Slimme verlichting uit het Grote Witte Noorden

sinopedm06

In een oogopslag

Beoordeling door experts

Pluspunten

Voor drieweginstallaties is geen bijbehorende schakelaar nodig Werkt met met Zigbee uitgeruste Amazon Echo slimme luidsprekers en schermen, Samsung SmartThings of Sinopé’s eigen slimme thuishub Het ecosysteem van Sinopé omvat ook slimme thermostaten en bescherming tegen waterlekken

nadelen

Gecontroleerde lichten gaan heel langzaam uit in plaats van gewoon uit te schakelen Niet compatibel met de vorige generatie Sinopé smart home-producten Weinig ontwerp of innovatie om het te onderscheiden van de concurrentie

Ons oordeel

De grootste reden om een ​​slimme dimmer van Sinopé te kopen ten opzichte van de vele concurrenten, is als je ook hebt geïnvesteerd in andere slimme apparaten voor thuisgebruik van Sinopé. Het bedrijf is met name sterk op het gebied van slimme thermostaten voor vloer- en lijnverwarmingssystemen.

Met het hoofdkantoor in Quebec, Canada, is Sinopé Technologies misschien minder bekend dan sommige andere smart-home-merken, maar we hebben verschillende producten van het bedrijf beoordeeld en er veel gevonden die leuk zijn. Vandaag bekijken we de nieuwe Zigbee slimme dimmerschakelaar (model DM2500ZB) en de nieuwe slimme thuishub, de GT130-gateway.

Deze twee producten maken deel uit van een nieuwe familie van op Zigbee 3.0 gebaseerde producten die Sinopé dit voorjaar lanceerde, een collectie die ook een slim stopcontact in de muur, een slimme schakelaar en bijgewerkte slimme thermostaten omvat.

Met de omarming van het Zigbee smart home-protocol degradeert Sinopé zijn gepatenteerde smart home-familie – de Mi-Wi-serie, inclusief de GT125-gateway – naar de status “legacy”. Wanneer u nu een DIY Sinopé smart home-product koopt, kunt u het bedienen met de eigen GT130-gateway van het bedrijf of met een andere op Zigbee gebaseerde smart home-hub, inclusief Samsung SmartThings of een van de Amazon Echo slimme luidsprekers en schermen die zijn uitgerust met Zigbee radio’s. Helaas betekent dat ook dat nieuwe Sinopé-producten niet compatibel zijn met de oudere hub van het bedrijf en vice versa.

sinopedm02

Net als bij de hub van de vorige generatie, moet deze nieuwe bedraad worden aangesloten op uw router. Dat kan een belemmering zijn als alle ethernetpoorten op uw router al bezet zijn – en sommige mesh-wifi-routers hebben slechts één ethernetpoort beschikbaar. Gelukkig zijn ethernet-switches relatief goedkoop, aangezien de meeste huizen geen beheerde switch nodig hebben, een switch die power-over-ethernet ondersteunt, of een switch met andere functies die de prijs kunnen opdrijven. Je kunt bijvoorbeeld een TP-Link-model TL-SG1008 gigabit-switch met acht poorten kopen voor ongeveer $ 20 op Amazon.

sinopedm04

Mocht u besluiten een Amazon Echo te gebruiken om de DM2500ZB slimme dimmer van Sinopé te bedienen in plaats van de GT130-gateway van het bedrijf, dan hoeft u alleen maar de Neviweb-vaardigheid toe te voegen aan de Alexa your-app en een link naar uw Neviweb-account tot stand te brengen. Van daaruit kun je spraakopdrachten gebruiken zoals “Alexa, zet het slaapkamerlicht op 50 procent” om het te dimmen, of “Alexa zet het slaapkamerlicht uit”. Als je geen Alexa-fan bent, is er een vergelijkbare vaardigheid voor Google Assistant.

De nieuwe dimmer ziet er niet anders uit dan het Mi-Wi-model dat hij vervangt, bestaande uit een grote paddle-schakelaar en een onopvallende lokalisatie-LED onder de paddle. Als u op de bovenkant van de schakelaar drukt, gaat het gecontroleerde licht of de lichten aan en als u op de onderkant drukt, wordt het uitgeschakeld. Door de bovenste helft van de paddle ingedrukt te houden, wordt de helderheid van het gecontroleerde licht verhoogd en door de onderkant van de paddles ingedrukt te houden, wordt het gedimd. De zoeker-LED is ook configureerbaar: u kunt de helderheid aanpassen of volledig uitschakelen. Sinopé biedt een slimme schakelaar – model SW2500ZB – die er identiek uitziet als zijn dimmer.

De DM2500ZB-dimmer kan een maximale belasting aan van 150 watt (dimbare led- en spaarlampen) of 600 watt (gloei- of halogeenlampen), maar de laatste maximale belasting zakt naar 500 watt als je twee dimmers in dezelfde doos installeert, en tot 400 watt als u drie dimmers in dezelfde doos installeert. De slimme schakelaar van Sinopé kan een maximale belasting aan van 450 watt voor led-, spaarlampen en halogeenbelastingen, 600 watt voor gloeilampen, 1800 watt voor ohmse belastingen, en hij kan een plafondventilator aansturen die is uitgerust met een motor van maximaal een half pk (op /uit alleen, er is geen snelheidsregeling).

Een makkie om te installeren

sinopedm05

Zoals met de meeste slimme dimmers, vereist de DM2500ZB slimme dimmer van Sinopé de aanwezigheid van een neutrale draad in de doos waarin hij is geïnstalleerd. een andere schakelaar op een andere muur. In tegenstelling tot de meeste slimme schakelaars, vereist Sinopé echter niet dat u begeleidende schakelaars op die andere locaties installeert – dat is een aanzienlijke besparing in termen van zowel geld als installatietijd.

Als u de Sinopé GT130-gateway gebruikt, start u de Neviweb-app om het proces te starten en koppelt u vervolgens elke dimmer of schakelaar aan de gateway door op de draadloze verbindingsknop op de GT130 te drukken en vervolgens beide en onderkant van de rocker totdat de LED begint te knipperen. Dit kan een vervelend proces zijn als u meer dan een paar apparaten installeert.

De enige andere milde klacht die ik heb over de dimmer van Sinopé is de hoeveelheid tijd die nodig is om een ​​licht uit te schakelen – het licht dimt naar uit over een lange tijdspanne waarvan ik veronderstel dat het dramatisch is bedoeld, maar ik zou veel liever de licht gewoon onmiddellijk uitschakelen.

De slimme dimmer van Sinopé is op zijn minst vergelijkbaar met vergelijkbare aanbiedingen van Leviton en GE van Jasco, maar het levert niet zoveel opwinding of innovatie op als het exotische Noon Lighting System, het aanbod van Brilliant Smart Home Controls, of wat we hebben gezien van de productlijn van Hogar Controls tot nu toe. Als je al hebt geïnvesteerd in andere Sinopé smart home-producten, zoals de thermostaten van het bedrijf, is de slimme dimmer een gemakkelijke aanbeveling. De slimme dimmer van Sinopé is zowel rechtstreeks bij Sinopé als bij Amazon verkrijgbaar.

0 Shares:
You May Also Like