Smart home-unifying Matter-protocol uitgesteld tot 2022

matter smart bulb

We hebben reikhalzend uitgekeken naar de komst van Matter, de nieuwe, open-source en platform-verenigende standaard die belooft onze verschillende smart home-apparaten beter met elkaar te laten spelen, en nu komt het bericht dat we een tijdje moeten wachten. beetje langer.

Aanvankelijk had de Connected Standards Alliance (voorheen de Zigbee Alliance) aangekondigd dat we tegen het einde van het jaar mogelijk de eerste Matter-enabled slimme producten zouden zien. Maar zoals Stacey Higginbotham van Stacey over IoT meldt, zegt de CSA nu dat een softwareontwikkelingskit voor Matter pas in de eerste helft van 2022 zal worden afgerond, wat betekent dat de eerste Matter-apparaten pas ergens volgend jaar zullen aankomen.

In een release die de vertraging aankondigde, noemde CSA-CEO Tobin Richardson de “noodzaak om het goed te doen” om ervoor te zorgen dat de aankomende Matter-specificatie en SDK “stabiel, inzetbaar op schaal en voldoen aan de marktverwachtingen voor kwaliteit en interoperabiliteit”.

Richardson gaf volgens Higginbotham ook de schuld aan de “heropleving” van COVID, evenals aan de toevoeging van bijna 30 extra bedrijven aan de Matter-groep.

Matter, voorheen bekend als Project CHIP, is een IP-gebaseerd protocol dat compatibel is met Wi-Fi, ethernet en Thread. Matter heeft de steun van enkele van de grootste namen in de smart home-markt, waaronder Amazon, Google, Signify (eigenaar van het Philips Hue-merk voor slimme verlichting) en SmartThings van Samsung.

Vorige maand kondigde Amazon aan dat al zijn huidige, Alexa-compatibele Echo-luidsprekers en -schermen Matter zullen ondersteunen, terwijl Google eerder had gezegd dat zijn Nest-luidsprekers en -schermen ook Matter zullen ondersteunen. Apple’s HomePod mini wordt geleverd met een eigen geïntegreerde Matter-radio.

Matter belooft het struikgewas van concurrerende smart home-platforms te verenigen, aangezien Matter-gecertificeerde apparaten elkaar kunnen herkennen en naadloos kunnen samenwerken in verschillende ecosystemen, waaronder Apple’s HomeKit, Amazon’s Alexa en Google’s Assistant-powered Nest-platform.

Met andere woorden, als je een door Matter gecertificeerd slim gadget koopt, kun je het (idealiter) bedienen met Alexa, Google Assistant en Siri, en het zou ook moeten werken met alle andere Matter-compatibele apparaten die je bezit.

Dat is een welkom vooruitzicht voor iedereen die zijn haren heeft uitgetrokken om verschillende merken en modellen slimme apparaten voor thuisgebruik goed samen te laten werken. Voor nu ziet het er echter naar uit dat we tot het einde van het jaar, en waarschijnlijk zelfs langer, onze eigenwijze slimme gadgets moeten blijven vertroetelen.

0 Shares:
You May Also Like