Snelle hap van kwaliteitsvideo-entertainment ontworpen voor een publiek dat onderweg is

survive on ipad mini with ui

Quibi, de nieuwe korte video-streamingservice van Hollywood-mogul Jeffrey Katzenberg (voormalig CEO van Disney en mede-oprichter van Dreamworks), is ontworpen voor weergave op mobiele apparaten en mobiele apparaten; zelfs meer specifiek, smartphones. Nu de meesten van ons de komende maanden beslist onderweg zijn, is Quibi de toegangsprijs waard?

Ik zeg ja – met nadruk dus – en niet alleen omdat iedereen zich kan aanmelden voor een gratis proefperiode van 90 dagen (op voorwaarde dat u zich voor eind april aanmeldt). Dit is een leuk concept en het meeste van het episodische entertainment dat wordt aangeboden (gepresenteerd in termijnen van 10 minuten) is van de bovenste plank.

TechHive heeft mijn mini-recensies al gepubliceerd van een handvol Quibi-shows (de naam is een afkorting voor “quick bites”). Dit artikel richt zich op de Quibi-app, die beschikbaar is voor Android en iOS, maar de At a Glance, Pros/Cons en numerieke score zijn van toepassing op de app, de shows en de service in het algemeen. Quibi belooft in het eerste jaar 175 nieuwe shows te leveren, bestaande uit zo’n 8.500 afleveringen.

Nachtjaponnen

Quibi-inhoud

Je zult een brede mix van entertainment tegenkomen die al beschikbaar is, van het veelbelovende (, , , ), tot het verleidende (, , ), tot het betreurenswaardige (, , , ). De dienst werd gelanceerd met verschillende shows die Quibi niet beschikbaar stelde aan critici voor preview, waaronder twee dagelijkse nieuwsprogramma’s, door BBC News – waarvan de allereerste aflevering een zeldzame toespraak van de koningin bevat – en door NBC News. , by The Dodo lijkt een glorieuze toevoeging aan elke dag; de eerste aflevering gaat over een schattige driepootpuppy!

Er is ook, wiens eerste aflevering is gewijd aan het opzetten van een datingprofiel; door iHeartMedia, over de nieuwste muziek; door ESPN, dat hopelijk ooit sportnieuws zal hebben, maar nu gaat over het gebrek aan sport tijdens COVID-19; door Entertainment Weekly, dat een beetje te irritant vrolijk is, maar grappige clips bevat; en een meditatie van 5 minuten genaamd . De eerste aflevering heeft een zachtaardige vrouwelijke verteller en afbeeldingen van voeten die op een strand in Californië lopen. Sommige shows hebben dagelijks nieuwe afleveringen; anderen komen in wekelijkse termijnen. Aangezien het afval van de een de schat van de ander is, zal iedereen iets vinden om van te genieten.

Quibi Turnstyle

Quibi-beeldverhouding

Quibi heeft een innovatieve functie, genaamd Turnstyle, waarmee je alle inhoud kunt bekijken in liggende (horizontale) of staande (verticale) weergave. Dit wordt bereikt door twee gelijktijdige streams naar uw apparaat te sturen, zodat wanneer u uw scherm draait, u onmiddellijk een ander perspectief op de scène krijgt met een snelle snede en vrijwel geen onderbreking van de actie.

Als u tijdens het afspelen op het scherm tikt, wordt een bedieningsbalk weergegeven met een pauzeknop, een sluitknop, de mogelijkheid om 10 seconden vooruit of achteruit te bladeren, een deelknop en – gelukkig – optionele ondertitels (beschikbaar in het Engels, Engels ondertiteld en Spaans). U kunt de audio ook dempen en Closed Captions weergeven door uw vinger op het scherm te houden. De audio is uitstekend, en u zult veel baat hebben bij het luisteren via een koptelefoon in plaats van de blikkerige luidsprekers van uw telefoon.

quibi standaard resolutie op ipad mini

Omdat elke show slechts 10 minuten duurt, kom je in de verleiding om ze allemaal twee keer te bekijken om de verschillen te zien. Hoewel de foto’s klein zijn, zijn de gescripte shows nog steeds interessant filmisch. Kijken in de liggende modus levert meer opvallende composities op, terwijl de portretmodus een beter zicht op gezichten en misschien sterkere emotionele verbindingen mogelijk maakt. Deze functie is niet zomaar een gimmick.

Turnstyle is echter niet van toepassing op het startscherm; dat wordt alleen in portretmodus weergegeven. Er zijn vier tabbladen aan de onderkant van het scherm: Voor jou, Bladeren, Volgen en Downloads. Op het tabblad Voor jou kun je door ongeveer 20 shows vegen; maar de app ondersteunt geen gebruikersprofielen, dus ik weet niet zeker hoe Quibi weet naar welke 20 programma’s ik mogelijk geïnteresseerd ben. De app heeft ook geen mogelijkheid om inhoud aan te bevelen. We kennen allemaal de woordenstroom van suggesties zoals ‘Als je hebt gekeken, vind je het misschien ook leuk.’) Misschien is die functie in de maak; het zal hard nodig zijn aangezien Quibi steeds meer inhoud biedt.

quibi uitgerekt zicht op ipad mini

Slechts één stream per account

Dit is ook een goed moment om erop te wijzen dat Quibi slechts één stream per account toestaat, dus het zal moeilijk zijn voor gezinnen om een ​​account te delen, tenzij ze allemaal rond dezelfde smartphone willen kruipen of willen plannen wanneer elke persoon mag inloggen en horloge. Een tijdelijke oplossing: kijken naar een programma dat naar het ene apparaat is gedownload, verhindert niet dat je naar een ander apparaat kunt streamen. Ik zal het downloaden in meer detail bespreken.

Het is echter problematisch dat Quibi streaming naar een tv met Chromecast of Apple AirPlay niet toestaat, en dat er geen versie van de app is voor het streamen van boxen zoals een Roku of Amazon Fire TV. Bovendien worden de shows alleen gestreamd op smartphoneresolutie. Ik was in staat om het zicht op een iPad Mini uit te rekken, maar ik had nog steeds zwarte randen rondom de foto, zelfs op die kleine tablet.

quibi app drie stippen menu

Terug naar het tabblad Voor jou: wanneer je op een show belandt waarvan je denkt dat je er misschien in geïnteresseerd bent, wordt de audio standaard gedempt, zodat je je niet schaamt voor een plotselinge explosie van geluid. Maar je moet weten dat sommige shows bestaan, want niet elke show zal worden opgenomen in de For You-lijst.

En dat brengt me bij de knop Bladeren. Je kunt hier brede zoekopdrachten invoeren, inclusief genres (bijvoorbeeld ‘komedie’ of ‘documentaire’), evenals de titels van shows en zelfs – als je ze kent – de titels van individuele afleveringen. Een zoektocht naar ‘eten’ leverde de twee enorm verschillende kookprogramma’s van de dienst op, en .

Een zoektocht naar ‘kinderen’ leverde echter helemaal niets op. Quibi heeft wel een paar programma’s die kindvriendelijk zijn, maar de meeste inhoud is gericht op volwassenen (niet per se een volwassen publiek in de tv-zin van het woord, maar er zijn momenteel geen kinderprogramma’s).

Het tabblad Volgende is een plek om uw favoriete programma’s van een bladwijzer te voorzien, wat handig is, omdat met zoveel inhoud, gebruikers waarschijnlijk slechts een paar programma’s zullen vasthouden en zich eraan zullen houden. Ten slotte toont het tabblad Downloads de opgeslagen inhoud van gebruikers die offline kan worden bekeken. Blijkbaar zijn downloads onbeperkt en komt alles in aanmerking, maar we weten niet hoe lang downloads beschikbaar blijven of dat ze na een tijdje verlopen. Als u zich abonneert op de advertentie-ondersteunde versie van Quibi, wordt er een advertentie afgespeeld voordat uw download begint.

De app gebruiken

Wanneer je een programma vindt dat je wilt bekijken – een gemakkelijke taak – is het afspelen van een aflevering een intuïtief proces: klik op de miniatuur in het tabblad ‘Voor jou’ en klik vervolgens op de grote afspeelknop. Als je al bent begonnen met het bekijken van een aflevering, gaat de stream verder waar je was gebleven. Als je nog niet bent begonnen met het bekijken van een programma, begint het met de eerste aflevering (nadat een advertentie is afgespeeld, als je de advertentie-ondersteunde app gebruikt). U kunt ook op de drie stippen onder de miniatuur klikken en een scherm met “meer info” openen (opnieuw, na een korte advertentie). Hier vind je een lijst van de cast en crew (met korte bios voor elk, met dank aan IMDb), links naar individuele afleveringen, een trailer, een downloadlink voor de huidige aflevering en een Share-knop (die een link naar de show aan de persoon die u selecteert).

quibi mute en bijschriften

Instellingen in de app stellen u in staat uw gegevensgebruik te minimaliseren door zowel de video- als de downloadkwaliteit te verminderen, downloads te beperken tot wanneer het apparaat is verbonden met een Wi-Fi-netwerk en de downloadkwaliteit van streamingkwaliteit te verminderen. U kunt de gebruikersinterface ook in de linkshandige modus schakelen en u kunt een haptische feedbackmodus in- en uitschakelen. Een Help-sectie bevat een FAQ met snelle antwoorden op veelgestelde vragen en contactopties voor de klantenservice voor sms, online chat, telefoon en e-mail (met beperkte openingstijden voor alles behalve e-mail).

het komt neer op

Zodra uw gratis proefperiode van 90 dagen is verlopen, kost de advertentie-ondersteunde versie van Quibi $ 4,99 per maand (advertenties worden elk 5 tot 10 seconden weergegeven). U betaalt $ 7,99 per maand voor de advertentievrije ervaring. Er wordt geen korting aangeboden voor jaarabonnementen op beide abonnementen en de facturering gebeurt automatisch via de winkel waar u de app hebt gekocht (de Apple App Store of de Google Play Store). Dus als u beide versies van de app downloadt, wordt er waarschijnlijk twee keer gefactureerd als u niet annuleert voordat uw gratis proefperiode afloopt.

Katzenberg en zijn bedrijf hadden niet kunnen voorspellen dat een wereldwijde pandemie de meesten van ons de komende maanden in onze huizen zou opsluiten; maar als je gezin het beu is om te kibbelen over wat ze op tv moeten kijken, dan zullen de gratis proefversies van Quibi iedereen een tijdje zijn eigen privé video-entertainmentkanaal geven (op voorwaarde dat elk gezin zijn eigen app store-account en mobiele apparaten heeft om op te kijken, tenminste) .

Daarna is het aangeboden entertainment nog steeds de toegangsprijs waard, althans voor een individuele gebruiker. Of koppels en gezinnen abonnementen willen betalen, is een heel andere zaak.

0 Shares:
You May Also Like