Auto Trueplay: nu ook op Bluetooth

Naast de naadloze netwerkovergangen en Sound Swap-mogelijkheden, verbetert de Roam Auto Trueplay, een EQ-functie die de luidspreker automatisch afstemt op zijn omgeving. Trueplay is al vele jaren beschikbaar in Sonos-speakers, maar deze automatische versie werd voor het eerst geïntroduceerd met de Move.

Auto Trueplay gebruikt de microfoonarray van de luidspreker om de akoestiek van een kamer of zelfs een buitenomgeving te detecteren en optimaliseert vervolgens het geluid dienovereenkomstig. Trueplay op niet-draagbare Sonos-speakers neemt de omgeving van het apparaat waar met behulp van de microfoon op een iOS-apparaat.

Terwijl Auto Trueplay een Wi-Fi-only-functie was voor onderweg, werkt het op zowel Wi-Fi Bluetooth op de Roam, wat betekent dat Auto Trueplay de audio van de luidspreker kan optimaliseren, zelfs wanneer je onderweg bent.

Oh, en maak je geen zorgen, gebruikers van Move; Sonos zegt dat de Move een komende firmware-update ook Auto Trueplay via Bluetooth naar de Move zal brengen.

Ontwerp en drivers

Verkrijgbaar in schaduwzwart en maanwit, de Roam’s IP67-geclassificeerde schaal is ontworpen om volledig bestand te zijn tegen stof en een 30 minuten durende onderdompeling in maximaal een meter (ongeveer drie voet) water te doorstaan. Hier lees je alles over IP-codes.

sonos zwerven hoofd

Binnenin de Roam’s shell zitten twee drivers: een custom racetrack mid-woofer en een tweeter. Elke driver wordt aangedreven door zijn eigen klasse H-versterker, een afwijking van de klasse D-versterkers die de meeste draagbare luidsprekers aandrijven.

Bovenop de luidspreker bevinden zich drie verhoogde knoppen (een ander vertrekpunt voor Sonos, dat meestal de voorkeur geeft aan platte knoppen) voor afspelen/pauzeren en volumeregeling, terwijl je met een far-field microfoonarray kunt chatten met Amazon Alexa of Google Assistant (je kunt installeren het een of het ander, maar niet beide tegelijk). Overigens hebben zowel de boven- als onderkant van de Roam een ​​concaaf ontwerp, deels om onbedoelde druk op de knop te voorkomen als de luidspreker omvalt.

Levensduur batterij en opladen

Sonos zegt dat de Roam een ​​batterijlevensduur van maximaal 10 uur heeft en dat hij zijn lading tot 10 dagen kan behouden dankzij een energiezuinige slaapmodus die wordt ingeschakeld zodra het afspelen stopt. Sonos belooft dat de Roam in minder dan een seconde uit zijn energiebesparende modus kan ontwaken.

sonos roam-oplaadstation

U kunt de Roam op twee manieren opladen: via de USB-C-oplaadpoort (een kabel is inbegrepen, maar geen AC-adapter) of Qi draadloos opladen. Sonos biedt een handig ogend maar prijzig magnetisch oplaadstation aan als accessoire van $ 49.

Zoek naar de Sonos Roam die op 20 april wordt verzonden en je kunt nu een pre-order plaatsen. Sta klaar voor onze volledige beoordeling zodra we er een hebben getest.

0 Shares:
You May Also Like