Slimme woning van de toekomst: kijk waar Google digitale schermen zou kunnen verbergen

Google Hidden Interface concept

De spiegelende afwerking van Google’s 2020 Nest Thermostat was misschien een glimp van de langetermijndoelen van de technologiegigant om hardwareschermen in alledaagse huishoudelijke artikelen te verbergen, althans volgens een nieuw bericht in de Google AI Blog.

In “Hidden Interfaces for Ambient Computing” identificeren onderzoekswetenschapper Alex Olwal en hardware-ingenieur Artem Dementyev “een toenemende wens om verbonden ambient computing-apparaten en apparaten te creëren die de esthetiek van alledaagse materialen kunnen behouden, terwijl ze on-demand toegang bieden tot interactie en digitale weergegeven.”

Ze hebben het over een nu-je-zie-het-nu-je-niet-technologie.

Google-prototypes onthullen een thermostaattextiel, een schaalbare klok onder een houtfineer en een nummerweergave en aftellen onder gespiegelde oppervlakken.

Wat eruitziet als een eenvoudige, met houten panelen beklede dumbbell-vaatwasser, is misschien slim genoeg om op uw bevel plotseling de resterende tijd van de spoelcyclus weer te geven.

“Deze technologie”, zeggen de onderzoekers, “maakt het mogelijk om een ​​zeer heldere, goedkope weergave van onder materialen te laten verschijnen. . . voor on-demand, op aanraking gebaseerde interactie.”

Verlichting is de ophanging. AMOLED, een type OLED-display met een extra laag dunne-filmweerstanden, is te duur en te moeilijk te vervaardigen voor ambient computing. LCD en elektronische inkt (e-inkt), een type display dat wordt gebruikt in e-readers en dat gedrukte inkt nabootst, zijn niet helder genoeg om door het huishoudelijke materiaal te dringen.

Licht dat zichtbaar is door verschillende fineermaterialen

Google

De onderzoekers richten zich nu op PMOLED, of Passive-Matrix OLED, een weergavetechnologie die gebruikmaakt van eenvoudigere bedieningselementen die “de kosten en complexiteit aanzienlijk verminderen”.

Als dit lukt, suggereert dit een huis met minder displays en minder rommel. En misschien ooit een Google Assistent-scherm ingebed in de armleuning van je bank?

“Verborgen interfaces laten zien hoe bedienings- en feedbackoppervlakken van slimme apparaten en apparaten visueel kunnen verdwijnen wanneer ze niet in gebruik zijn en vervolgens verschijnen wanneer ze in de buurt van de gebruiker zijn of worden aangeraakt”, zeggen de onderzoekers. “We hopen dat deze richting de gemeenschap zal aanmoedigen om andere benaderingen en scenario’s te overwegen waarin technologie naar de achtergrond kan verdwijnen.”

0 Shares:
You May Also Like