Sling TV-recensie: een broodnodige magere bundel

Sling TV logo

In een oogopslag

Beoordeling door experts

Pluspunten

Lagere basisprijs dan de meeste andere live tv-services Eenvoudig te navigeren app en rastergidsVideokwaliteitsinstellingen helpen datacaps en buffering te voorkomen

nadelen

DVR-opslag is frustrerend om te beheren 60 frames per seconde kanaalondersteuning is beperkt Meerdere basispakketten en add-ons kunnen verwarring veroorzaken

Ons oordeel

Als je geen lokale zenders nodig hebt, levert Sling een solide streaming tv-pakket voor minder geld.

Prijs bij beoordeling

Sling Oranje: $ 35/maand; Draagdoek blauw: $ 35/maand; Draagdoek Oranje+Blauw: $50/mnd

Beste prijzen vandaag: Sling TV

Er is veel veranderd sinds Sling TV zeven jaar geleden voor het eerst de wereld van het snoeren door elkaar schudde.

Het kanaalaanbod van Sling is gegroeid en opgesplitst in twee basispakketten, en de startprijs is gestegen van $ 20 per maand in 2015 naar $ 35 per maand in 2022. (Natuurlijk is kabel ook duurder geworden.) Het is ook een veel meer gepolijste service dan vroeger, met ingebouwde DVR-service en een uitstekende live-kanaalgids.

Maar omdat Sling TV in de meeste markten geen lokale kanalen heeft, is het een drastisch andere service dan grote concurrenten zoals YouTube TV en Hulu + Live TV. De DVR is ook restrictiever en kan frustrerend zijn om te beheren.

Sling TV kan u zeker geld besparen ten opzichte van die andere streaming-tv-pakketten. Maar of het de beste bundel voor jou is, hangt af van of je met zijn beperkingen kunt leven.

Sling TV Oranje vs. Blauw

De twee basispakketten van Sling TV heten Sling Orange en Sling Blue, en ze kosten elk $ 35 per maand met de mogelijkheid om te betalen voor extra zenderpakketten. U kunt de twee basisplannen ook combineren voor in totaal $ 50 per maand.

Wat is het verschil? Alleen Sling Orange bevat ESPN- en Disney-kanalen, terwijl Sling Blue kanalen bevat van Discovery (inclusief HGTV), NBC (inclusief Bravo), Paramount (inclusief Nick Jr. en BET), Fox (inclusief Fox News en FS1) en het NFL-netwerk . Met Sling Blue kun je ook op maximaal drie apparaten tegelijk streamen, in plaats van slechts één voor Sling Orange. (Ga naar deze pagina en klik op ‘Alles weergeven’ om de volledige kanaalopstellingen voor elk te bekijken.)

Sling verkoopt ook een reeks add-on-pakketten, gebaseerd op thema’s als ‘Nieuws Extra’ en ‘Sport Extra’. Deze add-ons variëren ook tussen Sling Blue en Orange, en u kunt de details hier lezen.

Welk pakket u ook kiest, Sling TV bevat 50 uur DVR-opslag, die u op elk apparaat kunt bekijken. Een optionele add-on van $ 5 per maand geeft je in plaats daarvan 200 uur opslagruimte.

Sling Blue biedt lokale NBC- en Fox-feeds in een klein aantal grote steden, maar op de meeste plaatsen heeft Sling geen lokale zenderdekking. Voor antennegebruikers is dit eigenlijk een zegen, omdat lokale zenders het duurste onderdeel zijn van traditionele betaaltelevisiepakketten. Met een antenne kun je die kanalen krijgen voor freeen een Met AirTV-tuner kunt u kijken (en optioneel opnemen) ze rechtstreeks via de Sling TV-app.

Dit alles is veel om in je op te nemen in vergelijking met andere diensten die één prijs vragen voor een grote selectie kanalen, inclusief de lokale bevolking. Maar aangezien YouTube TV $ 65 per maand kost en zowel Hulu + Live TV als Fubo TV $ 70 per maand in rekening brengen, kunnen de besparingen van Sling TV aanzienlijk zijn als je kanaalbehoeften beperkter zijn.

De Sling TV-interface

Sling TV-startscherm

Jared Newman / Gieterij

Voor apparaatondersteuning is Sling TV beschikbaar op elk belangrijk smart-tv- en streamingplatform, hoewel het niet beschikbaar is op PlayStation-consoles. Er is ook geen native Mac-app, hoewel je deze in de meeste webbrowsers op elke computer kunt bekijken.

Na een groot herontwerp in 2021 is Sling TV veel gebruiksvriendelijker geworden. Het startscherm beveelt live kanalen aan om te bekijken, laat je DVR en on-demand video’s hervatten en stelt aankomende shows voor je DVR voor. De uitleg van Sling voor zijn aanbevelingen, zoals ‘Trending’ of ‘Omdat je hebt gekeken…’ – is ook een leuke bijkomstigheid.

Filteropties voor Sling TV-gids

Jared Newman / Gieterij

Als u naar de linkerzijbalk klikt, kunt u navigeren tussen het startscherm en andere menu’s, waaronder de zoekbalk, een zendergids, uw DVR-lijst en een on-demand bibliotheek. Binnen elk menu vindt u extra navigatietabbladen. Met de rastergids kunt u bijvoorbeeld live kanalen filteren op genre, terwijl de DVR-lijst tabbladen heeft voor uw planning en recent verwijderde opnames.

Zelfs met de nieuwe interface blijven er enkele nitpicks over: er is geen gemakkelijke manier om door de volledige Sling TV-catalogus op genre te bladeren, en als je naar de afzonderlijke pagina’s voor elk kanaal navigeert, kun je hun shows alleen in alfabetische volgorde doorbladeren. Dat kan inefficiënt zijn als u op zoek bent naar programma’s om in de DVR in te voeren.

Met de Roku-app van Sling TV kun je ook geen live tv kijken terwijl je de volledige zendergids bekijkt. In plaats daarvan bent u beperkt tot een aparte minigids, waarmee u kunt bladeren tussen recente zenders of de volledige zenderlijst.

De minigids van Sling TV

Jared Newman / Gieterij

Dit is geen probleem op Fire TV, Android TV. Op deze apparaten kun je omhoog klikken tijdens live tv-weergave om een ​​miniatuurvoorbeeld weer te geven in de rastergids. Sling ondersteunt ook de beeld-in-beeld-modus op Apple TV-apparaten, zodat u door de rastergids kunt bladeren of zelfs andere apps kunt gebruiken terwijl u Sling-kanalen in een klein venster bekijkt.

Sling TV's beeld-in-beeld-weergave

Jared Newman / Gieterij

Hoe de DVR van Sling TV werkt

Terwijl de meeste rivalen van Sling onbeperkte DVR-opslag met tijdslimieten bieden, werkt de DVR van Sling de tegenovergestelde manier: je krijgt 50 uur opslagruimte – uitbreidbaar tot 200 uur voor $ 5 per maand – maar die opnamen verlopen nooit zolang je genoeg ruimte hebt.

Sling TV DVR-menu

Jared Newman / Gieterij

In theorie zou dit meer in de smaak vallen bij kabel-DVR-diehards die precies willen bepalen welke opnames in de lijst verschijnen. Het probleem is dat Sling niet genoeg manieren biedt om die opslag te beheren en te voorkomen dat de DVR vol raakt.

Hoewel je individuele afleveringen kunt opnemen en herhalingen kunt vermijden, kun je het aantal afleveringen dat Sling-opnamen van een bepaald programma opnemen niet beperken – een populaire functie van TiVo en sommige andere kabel-DVR’s. Sling heeft ook niet de mogelijkheid om team- of competitiepassen te maken, dus je moet niet vergeten om elk sportevenement afzonderlijk vast te leggen.

Sling TV-opname-opties

Jared Newman / Gieterij

Zodra de DVR van Sling TV vol raakt, worden oude of bekeken opnames automatisch verwijderd, tenzij u ze “vergrendelt” in het DVR-menu. Dus als u een zwaar gesyndiceerd tv-programma opneemt, zoals of , zal uw DVR gemakkelijk overspoeld worden door die show en weinig anders.

Om het nog erger te maken, kun je niet hele seizoenen in één keer verwijderen, dus je enige opties zijn om de hele show te wissen of afleveringen één voor één te verwijderen. Het is bijna alsof Sling meer geïnteresseerd is in het verkopen van meer DVR-opslag dan in het bieden van de best mogelijke ervaring.

Een programma herstellen in Sling TV

Jared Newman / Gieterij

Opties voor videokwaliteit van Sling TV

Sling-tv-kanalen streamen met een resolutie tot 1080p, vergelijkbaar met andere live tv-streamingservices, en ik vind het moeilijk om enig verschil in scherpte tussen hen te onderscheiden. (YouTube TV en FuboTV bieden beide 4K-video aan voor sommige live-evenementen, maar beide brengen nu extra kosten in rekening voor het privilege.)

Het grotere probleem met Sling TV heeft te maken met de framesnelheid. Terwijl ESPN-, Fox Sports- en Fox News-kanalen vloeiende streaming van 60 frames per seconde leveren, halen veel van Slings andere nieuws- en sportkanalen in plaats daarvan 30 frames per seconde, waardoor ze een schokkeriger uiterlijk krijgen. YouTube TV, Hulu + Live TV en DirecTV Stream bieden allemaal consistentere ondersteuning van 60 frames per seconde.

Sling TV ondersteunt ook geen surround sound, hoewel andere streamingdiensten ook op dit vlak een hit zijn. Alleen DirecTV Stream en Hulu + Live TV bieden het consistent aan, terwijl YouTube TV het slechts op een beperkt aantal apparaten ondersteunt.

Aan de positieve kant verdient Sling TV lof voor het handmatig laten videokwaliteit van gebruikers. Dit kan erg handig zijn als je internetabonnement een datalimiet heeft, of als je bufferproblemen hebt vanwege de beperkte bandbreedte. YouTube TV is de enige andere live tv-streamingservice die deze functie biedt.

Sling TV-instellingen voor videokwaliteit

Jared Newman / Gieterij

Sling TV-integraties

Net als andere live tv-streamingservices werkt Sling TV beter met sommige apparaten dan met andere. Op Fire TV-, Android TV- en Google TV-apparaten kunt u de spraakafstandsbediening gebruiken om met uw stem live kanalen te starten. Sling kan ook worden geïntegreerd met de live-kanaalgids op Fire TV-apparaten, Google TV-apparaten en de TiVo Stream 4K, zodat je een voorbeeld kunt bekijken van wat er gebeurt voordat je de Sling-app start. Dit zijn handige functies die de toegang tot uw favoriete kanalen een beetje gemakkelijker maken.

Een handige kostenbesparende optie

Sling TV vervult een unieke rol door live kabelkanalen aan te bieden, inclusief nieuws en sport, tegen een lagere prijs dan zijn rivalen. Het is vooral waardevol voor antennegebruikers die de gaten in de lokale kanaaldekking van Sling kunnen dichten, of voor iedereen die niet meer dan $ 65 per maand wil betalen voor slechts een handvol kabelkanalen. Hoewel geen enkele live tv-streamingservice perfect is, maakt het potentieel van Sling voor kostenbesparingen de tekortkomingen gemakkelijker te vergeven.

0 Shares:
You May Also Like