Sonos Arc-bugfix voor bas is gearriveerd en het lijkt te werken

Sonos Arc

De basbug die de nieuwe Sonos Arc-soundbar teisterde, lijkt te zijn geplet dankzij een zojuist uitgebrachte software-update.

Sonos heeft een update uitgebracht voor zijn Sonos S2 mobiele app voor iOS en Android, en het bevat een oplossing die helpt om de modderige, vervormde bas te versterken die sommige gebruikers, waaronder ikzelf, hoorden van de Sonos Arc van $ 799, een 3.1-kanaals soundbar die beschikt over zijn eigen ingebouwde woofers voor laagfrequente effecten.

Een vertegenwoordiger van Sonos kondigde de update aan op de Sonos-subreddit:

Ik heb zojuist de app-update (versie 12.0.1) op mijn iPhone geïnstalleerd en vervolgens de firmwarepatch geüpload naar de Sonos Arc (voor de iOS-versie van de Sonos S2-app tikt u op Instellingen / Systeemupdates / Controleren op updates), en luisterde even naar de Arc.

De scène die me de meeste problemen gaf op het gebied van bas, was de beroemde asteroïde veldsequentie in , waarin Han, Leia, Chewie en C-3PO verwoed proberen te ontsnappen aan de keizerlijke vloot. Terwijl de Millenium Falcon de achtervolging ingaat en weeft met TIE Fighters en een Star Destroyer, zorgden de brullende motoren van het vrachtschip ervoor dat de ingebouwde woofers van de Arc sidderden en knalden, bijna alsof ze overbelast waren.

Na het installeren van de update klinkt de sequentie veel beter, waarbij de bas van de Arc lekker strak klinkt. Let wel, de ingebouwde woofers van de Arc kunnen niet tippen aan de diepe bas van een aparte subwoofer, zoals de Sonos Sub van $ 699, maar nu lijkt de Arc in ieder geval veel soepeler om te gaan met laagfrequent gerommel.

De langverwachte Arc is Sonos’ opvolger van de zeven jaar oude Playbar. Aangekondigd begin mei, werd de Arc van $ 799 eerder deze maand verzonden.

0 Shares:
You May Also Like