Snoerknippers: je kunt nog steeds gratis netwerk-tv-programma’s streamen

cbsfree

Met de lancering van Paramount+ vorige week, kon je het collectieve gekreun van de snoersnijders bijna horen. Net als Disney+, Apple TV+, HBO Max en NBC’s Peacock, vertegenwoordigt het nog een andere streamingdienst om over na te denken om voor te betalen.

Terwijl de lancering van Paramount+ alle aandacht kreeg – misschien onterecht, aangezien het slechts een rebranded CBS All Access is – gleed het nieuws onder de radar: moederbedrijf ViacomCBS lanceerde ook een aparte, zelfstandige versie van de CBS-app. In tegenstelling tot zowel Paramount+ als CBS Access ervoor, kun je met de nieuwe app gratis on-demand CBS-shows bekijken. (Het was zelfs de beste plek om te zien hoe Oprah Winfrey prins Harry en Meghan Markle interviewde zonder kabel.)

Jarenlang hebben gratis netwerk-tv-apps van NBC, Fox en ABC gevoeld als een van de best bewaarde geheimen in streaming. Nu CBS zich bij hen heeft aangesloten, kun je nieuwe shows van alle grote netwerken bekijken zonder een cent te betalen.

Gratis streams van CBS, ABC, NBC, Fox en meer

Technisch gezien bood CBS eerder gratis afleveringen van zijn netwerkshows aan, maar alleen op de CBS-website en de mobiele CBS-apps. Hoewel je video van die apps naar de Chromecast-dongles van Google zou kunnen sturen, kun je geen CBS-programma’s op andere tv-apparaten bekijken zonder in plaats daarvan de CBS All Access-app te gebruiken. Dat vereiste op zijn beurt een abonnement van $ 6 per maand of een login bij een betaal-tv-aanbieder.

De nieuwe CBS-app voor Roku, Fire TV, Android TV en Apple TV staat volledig los van All Access (nu Paramount+) en stelt je in staat recente afleveringen gratis te bekijken. Je kunt ook nog steeds de iOS- en Android-apps van CBS gebruiken om video’s af te spelen op een Chromecast.

cbsfreeheld

Nadat je de app hebt gedownload, selecteer je ‘Gratis afleveringen bekijken’. Je krijgt nieuwe shows te zien zoals , de nieuwste afleveringen van en , nieuwe edities van , en meer. Er is ook een live-sectie waar je het CBSN-nieuwskanaal, CBS Sports HQ en ET Live kunt bekijken.

Natuurlijk zijn er vangsten: sommige nieuwe afleveringen van CBS-shows hebben een vertraging van acht dagen voordat je ze gratis kunt bekijken. Ze hebben ook reclameblokken en elke serie biedt slechts een handvol recente afleveringen.

cbsfreelive

Als u zich abonneert op een betaal-tv-bundel met CBS, kunt u inloggen om de vertraging op te heffen, toegang te krijgen tot meer afleveringen van elke serie en uw lokale CBS-kanaal te bekijken. Anders moet je op de hoogte blijven (of een opnameservice zoals PlayOn gebruiken) om te voorkomen dat je afleveringen mist.

Toch is het leuk om te zien dat CBS in lijn is met andere grote netwerken, die al jaren gratis volledige afleveringen van hun nieuwste shows streamen. Door de CBS-app naast Fox Now, de NBC-app, de ABC-app, de CW-app en PBS toe te voegen, heb je toegang tot veel netwerk-tv-inhoud zonder te betalen voor een opgeblazen zenderbundel.

foxnowapp

De CBS-app versus Paramount+

Waarom zou u $ 6 per maand betalen voor Paramount+ als u gratis CBS-shows kunt bekijken?

Het doel is met Paramount+ een veel bredere dienstverlening aan te bieden waarin CBS slechts één facet is. Het bevat exclusieve shows zoals en , een back-catalogus van shows van ViacomCBS-kabelkanalen (waaronder Comedy Central en Nickelodeon), en nieuwe films zoals . De service biedt ook livestreams van lokale CBS-kanalen en oudere afleveringen van CBS-shows, waarvoor anders een login bij een betaal-tv-aanbieder nodig zou zijn. En als u betaalt voor het niveau van $ 10 per maand van Paramount +, kunt u die shows bekijken zonder reclameblokken.

abcfreestreaming2

De strategie is enigszins vergelijkbaar met die van rivaliserende netwerken. NBC biedt gratis shows in zijn NBC- en Peacock-apps, maar moedigt ook Peacock Premium-abonnementen van $ 5 per maand aan voor extra inhoud. De ABC-app biedt tal van nieuwe shows om naar te kijken, maar dwingt mensen ook om voor Hulu te betalen als ze meer shows en oudere afleveringen willen.

Tegelijkertijd reserveren deze bedrijven nog steeds veel van hun populaire programma’s voor netwerk-tv. Als u uw spaargeld als snoersnijder wilt maximaliseren, zou mijn advies zijn om de gratis apps van deze netwerken te gebruiken (misschien in combinatie met een antenne of Locast voor live-tv) en slechts een maand lang gebruik te maken van hun betaalde diensten basis om de beste programmering te bingewatchen. Het blijkt dat je misschien toch niet nog een abonnement nodig hebt.

0 Shares:
You May Also Like