Smartmi Air Purifier 2 review: een mooie luchtreiniger met een behoorlijk groot verbindingsprobleem

Smartmi Air Purifier 2 on a hardwood floor

In een oogopslag

Beoordeling door experts

Pluspunten

Veel gegevens beschikbaar op het bedieningspaneel en in de Smartmi-appH13 HEPA-filter en actieve koolfilter, plus UV-C-sterilisator Apple HomeKit-compatibel

nadelen

Onvergeeflijke problemen met firmware-updates Extreem luid bij hoge snelheidZeer weinig rook CADR

Ons oordeel

Bijna onoverkomelijke problemen met firmware-updates belemmeren deze verder solide luchtreiniger.

Prijs bij beoordeling

$ 259,99

Beste prijzen vandaag: Smartmi luchtreiniger 2

Amazone

$ 220,99

Free

Smartmi-technologie

$ 259,99

Van alle smart home-producten die mijn deuren passeren, zou je niet denken dat een eenvoudige luchtreiniger een van de meest lastige apparaten zou zijn die ik in jaren heb getest. En toch zijn we hier, met Smartmi’s Air Purifier 2, een product dat ik bijna gefrustreerd uit het raam gooide tijdens twee solide testweken.

Maar laten we eerst enkele basisprincipes bespreken. De Smartmi 2 is een cilindrische luchtreiniger in torenstijl, 22 inch lang en 11 inch in diameter. Met een gewicht van 12 pond is het gemakkelijk manoeuvreerbaar om vrijwel overal te worden geplaatst, met 360 graden luchtinlaat door de basis, geduwd door het cilindrische H13 HEPA-filter en naar boven uitgestoten door de bovenkant van het apparaat. Een aanraakgevoelige set bedieningselementen is beschikbaar in het midden van het uitlaatrooster, maar er zijn slechts twee drukbare knoppen, een aan / uit-knop en een modus-fietsknop die je door de automatische, slaap- en favoriete modi leidt (je kunt dat instellen laatste in Smartmi’s app).

Een hele reeks extra indicatoren die beschikbaar zijn op dit oppervlak, waaronder een kleurgecodeerde “pollenalarm” -indicator (die PM2.5- en PM10-vervuiling meet), een afzonderlijke numerieke PM2.5-indicator, een temperatuurmeting, een staafdiagram van de totale VOS-niveaus (vluchtige organische stoffen) en ten slotte een kleurgecodeerde ring die dit alles omringt en wordt berekend op basis van zowel PM2,5- als VOS-niveaus. Dat zijn veel gegevens om mee te spelen, en het is zelfs meer dan je via de app krijgt.

Touchscreen gebruikersinterface op Smartmi Air Purifier 2

Christopher Null/Gieterij

Geclaimde CADR (schone luchtafgiftesnelheden) zijn 223 kubieke voet / minuut voor stof, 206 voor pollen en (vreemd genoeg) slechts 60 voor rook. De effectieve maximale kamergrootte is een gezonde 484 vierkante voet, waarbij de lucht drie keer per uur wordt ververst. Filters ($ 50) hebben een levensduur van 6 tot 12 maanden, afhankelijk van het gebruik.

De Smartmi Link-app heeft veel meer functies dan het bedieningspaneel aan boord. Als je de ventilatorsnelheid handmatig wilt aanpassen, kan dat alleen via de app met een schuifregelaar in plaats van vooraf ingestelde niveaus, hoewel de dingen erg luid worden (64 dB max) voorbij de helft van de snelheidsmeter. Een intern UV-C-licht kan worden ingeschakeld – opnieuw alleen in de app – als je ziektekiemen wilt verwijderen met ultraviolet licht, en functies zoals een planner en vertraagde uitschakeling zijn ook toegankelijk in de app. De app kan de tjilpende geluiden van de Smartmi 2 uitschakelen en biedt een kinderslot en temperatuur- en vochtigheidsmetingen.

Je moet de Smartmi verbinden met je 2,4 GHz wifi-netwerk om een ​​van deze dingen te doen, en daar begon het plezier voor mij pas echt. Terwijl het apparaat binnen enkele seconden verbinding maakte met mijn draadloze netwerk, werd ik in de app begroet door een vreemde melding dat mijn filter – net uit het plastic – aan het einde van de levensduur was, de temperatuur -4 graden Fahrenheit was en een firmware-update was nodig zijn. Ik dacht dat de eerste twee problemen te wijten waren aan de derde, dus volgde ik plichtsgetrouw de aanwijzingen om de update te installeren. Het proces was traag en ploeterde voort tot ongeveer 30 procent voltooid totdat het op die manier gewoon stopte en me ertoe bracht “opnieuw te proberen”.

Schermafbeeldingen van de Smartmi Luchtreiniger 2 app

Christopher Null/Gieterij

En dat deed ik vaak, bijna twee weken lang, soms tot 85 procent voltooiing, soms 10 minuten op nul, maar altijd eindigend in ‘opnieuw proberen’. Ik heb alles geprobeerd, van het loskoppelen en opnieuw inschakelen van het apparaat, het geforceerd afsluiten van de app, uitloggen en opnieuw inschakelen, maar niets werkte. Uiteindelijk werd ik verbonden met een Chinees technisch ondersteuningsteam – zes mensen in totaal – tijdens een Zoom-gesprek om problemen op te lossen. Het eerste advies dat ik kreeg: “Volg de handleiding.”

De ondersteuningsoproep was bijzonder nutteloos, met de misleidende consensus dat de update te lang duurde omdat mijn netwerkverbinding te traag was, en dat ik misschien moest proberen verbinding te maken met een ander wifi-netwerk, zoals de hotspot van mijn smartphone. Dat werkte niet omdat de app de hotspot van mijn mobiele telefoon niet kon zien – of een handmatig toegevoegd wifi-netwerk met een spatie erin kon verwerken – wat me uiteindelijk terugstuurde naar de tekentafel. Wat uiteindelijk werkte – aan – was gewoon brute forceren van de updates. Ik probeerde het gewoon keer op keer totdat – na een paar 98 procent voltooiingen – er eindelijk een doorkwam.

Zo kon ik de echte temperatuur krijgen, niet worden gewaarschuwd voor gloednieuwe maar gebruikte filters, en zelfs de Smartmi 2 verbinden met het HomeKit-ecosysteem van Apple, wat een leuke functie is, zo niet helemaal handig gezien het heeft maar een paar van de functies die de app zelf heeft. Alexa en Google Assistant worden beide ook ondersteund als je spraakbesturing over het apparaat wilt.

Natuurlijk moet je die firmware-updates werkend krijgen als je dit wilt doen – Homekit was DOA tot dag 11 voor mij – en dat kan een grote verbetering zijn als je ervaring ergens in de buurt van de mijne is. Is het echt waarschijnlijk dat mijn internetdata-abonnement de intense behoefte aan bandbreedte voor het downloaden van firmware van de Smartmi 2 niet aankan? Hoewel alles mogelijk is, vermoed ik dat deze apparaten hun firmware echt moeten bijwerken voordat ze de fabriek verlaten.

0 Shares:
You May Also Like