Sling TV: 14 tips die uw live tv-streamingervaring zullen veranderen

Sling TV home screen

Of je je nu net hebt aangemeld voor Sling TV of al aan boord bent sinds de lancering in 2015, je zou waarschijnlijk het een en ander kunnen leren om er het beste van te maken.

Net als elke andere live tv-streamingservice, heeft Sling TV veel functies die gemakkelijk te missen zijn, vooral als je van de kabel komt en voor het eerst een nieuw tv-menusysteem leert. En met de grote Sling TV-app-update van vorig jaar zijn sommige van deze functies nog vrij nieuw.

Hier zijn 14 tips om Sling TV beter te maken, inclusief manieren om efficiënter naar kanalen te surfen, uw DVR-opslag te maximaliseren en zelfs over-the-air-kanalen in te schakelen:

Filter de Sling TV-kanaalgids

Filteropties voor Sling TV-gids

Jared Newman / Gieterij

Gebruik de filtertabbladen bovenaan om efficiënter door de Sling TV-zendergids te bladeren. U kunt alfabetisch sorteren, recente kanalen bekijken of overschakelen naar genres zoals nieuws, sport, films en kinderen.

Wilt u terug naar het filtermenu? Klik overal in de gids op Terug, dan omhoog (of Terug, Terug, Omhoog als u vooruit in de tijdlijn hebt gescrolld.)

Markeer Sling TV-zenders als favorieten

Een kanaal toevoegen aan favorieten in Sling TV

Jared Newman / Gieterij

Je kunt de zendergids van Sling TV ook temmen door een lijst met favoriete zenders te maken, die bovenaan op het tabblad ‘Favorieten’ verschijnen.

Druk op Roku-apparaten op * op de afstandsbediening terwijl u een kanaalnaam in de gids markeert. Scroll op andere apparaten naar links van het kanaal en klik op het hartpictogram.

Maak snelle opnamen op Sling TV

Snel opnemen in Sling TV

Jared Newman / Gieterij

Wanneer u door de Sling TV-zendergids bladert, kunt u snel opnames maken zonder door extra menu’s te hoeven sjouwen:

Druk op Roku-apparaten op * op de afstandsbediening om uw opname-opties te bekijken. Druk op Fire TV-apparaten op de menuknop van de afstandsbediening. Druk op andere apparaten lang op de selectieknop.

Start de beeld-in-beeld-modus van Sling TV

Sling TV's beeld-in-beeld-weergave

Jared Newman / Gieterij

Op Fire TV- en Android TV-apparaten kunt u teruggaan naar de rastergids zonder het huidige kanaal te sluiten. Klik gewoon op Omhoog op de afstandsbediening terwijl u naar een livekanaal kijkt, en de video schakelt over naar een miniatuurweergave met de gids erachter.

Op Apple TV-apparaten gaat Sling TV een stap verder met volledige beeld-in-beeld-ondersteuning. Veeg tijdens het kijken naar een livekanaal omhoog op de afstandsbediening en scrol vervolgens naar het pictogram met de dubbele box met de tekst ‘Start PiP’. Hierdoor wordt de video naar een miniatuurvenster gestuurd, dat open blijft, zelfs als je andere apps gebruikt.

Gebruik de Sling TV-minigids

De minigids van Sling TV

Jared Newman / Gieterij

Tijdens het bekijken van een live kanaal, klik twee keer naar beneden om de minigids te laten zien. De standaardweergave toont je meest recent bekeken zenders, maar je kunt ook scrollen voor een sportweergave en een volledige zenderlijst. (Op Roku-apparaten is dit de enige manier om live tv te kijken en tegelijkertijd te zien wat er nog meer te zien is.)

Lanceer Sling TV-kanalen met uw stem

Een spraakopdracht gebruiken op Fire TV

Jared Newman / Gieterij

Als je een Fire TV-, Android TV- of Google TV-apparaat hebt, kun je snel afstemmen op Sling TV-kanalen met spraakopdrachten. Druk op de spraakbedieningsknop van uw afstandsbediening en zeg iets als “stem af op TNT op Sling TV”.

Start een show opnieuw op Sling TV

Een Sling TV-show vanaf het begin beginnen

Jared Newman / Gieterij

Met sommige Sling TV-zenders kunt u naar het begin van een liveprogramma springen zonder dat u het eerst hoeft op te nemen. Nadat u een programma uit de gids hebt geselecteerd, drukt u op de selectieknop op uw afstandsbediening en klikt u vervolgens op de knop “Play From Start” in het afspeelmenu.

Vergrendel uw Sling TV-opnames

Een Sling-tv-programma vergrendelen tegen verwijdering

Jared Newman / Gieterij

Sling TV omvat 50 uur DVR-opslag met het basisplan, of 200 uur voor een extra $ 5 per maand. Hoe dan ook, die ruimte kan snel vol raken met serie-opnames, waarna Sling automatisch je oudste of bekeken opnames verwijdert.

Om specifieke opnamen te beschermen tegen verwijdering, ga je naar het DVR-menu en selecteer je een film of show. Van daaruit kunt u een film vergrendelen of afzonderlijke afleveringen vergrendelen.

Bewaar een beperkt aantal opnamen op de DVR van Sling TV

Een programma herstellen in Sling TV

Jared Newman / Gieterij

Helaas biedt de DVR van Sling TV geen gemakkelijke manier om een ​​heel seizoen tegelijk te verwijderen, of om slechts een beperkt aantal recente afleveringen te bewaren. Uw DVR-ruimte kan daardoor snel vol raken, vooral als u een gesyndiceerd programma of dagelijkse nieuwsshow opneemt. Dus hier is een oplossing:

Selecteer de show in het DVR-menu van Sling TV. Klik op “Alles verwijderen” om die show naar de prullenbak te sturen. Ga bovenaan het DVR-menu naar het gedeelte “Prullenbak”. Selecteer de show die u zojuist hebt verwijderd en herstel de meest recente afleveringen of het specifieke seizoen dat u wilt behouden.

Dit kan nog steeds een tijdrovend proces zijn, maar het is sneller dan afleveringen één voor één verwijderen als je er maar een handvol van wilt bewaren.

Pas de videokwaliteit van Sling TV aan

Sling TV-instellingen voor videokwaliteit

Jared Newman / Gieterij

Als je een internetabonnement hebt met een datalimiet of als je regelmatig problemen hebt met bufferen, probeer dan handmatig de videokwaliteit van Sling TV te verlagen.

Om deze instelling te vinden, klikt u tweemaal op Omlaag terwijl u een video bekijkt en bladert u vervolgens naar ‘Instellingen’. Selecteer ‘Videokwaliteit’ en kies vervolgens uit Hoog, Gemiddeld of Laag.

Over-the-air-kanalen toevoegen aan Sling TV

AirTV Anywhere-tuner voor Sling TV

Jared Newman / Gieterij

Hoewel Sling TV in de meeste markten geen lokale zenders bevat, kunt u ze toevoegen met een AirTV-apparaat, dat via een antenne uitzendingen via de ether binnenhaalt en deze beschikbaar maakt in de Sling TV-app. De $ 200 AirTV Anywhere heeft een ingebouwde harde schijf voor het opnemen van lokale kanalen, maar je kunt ook een externe harde schijf aansluiten op de $ 100 AirTV 2. Dit is op de lange termijn veel goedkoper dan meer dan $ 65 per maand betalen voor YouTube Tv of andere live tv-diensten met lokale zenders.

Verberg dubbele kanalen op Sling TV

Dubbele kanalen uitschakelen in Sling TV

Sling TV

De oranje en blauwe pakketten van Sling TV hebben veel overlappende kanalen en als u op beide pakketten bent geabonneerd, ziet u mogelijk duplicaten in de zendergids. Om dit op te lossen, gaat u naar de pagina “Mijn account” van Sling en vinkt u de versie “Alleen de Sling Blue weergeven” aan.

Upsells van Sling TV verbergen

Sling TV-optie om afgemelde kanalen te verbergen

Jared Newman / Gieterij

Zie je kanalen in de gids die geen deel uitmaken van je abonnement? Ga naar Instellingen> Account> Inhoudsweergave beheren en schakel vervolgens ‘Niet-geabonneerde inhoud weergeven’ uit. Als het gaat om dingen waar je niet voor betaalt, is onwetendheid een zegen.

Laat Sling TV uw persoonlijke gegevens niet verkopen

Sling TV's "Niet verkopen" pagina om u af te melden voor het delen van gegevens met marketeers

Jared Newman / Gieterij

Net als veel andere streamingdiensten kan Sling uw persoonlijke gegevens en kijkgewoonten standaard delen met marketeers, en u moet zich afmelden om dat te voorkomen.

Ga hiervoor naar Sling’s “Do Not Sell My Personal Information”-website en selecteer “Opt Out 2”. Vul het formulier in dat verschijnt en klik vervolgens op ‘Doorgaan’.

0 Shares:
You May Also Like