Sonos onthult een goedkopere, microfoonloze versie van zijn draagbare Roam-luidspreker

Sonos Roam SL

In de voetsporen van zijn microfoonloze One SL- en Arc SL-luidsprekers, kondigt Sonos de Roam SL aan, een nieuwe en goedkopere versie van de draagbare Roam die zowel de microfoon als de stemassistent-functionaliteit laat vallen.

De Roam SL is gepland om op 15 maart in de uitverkoop te gaan voor $ 159 (je kunt hem nu voorbestellen op Sonos.com), de Roam SL is vrijwel identiek aan de originele Roam die vorig jaar boog, behalve één cruciaal detail: geen microfoon, wat betekent dat er geen kans is dat Alexa of Google Assistant luisteren mee. Natuurlijk betekent het ontbreken van een microfoon ook dat je de muziek niet met spraakopdrachten kunt bedienen.

Het laten vallen van de microfoon op de Roam SL betekent ook dat de prijs wordt verlaagd naar $ 159, een daling van de gebruikelijke $ 179.

De met microfoon uitgeruste Sonos Roam werd oorspronkelijk verkocht voor $ 169, maar Sonos verhoogde afgelopen herfst het prijskaartje, samen met de prijs van een aantal van zijn meest populaire luidsprekers. Sonos gaf de schuld aan pandemische beperkingen in de toeleveringsketen en stijgende onderdeelkosten voor de prijsstijgingen.

Sonos Dwaal door het park

Ben Patterson/IDG

De komst van de Roam SL volgt op die van andere microfoonloze “SL”-producten van Sonos, zoals de One SL draadloze luidspreker die het bedrijf in 2019 onthulde. De One SL kost $ 199, tegenover $ 219 voor de met microfoon uitgeruste One.

Een jaar later kondigde Sonos de Sonos Arc SL “Shadow Edition” aan, een versie zonder microfoon van zijn eersteklas Arc-soundbar die alleen verkrijgbaar is via Costco. De Arc SL kost nu $ 850 bij Costco, terwijl de standaard Arc $ 899 kost.

Onze recensent (met vriendelijke groet) noemde de originele Sonos Roam “de draagbare luidspreker om te verslaan” dankzij het “uitzonderlijke geluid” gezien de grootte, het “kleine en lichte” ontwerp en een functie waarmee de Roam zijn muziek kan “ruilen” met andere Sonos-functies.

De Roam luidde ook een Bluetooth-compatibele versie van Sonos’ geluidkalibrerende Auto Tuneplay-functie in.

Ben schrijft al meer dan 20 jaar over technologie en consumentenelektronica. Ben levert sinds 2014 een bijdrage aan PCWorld en kwam in 2019 bij TechHive, waar hij werkt aan slimme luidsprekers, soundbars en andere slimme en thuisbioscoopapparaten. Je kunt Ben volgen op Twitter.

0 Shares:
You May Also Like