SmartAC.com zegt dat zijn sensoren en service HVAC-onderhoudsbehoeften kunnen voorspellen en kostbare storingen kunnen voorkomen

smartac hero001 2000px

Het is gemakkelijk om uw HVAC-systeem te vergeten – totdat het stopt met werken en u merkt dat u in de zomerhitte aan het bakken bent of bevriest in de winterkou. En het laatste dat u wilt doen, is uzelf overgeven aan een HVAC-reparatiebedrijf op de eerste gloeiend hete of ijskoude dag van het seizoen. SmartAC.com lanceert vandaag uit de stealth-modus met een sensor-en-machine-learningplatform waarvan het zegt dat het de gezondheid van uw hele HVAC-systeem bewaakt en u waarschuwt voor mogelijke storingen voordat ze zich voordoen. Het bedrijf zegt genoeg vertrouwen te hebben in zijn technologie om een ​​klant een jaar gratis service te bieden in het geval van een onvoorziene storing.

Het hart van het systeem is een suite van drie sensoren die zijn verbonden met een centrale hub die op zijn beurt verbinding maakt met uw wifi-netwerk. De sensoren verzamelen gegevens over de prestaties van uw HVAC-systeem en sturen deze naar de cloud, waar de servers van SmartAC.com deze analyseren en de meetwaarden van de sensoren vergelijken met de specificaties van de fabrikant van het HVAC-systeem. Het bedrijf vraagt ​​gebruikers om foto’s te maken van de labels op hun apparatuur, zodat ze de operationele specificaties kunnen bepalen en vervolgens kunnen beoordelen of de apparatuur werkt zoals verwacht. Ze zullen ook veranderingen in de prestaties in de loop van de tijd volgen en dit rapporteren aan de gebruiker.

Wanneer de service op 9 juni beschikbaar komt, kost het $ 99, plus $ 5 per maand voor doorlopende monitoring (daarover later meer details). De centrale hub wordt draadloos of met een ethernetkabel met uw wifi-monitor verbonden (als een serviceprovider het systeem voor u instelt, gebruiken ze de kabel, zodat ze niet om uw wifi hoeven te vragen Inloggegevens). De sensoren communiceren met de hub via een IoT-netwerk (Internet of Things) dat werkt in het 2,4 GHz-spectrum.

smartac sensorsuite001 2000px

de sensoren

De SmartAC-app vraagt ​​naar uw ventilatielocaties en stemt het installatiepakket (bijvoorbeeld het aantal benodigde sensoren) en het installatieproces daarop af. U bevestigt een magnetische comfortsensor aan de buitenkant van een van de ventilatieopeningen van uw HVAC-systeem, waar deze de temperatuur van de lucht die uit de ventilatieopening komt controleert – elke 10 seconden een meting doet – om ervoor te zorgen dat de lucht wordt verwarmd of gekoeld volgens de specificaties .

Er wordt een clip meegeleverd als uw kassa is gemaakt van hout of een ander materiaal waar een magneet niet aan zou blijven plakken, en het bedrijf zegt dat het werkt aan een optionele beugel om kassa’s op de vloer te plaatsen, waar de comfortsensor het risico loopt geschopt of verplaatst worden door een huisdier. Voorlopig zegt SmartAC dat de sensor indien nodig in of achter de kassa kan worden geïnstalleerd.

smartac comfort002 2000px

Een niet-magnetische filtersensor wordt geïnstalleerd achter het luchtfilter in het luchtretourregister, waar lucht uit het huis wordt aangezogen en teruggevoerd naar het HVAC-systeem. Deze sensor meet de luchtdruk in het kanaalwerk achter het filter om de luchtstroom, looptijd en andere statistieken bij te houden – nogmaals, elke 10 seconden een meting – en een algoritme dat op een server in de cloud draait, gebruikt veranderingen in luchtdruk om de levensduur te volgen van het luchtfilter. Als u meer dan één retourluchtregister en filter heeft, kunt u extra filtersensoren aanschaffen om ze te huisvesten. Als je een grotere woning of een systeem met meerdere zones hebt, kun je ook extra Comfort-sensoren kopen, maar het systeem kan maximaal zeven sensoren per hub volgen.

De derde draadloze sensor valt in de schuine afvoerbak van uw airconditioner, waar hij de aanwezigheid van water controleert. Als er zich water ophoopt in de pan, betekent dit waarschijnlijk dat de afvoerleiding van uw airconditioner verstopt is door insecten of iets anders. Het probleem kan ook worden veroorzaakt door een vuile verdampingsbatterij, waarbij vuil van de batterij zich vermengt met condensatie en de afvoer verstopt. Als de afvoerbak overloopt, kan het water bijdragen aan schimmelgroei of structurele schade aan uw huis veroorzaken. SmartAC zegt dat zijn onderzoek aangeeft dat 30 procent van alle HVAC-serviceoproepen te maken hebben met verstopte afvoerleidingen.

smartac app-berichten

Alle drie de sensoren zien er in principe hetzelfde uit, hoewel ze dienovereenkomstig zijn gelabeld, en elk meet 1,97 x 3,15 x 1,15 inch (BxDxH). De sensoren werken op 3V lithium/ijzerdisulfide AA-batterijen waarvan het bedrijf zegt dat ze elk “meerdere” jaren moeten meegaan. Extra sensoren kosten $ 20 per stuk, maar het toevoegen van sensoren verhoogt de maandelijkse kosten van een abonnement niet.

Waarschuwingen op laag niveau, zoals filterlevensduur en watermeldingen, zullen afkomstig zijn uit de cloud, maar belangrijkere op prestaties gebaseerde waarschuwingen zullen door mensen worden geëvalueerd voordat ze naar een klant worden verzonden. SmartAC gaat ook samenwerken met lokale HVAC-aannemers om een ​​landelijk servicenetwerk te bieden. Het bedrijf zegt dat het zijn doel is om tegen eind 2020 80 procent van de Amerikaanse markt te bereiken. Naast de monitoringservice biedt het bedrijf ook een vervangende luchtfilterabonnementsservice, waarbij nieuwe filters automatisch kunnen worden verzonden wanneer het algoritme concludeert dat ze nodig zijn (op basis van de luchtdrukmetingen van de filtersensor) of op aanvraag, wanneer de app een filtervervanging aanbeveelt.

0 Shares:
You May Also Like