Snoermessen: koop deze mediastreamers niet

Als u het snoer wilt doorknippen, kan het kiezen van het juiste streamingapparaat een hele klus zijn. Eerst moet je kiezen tussen Roku, Fire TV, Apple TV, Chromecast en Android TV, en elk van die platforms biedt talloze hardware-opties met verschillende sets functies.

Maar hoewel ik veel heb geschreven over welk streamingapparaat ik moet kopen, heb ik misschien niet genoeg benadrukt welke ik moet vermijden. Met zoveel opties om uit te kiezen, kun je gemakkelijk eindigen met verouderde, te dure of gewoon slechte hardware als je niet oppast.

Hier is dan mijn lijst met streaming-spelers die je vanaf het voorjaar van 2021 hebt:

Roku Première

rokupremière

Eerder deze week kondigde Roku de Roku Express 4K+ aan, een nieuwe 4K HDR-streamingspeler voor $ 40. Het vervangt de huidige Roku Premiere en heeft een veel betere afstandsbediening, met spraakbediening en knoppen voor tv-volume en stroom. Het is ook sneller, kan het HDR10+-formaat streamen op compatibele tv’s en ondersteunt dual-band wifi, wat zorgt voor snellere verbindingen met nieuwere draadloze routers.

De Express 4K+ wordt in mei verzonden, maar retailers blijven de première voorlopig verkopen. Ik zou wegblijven, zelfs als je het in de uitverkoop ziet.

Roku-streamingstick

rokustreamingstick

De meest recente Roku Streaming Stick (modelnummer 3800R) werd al in 2017 gelanceerd, en hoewel Roku er twee jaar later mee stopte, kreeg Best Buy blijkbaar de memo niet. De winkelier blijft de Roku Streaming Stick verkopen naast de Roku Streaming Stick+, die nog steeds deel uitmaakt van Roku’s huidige line-up. Het laatste apparaat is iets sneller, heeft betere wifi-connectiviteit, heeft een mute-knop op de afstandsbediening en ondersteunt 4K HDR-video op compatibele tv’s – en het heeft dezelfde catalogusprijs van $ 50 die Best Buy in rekening brengt voor de verouderde Streaming Stick.

Om duidelijk te zijn, je hebt geen 4K-tv nodig om een ​​4K-compatibele Roku . te gebruikendus er is geen reden om de Roku Streaming Stick over de Streaming Stick+ te kopen, wat de productpagina van Best Buy ook insinueert.

Fire TV Sticks met oude afstandsbedieningen

firetvnewafstandsbediening

Vorige maand heeft Amazon de afstandsbediening geüpgraded die wordt geleverd met zijn Fire TV-stick van $ 40. Het voegt onderaan vier sneltoetsen toe voor populaire apps, samen met een live tv-knop die je rechtstreeks naar de aanpasbare rastergids van Fire TV brengt. (Het is degene die hierboven is afgebeeld.)

Op dit moment verkopen echter alle retailers behalve Amazon nog steeds de Fire TV Stick met de afstandsbediening. Misschien heeft dat de voorkeur als je de voorkeur geeft aan een meer minimalistische look, maar ik denk dat de “live”-knop alleen al de moeite waard is om ervoor te zorgen dat je de nieuwste versie hebt. Amazon zegt dat andere retailers de nieuwe afstandsbediening “in de komende weken” moeten gaan inslaan.

Apple TV 4K (tenminste voor de volle prijs)

apple tv 4k afstandsbediening topdown

De nieuwste streaming-box van Apple dateert uit 2017 en geruchten over een geüpgraded model doen al bijna een jaar de ronde. Een recent tvOS hintte op ondersteuning voor een verversingssnelheid van 120 Hz, en in december meldde Bloomberg dat Apple werkte aan een nieuwe doos met een betere afstandsbediening, een snellere processor en een grotere focus op gaming.

Toch is de Apple TV 4K grotendeels stabiel gebleven op zijn adviesprijs van $ 179. In plaats van grote kortingen, is het de moeite waard om in ieder geval te wachten tot Apple’s volgende persevenement op 20 april om te zien of de lang geruchte hardware-upgrade arriveert.

Elke streamingspeler zonder tv-bediening

firetvsticklite

TV-bediening voelde als een openbaring toen ze enkele jaren geleden standaard begonnen te worden voor streaming-spelers. In plaats van een aparte afstandsbediening voor volume en stroom te gebruiken, was je streaming-afstandsbediening alles wat je nodig had, vooral in combinatie met HDMI-CEC voor input-switching.

Toch sluiten sommige van de goedkoopste streaming-spelers deze bedieningselementen zelfs vandaag uit, inclusief de $ 30 Roku Express en Amazon’s $ 30 Fire TV Stick Lite. Tenzij je een aparte universele afstandsbediening gebruikt, kun je veel beter wat meer uitgeven aan een apparaat met ingebouwde volume- en stroomregeling. Roku-gebruikers zouden de komende Express 4K+ moeten overwegen voor $40 (of de HD Express+ als die in de uitverkoop is) voor minder), terwijl Amazon-fans zouden moeten kiezen voor de standaard $ 40 Fire TV Stick.

Generieke dongles voor schermcasting

afulilicast

Af en toe zal een lezer vragen of ze een van de vele schermspiegelende dongles moeten kopen die beschikbaar zijn op Amazon, zoals deze “AnyCast” -dongle van een merk genaamd SmartSee, of deze draadloze display-dongle van een merk genaamd “Afulili .” Veel van deze dongles lijken verdacht veel op Google’s Chromecasts, tot aan het Chrome-achtige ronde logo toe.

Geen van hen is je geld waard. De castingmethoden die ze gebruiken zijn behoorlijk onhandig, dus je kunt beter een streamingapparaat kopen dat schermdeling ondersteunt als een extra functie. De Chromecast-dongles van Google bieden handige schermspiegeling via Android-apparaten en de Chrome-browser, terwijl Roku-spelers en Apple TV-apparaten AirPlay-spiegeling ondersteunen vanaf iOS- en MacOS-apparaten. (AirPlay-ondersteuning op Roku is momenteel beperkt tot 4K-modellen, maar dat gaat veranderen met Roku OS 10, dat nu wordt uitgerold.)

Verouderde streaming-spelers op Amazon

rokuexpressamazon

Amazon is verreweg de vreemdste categorie streamingspelers om te vermijden, en zit vol met streamingspelers die hun beste tijd ver voorbij zijn, waarvan sommige zelfs meer kosten dan de nieuwste spelers. Wil je een Roku Express uit 2018 kopen? Je kunt voor een coole $ 46, dat is $ 16 meer dan de nieuwste versie. Of wat dacht je van de Roku 3 uit 2015? Die kan van jou zijn voor de niet zo lage prijs van $ 179.

Hoewel de kans dat je een oudere streamer tegenkomt vrij laag zou moeten zijn, bleek het zoeken naar “Roku Ultra” een model van de vorige generatie als mijn derde resultaat. Iemand die niet bekend was met de Roku-catalogus zou de opname van “Premium JBL-hoofdtelefoons” in deze versie kunnen verwarren als een indicatie van een superieur product. Beschouw dit als een waarschuwing om precies te weten welk modeljaar je krijgt voordat je op die “Koop”-knop drukt.

0 Shares:
You May Also Like