Software fix voor Sonos Arc bas bug is onderweg

Sonos Arc

Als de woofers op je nieuwe Sonos Arc klinken alsof ze op het punt staan ​​te knallen tijdens momenten van intense bas, ben je niet de enige. Gelukkig zegt Sonos dat de basproblemen op zijn nieuwe soundbar kunnen worden opgelost met een software-update.

Een vertegenwoordiger van Sonos vertelde TechHive dat de softwarepatch volgende week zou kunnen aankomen.

Hier is de volledige verklaring van Sonos (die ook op het communityforum van het bedrijf is geplaatst):

Sonos voegde eraan toe dat het de “exacte timing” van de bugfix in de komende dagen zal beschrijven.

De langverwachte Arc is Sonos’ opvolger van de zeven jaar oude Playbar. Aangekondigd begin mei, werd de Arc van $ 799 eerder deze maand verzonden.

De 3.1-kanaals en Dolby Atmos-compatibele Arc gebruikt zijn eigen ingebouwde woofers om laagfrequente effecten te bieden, hoewel hij ook kan worden gekoppeld aan de draadloze subwoofer van Sonos, de SubRemove-link van $ 699.

Hoewel de Arc werd geprezen om zijn algehele geluid (we prezen zijn “heldere hoge tonen” en “dikke middentonen”, evenals zijn “ruime” en “subtiele” Dolby Atmos-prestaties), duurde het niet lang voordat gebruikers begonnen te mopperen over “modderige” bas die soms klonk alsof hij “uitbodemde”.

Ik merkte voor het eerst de bashik van de Arc op tijdens het kijken naar de asteroïde-achtervolgingsscène op de UHD Blu-ray-versie van , met het laagfrequente gerommel van de Millennium Falcon-motoren waardoor de woofers van de Arc merkbaar knikken.

Het verlagen van de bas in de EQ-instellingen van de Arc en het uitschakelen van de Loudness-functie helpt de vervorming te verminderen, maar we geven de voorkeur aan een oplossing waarbij de audio-instellingen van de soundbar niet worden aangepast.

In ieder geval zijn we blij dat een softwarefix het probleem kan oplossen in plaats van een terugroepactie, en ik zal het testen op mijn Arc-evaluatie-eenheid zodra de patch arriveert.

0 Shares:
You May Also Like