Sonos Arc-soundbar wordt op 10 juni verzonden, samen met een derde generatie Sub en de Sonos Five-tafelluidspreker

sonos arc white with sub

Sonos heeft vandaag drie geheel nieuwe, hoogwaardige luidsprekers onthuld: de Sonos Arc van $ 799, een ronde soundbar met ondersteuning voor objectgebaseerde audio van Dolby Atmos; de $ 699 Sonos Sub (Gen 3), een subwoofer met dubbele driver en dubbele versterker; en de $ 499 Play 5, een luidspreker van 14 pond met zes drivers en een gelijk aantal klasse D-versterkers.

Alle drie de nieuwe speakers zijn op 10 juni verkrijgbaar in geheel wit of geheel zwart (inclusief het Sonos-logo), voorafgegaan door de release van de nieuwe Sonos S2-app op 8 juni. Pre-orders zijn nu beschikbaar.

Bijgewerkt om een ​​link te geven naar onze uitgebreide Sonos Arc-recensie.

Sonos Arc

De Sonos Arc vervangt zowel de Sonos Playbar, de eerste soundbar van het bedrijf die in 2013 op de markt kwam, als de Sonos Playbase die in 2018 werd verscheept. De goedkopere Sonos Beam ($ 399) blijft in de line-up van het bedrijf. Net als bij verschillende nieuwere Sonos-luidsprekers, ondersteunt de Arc uw keuze voor Amazon Alexa of Google Assistant samen met Apple AirPlay 2.

Sonos Arc

De 45-inch brede Arc heeft acht elliptische woofers en drie zijden dome-tweeters achter een plastic rooster van 270 graden, elk aangedreven door een discrete klasse D-versterker. Twee van de woofers zijn bovenop de balk gemonteerd om hoogte-signalen tegen de plafonds van uw kamer te laten weerkaatsen, en twee zijn in de eindkappen gemonteerd om surround-signalen van uw muren te weerkaatsen. Wanneer je niet naar Dolby Atmos-gecodeerde inhoud luistert, verandert een DSP die de opwaartse stuurprogramma’s van de Arc bestuurt hun profiel zodat ze meer lage frequenties produceren.

Aangezien de Arc Dolby Atmos kan ondersteunen, is hij ongetwijfeld in staat om andere audiocodecs met hoge resolutie te decoderen, zoals DTS:X; Dolby TrueHD; het Sony 360 Reality Audio-formaat dat Amazon heeft gebruikt voor zijn premium streamingservice; en misschien MQA. Het zou ook niet moeilijk zijn om aan te nemen dat de Arc en de nieuwe Sonos Five (daarover zo meer) bemonsteringsfrequenties kunnen ondersteunen die hoger zijn dan de huidige limiet (24-bit/48kHz), maar Sonos zegt dat ze niets meer hebben op dat front op dit moment aan te kondigen.

Net als bij soundbars met een soortgelijk ontwerp, wil je de Arc voor je tv plaatsen (op een dressoir of ander meubelstuk), of aan de muur onder je tv bevestigen. Door hem in een entertainmentcentrum in hokstijl te plaatsen, wordt zijn vermogen om een ​​meeslepende audio-ervaring te leveren, verstoord of volledig teniet gedaan. Sonos vertelt me ​​dat het speciale beugels voor de Arc heeft ontwikkeld met sensoren die zijn ontworpen om basresonantie te verminderen wanneer de luidspreker aan de muur wordt bevestigd, maar dit optionele accessoire kost $ 79 extra.

sonos arc exploded view 002

De Arc is uitgerust met een enkele HDMI-poort die zowel ARC als eARC ondersteunt, plus een Toslink digitale optische connector om oudere tv’s te ondersteunen. In dit verhaal lees je meer over de verschillen tussen de twee soorten Audio Return Channel. De meeste mensen zullen de Arc via wifi met hun thuisnetwerk verbinden, maar het is geweldig om te zien dat het bedrijf 10/100Mbps ethernetpoorten blijft aanbieden voor klanten die over de bedradingsinfrastructuur beschikken om hiervan te profiteren.

Een nieuwe versie van Sonos’ Trueplay-software voor het afstemmen van luidsprekers zal de audio-uitvoer van de Arc aanpassen om te compenseren voor onvolmaakt gevormde luisterruimten, en kleine vertragingen in de audio-uitvoer introduceren om ervoor te zorgen dat surround-geluidssignalen op het juiste moment bij de oren van de luisteraars aankomen. U kunt elke nieuwere generatie (dwz S2-compatibele) Sonos-luidsprekers combineren voor surround sound (met uitzondering van de Sonos Move op batterijen). En als je Arc koppelt aan een Sonos Sub (alle drie de modellen zijn compatibel), zullen de versterkers van de Arc meer midden- en hoge frequenties produceren.

Sonos Five

sonos vijf

Sonos hoefde zijn uitstekende Play:5 van de tweede generatie waarschijnlijk niet te vervangen, maar de Sonos Five heeft meer geheugen, een snellere processor en een nieuwe draadloze radio. Het is verrassend genoeg geen slimme luidspreker, maar hij kan worden bediend met spraakopdrachten die worden gesproken met een compatibel Amazon Echo- of Google Home-apparaat. Net als zijn voorganger is de luidspreker ontworpen om horizontaal of verticaal te werken in combinatie met een tweede Sonos Five.

De luidspreker van 14 pond bevat drie tweeters – een naar links, een midden en een naar rechts – en drie midwoofers, elk aangedreven door een discrete klasse D-versterker. Deze phased array stelt de Five in staat om een ​​stereogeluid te leveren vanuit een enkele behuizing. Capacitieve aanraakvlakken bovenop de luidspreker regelen afspelen/pauzeren, nummer vooruit/nummer terug en volume. Er is een 3,5 mm analoge audio-ingang aanwezig, zodat u bronnen zoals een platenspeler kunt aansluiten. Net als alle andere moderne Sonos-speakers ondersteunt de Sonos Five AirPlay 2 op iOS-apparaten.

Sonos-sub (Gen 3)

sonos sub gen3

De derde generatie van de Sonos Sub ziet er niet wezenlijk anders uit dan de eerste twee iteraties: het is een vierkant en relatief smal ontwerp met een paar force-cancelling drivers tegenover elkaar in een opening in het midden van de 36,3-pond behuizing. Elke driver krijgt zijn eigen klasse D-versterker en de Sub levert een frequentierespons tot 25 Hz. Sonos maakt een van de beste subwoofers waar ik ooit naar heb geluisterd, dus ik kijk er naar uit om te horen wat het grotere geheugen, de verwerkingskracht en de draadloze radio van dit nieuwe model voor het feest zullen brengen.

Zoals eerder vermeld, zijn alle drie de luidsprekers beschikbaar op 10 juni en Sonos accepteert nu pre-orders. We zullen diepgaande beoordelingen uitvoeren zodra we de nieuwe producten in handen kunnen krijgen.

0 Shares:
You May Also Like