Snoer doorknippen is nog steeds te ingewikkeld, en het is niet jouw schuld

Coax cord being cut

Er is veel veranderd sinds ik in 2014 begon te schrijven over het doorknippen van kabels, maar één ding blijft constant: de tv-industrie maakt het niet gemakkelijk.

Je zou niet door een dozijn verschillende apps moeten zoeken om iets te vinden dat het bekijken waard is, en je zou niet een hele betaal-tv-bundel nodig moeten hebben om slechts één specifiek live kanaal te bekijken. Je zou ook geen techneut hoeven te zijn om je tv te laten werken zoals met de kabel. Maar door een combinatie van hebzucht, kortzichtigheid en technische complexiteit is dat hoe het is.

Dus ik parafraseer Walt Mossberg en schrijf wat ik hoop dat het een wake-up call zal zijn. Het is tijd voor de industrie om het juiste te doen en streaming voor iedereen gemakkelijker te maken.

Ingehouden inhoud

Mijn belangrijkste drijfveer voor het schrijven van deze column is de lancering van CNN+ vorige week, een service van $ 6 per maand die, in de grote traditie van andere streamingdiensten van legacy-mediabedrijven, geen live feed van CNN of een van zijn kabelshows bevat. . Het is een volledig aparte service met een parallel programma.

CNN+ aanmeldingspagina

Jared Newman / IDG

CNN doet dit waarschijnlijk omdat het zijn kostbare exclusiviteitsregelingen met aanbieders van betaaltelevisiebundels niet wil verstoren, maar die kortzichtigheid heeft al voor behoorlijk wat verwarring en frustratie bij kijkers gezorgd. Het levert ook meer werk op voor mij, iemand die de lezers nu herhaaldelijk zal moeten uitleggen dat CNN+ en CNN elkaar niet overlappen, zoals ik in het verleden heb gedaan met ESPN+ en Discovery+.

Als tv-netwerken het lef hadden, zouden ze dit allemaal oplossen door hun kabelinhoud en -kanalen beschikbaar te maken op hun respectieve streamingdiensten, waardoor die diensten veel populairder zouden worden. Maar zo eenvoudig kan het natuurlijk niet zijn, want er is te veel geld om eerst van de abonnees van betaaltelevisie te halen. Dat is niet jouw schuld.

Kleinschalige platformpolitiek

Ook vers in mijn gedachten is de nieuwe universele streaminggids van Plex, waarmee je kunt bladeren naar dingen om te bekijken op Netflix, Amazon Prime, Hulu en tientallen andere services. Je kunt de app zelfs op je Fire TV-, Apple TV- of Android TV-apparaat gebruiken als alternatief menusysteem, zodat je naar de bijbehorende app gaat zodra je een film of show hebt gekozen om te bekijken. Het is vergelijkbaar met bestaande universele gids-apps van Reelgood en Justwatch.

Alleen al het bestaan ​​van deze apps geeft aan hoe erg de grote streamingplatforms het concept van de tv-gids alleen hebben verknoeid. Hoewel Apple TV-, Fire TV- en Android TV-apparaten al hun eigen universele handleidingen hebben, kan geen van hen worden geïntegreerd met Netflix en zijn hun live tv-service-integraties fragmentarisch. Ze zijn ook slechter dan apps van derden bij het filteren van resultaten op abonnement en laten je weten wanneer een film of show op het punt staat een bepaalde dienst te verlaten.

Plex universeel zoeken

Plex

Dit komt allemaal door de politiek. Technisch gezien is er geen reden waarom Netflix-inhoud niet zou kunnen verschijnen in de “TV” -gids-app van Apple, op het startscherm van Google TV of in de “Bewaarlijst” in de mobiele app van Roku. Het is gewoon niet gebeurd omdat Netflix universele gidsen als concept lijkt te haten, en geen van de grote streamingplatforms wil een van hun grootste partners van streek maken.

Als gevolg hiervan moeten we vertrouwen op handleidingen van derden om het soort aggregatie uit te voeren dat kabelbedrijven tientallen jaren geleden voor elkaar hebben gekregen. Het is belachelijk en het is ook niet jouw schuld.

Dubbele abonnementen

Zelfs de basishandeling van het aanmelden voor een streamingdienst kan een hachelijk proces zijn.

Een paar weken geleden heb ik geprobeerd de Philo-app op een Amazon Fire TV Stick te installeren. Hoewel ik al een Philo-abonnement heb, dat door het bedrijf wordt verstrekt voor beoordelingsdoeleinden, pusht Amazon ook een Philo-abonnement via zijn eigen factureringssysteem als de standaardoptie wanneer je de app probeert te downloaden. Als ik deze optie had gekozen in plaats van de knop “Alleen app downloaden” helemaal aan het einde van de pagina, zou ik opnieuw via Amazon zijn gefactureerd voor een abonnement dat ik al heb.

Philo-app-vermeldingspagina op Fire TV

Jared Newman / IDG

Amazon is niet de enige die dit doet. Google, Roku en Apple verkopen ook abonnementen op bepaalde streamingdiensten via hun eigen factureringssystemen, behalve als u zich rechtstreeks voor die diensten hebt aangemeld, en ze maken het gemakkelijk om u aan te melden met slechts een paar klikken. Als u niet oppast, kunt u dubbel gefactureerd worden. Hoewel dit op korte termijn misschien goed is voor het bedrijfsleven, vermoed ik dat het op lange termijn wantrouwen zal zaaien.

Technische ergernissen

Een van de meest voorkomende klachten die ik van lezers krijg, is dat dingen gewoon niet werken zoals ze zouden moeten. Videobuffer. Apps werken op mysterieuze wijze niet meer. Routinematige updates van het besturingssysteem richten onverwachte schade aan.

Zelfs als de zaken werken zoals geadverteerd, kunt u andere problemen tegenkomen, zoals variërende volumeniveaus tussen streamingdiensten, inferieure framesnelheden in vergelijking met kabel of inconsistente surround-sound-ondersteuning.

Technisch gezien kunnen sommige van deze problemen uw schuld zijn. Misschien heb je geen sterk genoeg wifi-netwerk, of heb je je toevlucht genomen tot duistere piraterijdiensten die niet bekend staan ​​om hun betrouwbaarheid. Toch maakt de enorme complexiteit van streaming het oplossen van problemen moeilijker dan het zou moeten zijn.

Snoerknippen heeft nog steeds belangrijke voordelen. Het geeft ons meer om naar te kijken dan de kabel ooit heeft aangeboden, terwijl het ook meer controle biedt over hoeveel geld we uitgeven aan tv-entertainment. Op zijn best voelt het nog steeds als magie om te kunnen zoeken naar een decennia-oude film of show en deze direct tegen een redelijke prijs te bekijken.

Toch zijn er zoveel manieren waarop het streamen van tv handiger en minder ingewikkeld kan zijn. Geef jezelf niet de schuld als het overweldigend voelt.

0 Shares:
You May Also Like