Sling TV rolt zijn Watch Party-functie uit met videochat

sling watch party 2

Ja, er zijn een aantal goede dingen voortgekomen uit onze pandemische zomer van 2020, en een daarvan moeten kijkfeestjes zijn. Onze nieuwste deelnemer aan de watch-party parade: Sling TV, die de herfst van start gaat met een eigen bètaversie, compleet met videochat.

Sling Watch Party is nu beschikbaar voor gebruikers in de VS en biedt de mogelijkheid om maximaal drie andere kijkers voor uw groep uit te nodigen. Voorlopig werkt Sling Watch Party alleen in Chrome-desktopbrowsers.

Verschillende andere streaming-videoservices hebben de afgelopen maanden hun eigen watch party-functies gelanceerd, waaronder Amazon Prime Video, Hulu, Plex en Movies Anywhere (de digitale lockerservice voor filmaankopen).

Met elk van deze streamingdiensten kunnen meer kijkers tegelijk kijken dan de limiet van Sling TV van vier; Amazon Prime Video ondersteunt bijvoorbeeld maximaal 100 kijkers in een groep.

Dat gezegd hebbende, biedt Sling TV tekstchat live videochat tussen deelnemers aan een kijkfeest, terwijl de anderen alleen tekstchat, emotes of (in het geval van Plex) helemaal geen interactie ondersteunen.

Sling TV-gebruikers kunnen kijkparty’s starten voor live en on-demand content in de abonnementen Sling Orange, Sling Blue, Sling Latino en Sling International.

Er zijn echter enkele belangrijke uitzonderingen, waaronder geen lokale NBC- of Fox-kanalen, geen pay-per-view-evenementen, geen premium of “zelfstandige” kanalen en niets opgenomen op Sling’s cloud-DVR. Er zijn ook regionale black-outregels van toepassing – sorry, sportfans.

De gastheer van een Sling TV Watch Party kan het afspelen regelen, inclusief pauzeren en terugspoelen voor on-demand video’s, terwijl deelnemers het volume van de videochatstreams van hun medekijkers kunnen regelen.

Tijdens de “speciale bèta-preview” van Sling’s Watch Party-functie kan iedereen lid worden van een Sling TV-kijkgroep zodra ze hun eigen Sling-account hebben aangemaakt.

Sling heeft niet gespecificeerd wat er zal gebeuren als de bèta op 30 september eindigt, maar het lijkt waarschijnlijk dat alle leden van de watch party Sling-gebruikers moeten betalen zodra de bèta voorbij is. We hebben contact opgenomen met Sling voor meer informatie.

0 Shares:
You May Also Like