Snoer-snijders zullen deze nieuwe functies in Roku OS 10.5 . leuk vinden

roku os 10.5

Kort na de onthulling van de Streaming Stick 4K neemt Roku de wraps van OS 10.5 over, een update voor streaming-spelers die het voor gebruikers, naast andere nieuwe en bijgewerkte functies, gemakkelijker maakt om door Roku’s groeiende selectie van live tv-kanalen te bladeren.

OS 10.5 wordt nu uitgerold naar Roku’s bestaande line-up van streaming-spelers en Roku-apparaten en tv’s die in de afgelopen vijf jaar zijn verkocht, en voegt een reeks verbeteringen toe, niet alleen voor Roku’s streaming-apparaten, maar ook voor de mobiele Roku-app.

Eerst en vooral zal de nieuwste versie van Roku OS Roku’s live tv-programmagids benadrukken, die is gevuld met meer dan 200 live streaming tv-kanalen. Met Roku OS 10.5 kunnen gebruikers de Live TV-kanaalgids rechtstreeks op hun startscherm vastzetten, waardoor ze met één klik toegang hebben tot live en lokale streamingkanalen.

Roku OS 10.5 komt ook met spraakgestuurde “direct naar afspelen” -ondersteuning voor zowel Netflix als Spotify, waarmee gebruikers naar video’s of muziek op een specifieke streamingdienst kunnen springen met behulp van spraakopdrachten (zoals “Speel Bohemian Rhapsody af op Netflix, ” of “speel Taylor Swift op Spotify”). Disney+, Hulu en Pandora ondersteunen al direct-to-playback spraakfunctionaliteit.

Roku OS 10.5 zal ook beginnen met het integreren van muziek- en podcast-zoekresultaten samen met video-zoekresultaten, wat betekent dat (bijvoorbeeld) een gesproken zoekopdracht op “Dark Side of the Moon” resultaten zal weergeven voor Pink Floyd’s album en alle gerelateerde video’s.

Een andere spraakverbetering die naar OS 10.5 komt, is ondersteuning voor het dicteren van wachtwoorden bij het inloggen op apps die de functie hebben ingeschakeld. Voorheen konden Roku-gebruikers hun e-mailadres dicteren wanneer ze zich aanmeldden bij apps en kanalen, maar niet hun wachtwoorden.

Voor eigenaren van Roku’s Streambar en Streambar Pro, voegt OS 10.5 de mogelijkheid toe om die soundbars te gebruiken in 3.1- en 5.1-kanaalsconfiguraties bij gebruik in combinatie met Roku’s andere draadloze luidsprekers.

roku audio 5.1-configuratie

Hoewel je bijvoorbeeld de 2.0-kanaals Streambar al kunt koppelen met een Roku Wireless Subwoofer (voor een 2.1-kanaals opstelling), of twee Roku Wireless Speakers en de sub (voor een 4.1-kanaals configuratie), zal OS 10.5 de Streambar (of de Streambar Pro) in een speciaal middenkanaal, wat betekent dat je twee Roku-satellietluidsprekers plus een subwoofer kunt toevoegen voor een 3.1-configuratie (links, midden, rechts en laagfrequente effecten), of vier luidsprekers en een sub voor een volledige 5.1-opstelling (links, midden, rechts, links surround, rechts surround en laagfrequente effecten).

Over geluid gesproken, Roku OS 10.5 voegt de mogelijkheid toe om rechtstreeks vanuit de Roku mobiele app te sleutelen aan de audio-instellingen van je Roku-apparaten.

U kunt bijvoorbeeld de geluidsmodi wijzigen, ‘s avonds laat, dialoogversterkende en volume-nivellerende luistermodi inschakelen; boost de audio-soundstage; en meer, allemaal via de Roku-app voor iOS en Android – en zonder je video’s te verstoren met schermmenu’s.

Een ander handig audio-voordeel dat naar de Roku mobiele app komt, is een automatische A / V-synchronisatiefunctie, die zal helpen om eventuele lipsynchronisatieproblemen op te lossen wanneer je via de app luistert met een Bluetooth-hoofdtelefoon. Met hulp van de camera van je telefoon scant de nieuwe A/V-synchronisatiefunctie het scherm om ervoor te zorgen dat de audio correct wordt gesynchroniseerd met de video.

Ten slotte krijgt de mobiele Roku-app een nieuwe bewaarlijst, waarmee u een bladwijzer kunt maken voor shows en films die u later wilt bekijken, terwijl u op een nieuw tabblad Start kunt bladeren door “zones” van gecategoriseerde video’s in verschillende genres en trending onderwerpen.

0 Shares:
You May Also Like