Smarthome-merk Insteon lijkt in rook te zijn opgegaan

Insteon logo

Insteon – een dochteronderneming van SmartLabs en een van de vroegste namen op de smart home-markt – lijkt stilletjes te zijn gesloten, waardoor duizenden van zijn klanten in de steek worden gelaten. Insteon-gebruikers begonnen eind vorige week te klagen dat hun cloudafhankelijke systemen niet langer reageerden, ondanks de systeemstatus-webpagina van het bedrijf die “All Services Online” rapporteerde.

Hoewel er geen officiële aankondiging van het bedrijf is geweest, zoals voor het eerst werd gemeld door Stacey op Stacey Higgenbotham van IoT, lijkt het erop dat Rob Lilleness, CEO van SmartLabs, de merken Insteon en SmartLabs van zijn LinkedIn-profiel heeft geschrapt. Lilleness veranderde zelfs de naam op zijn LinkedIn-pagina in ‘Ro L’. SmartLabs CIO Mike Nunes stelt ondertussen dat zijn ambtstermijn bij het bedrijf eindigt in april 2022. Nunes was sinds 1994 bij SmartLabs.

Insteon-serverstatus

Michael Brown/Gieterij

Een snelle blik op de Smarthome online winkel onthulde de status van alle Insteon-producten als “Uitverkocht”. Andere merken van smart home-producten die op Smarthome.com worden vermeld, zijn gemarkeerd met de vermelding “Dit product wordt verkocht en geleverd via Amazon, niet via Smarthome.”

De gepatenteerde smart home-technologie van Insteon bestaat al heel lang en werd omarmd door vroege doe-het-zelvers. Door zowel powerline-netwerken als draadloos spectrum in het 900MHz-bereik te gebruiken, beloofde het een superieur bereik en betrouwbaarheid in vergelijking met alleen draadloze technologieën.

Toen Apple in 2015 zijn HomeKit smart home-technologie introduceerde, was Insteon slechts een van de twee fabrikanten van smart-home-hubs die dit ondersteunde, en de Insteon Hub Pro zag er veelbelovend uit. Lutron was het andere bedrijf met een HomeKit-hub, en ik dacht dat het het betere product had toen ik halverwege dat jaar zowel de Lutron Caséta Wireless Smart Bridge Pro als de Insteon Hub Pro beoordeelde.

Rob Lilleness LinkedIn profiel

Michael Brown/Gieterij

Smartlabs werd in 2017 overgenomen door de private equity-outfit Richmond Capital Partners, een bedrijf dat Lilleness oprichtte. Zowel Smartlabs, het bedrijf als het merk Insteon, zijn sindsdien relatief stil geweest, waarbij Smartlabs in juli 2021 het merk Nokia Smart Lighting lanceerde. op Insteon’s “dual-band” powerline en draadloze netwerktechnologie bestond de productlijn uit schakelaars in de muur, dimmers, duplex-uitgangen en een brug die ze verbond met het thuisnetwerk. Het is echter niet duidelijk dat een van die producten ooit is verzonden. De website van Nokia/Smartlabs heeft alleen knoppen met het label ‘E-mail indien beschikbaar’.

Als u een Insteon-gebruiker bent die is getroffen door deze gang van zaken en u wilt dat uw smart home-systeem blijft functioneren, stelt u uw Insteon-hub opnieuw in. Een reset vereist dat de hub naar de servers van Insteon gaat, en als ze in feite niet beschikbaar zijn, zou je een steen kunnen krijgen. Een van de beste informatiebronnen over het migreren van uw Insteon smart home-producten is op de r/insteon subreddit.

Insteon-producten zijn uitverkocht op de Smarthome-website

Michael Brown/Gieterij

Ondanks zijn lange levensduur werd Insteon nooit een mainstream platform dat gebruikers veel houvast bood. Hoe pijnlijk het ook is, voor sommige smarthome-gebruikers is het het beste om opnieuw te beginnen. Naar onze mening is de Aeotec Smart Home Hub (gebaseerd op Samsung SmartThings-technologie) het beste doe-het-zelf-smart home-systeem in het algemeen. Als je op zoek bent naar een meer op veiligheid gericht doe-het-zelf-platform, raden we Ring Alarm of Ring Alarm Pro aan (die een geïntegreerde mesh-router heeft). De Abode Iota is een ander robuust platform om te overwegen. En als je een professioneel geïnstalleerd systeem wilt voor een redelijke prijs, kijk dan eens naar Vivint Smart Home.

Elk van die hubs maakt gebruik van Wi-Fi en breed ondersteunde smart home-protocollen zoals Zigbee en Z-Wave, dus als die hubs ooit verouderd raken, hoeft u niet de tas vast te houden en alle nieuwe componenten te kopen naast een nieuwe middelpunt.

0 Shares:
You May Also Like