Slimme Google-displays krijgen plaknotities voor gezinsleden

google assistant family notes

Wilt u de familie eraan herinneren het huisvuil buiten te zetten, een recept op te halen bij de drogisterij of een andere huishoudelijke taak uit te voeren? Laat gewoon een digitale plaknotitie achter op uw Google Smart Display.

De Family Notes-functie, die voor het eerst werd aangekondigd op de CES in januari, wordt vanaf vandaag uitgerold naar de slimme schermen van Google, samen met een update van de Family Bell-functie, interactieve verhalen en de functionaliteit ‘vind mijn familie’.

Familie notities

Ten eerste kun je de Google Assistent binnenkort vragen een plaknotitie achter te laten op je Google Nest Hub, Google Nest Hub Max of een ander scherm met Google Assistent.

Vraag gewoon: “Hey Google, laat een familiebriefje achter met de tekst: haal de stomerij op”, en de Google Assistent laat een digitale plaknotitie achter in de rechterbovenhoek van het scherm met de tekst “Haal de stomerij op”, samen met met een tijdstempel en de naam van de persoon die het briefje heeft achtergelaten.

Als u op de virtuele plakkerig tikt, vult de notitie het scherm en kunt u ook door andere familienotities bladeren die op het scherm zijn geplakt. Als je klaar bent met de notitie, kun je op het prullenbakpictogram tikken om deze te verwijderen.

Naast het lastigvallen van uw dierbaren om het vuilnis buiten te zetten of de vaatwasser uit te laden, kunnen Family Notes een gemakkelijke, onopvallende manier zijn om uw huisgenoten te laten weten dat u naar de winkel bent gegaan, of om een ​​bemoedigend briefje achter te laten (“Goed gedaan op de popquiz vandaag!”).

Nieuwe Family Bell-functies

Google heeft in augustus de Family Bell-functie voor slimme luidsprekers en schermen van Google uitgerold en sindsdien gebruik ik het om mijn dochter op het goede spoor te houden als het gaat om haar lesrooster (“Tijd voor ochtendvergadering!”), Snack tijd, zoomtijd met oma (elke weekdag om 14.00 uur stipt) en naschoolse activiteiten (“Minecraft-modding begint binnenkort”).

Nu zegt Google dat het nieuwe geluidseffecten en “voorgestelde” bellen aan de functie toevoegt, waardoor het gemakkelijker wordt om snel bellen op te zetten voor (bijvoorbeeld) het dekken van de tafel of het nemen van een pauze.

Sterker nog, je kunt straks al je toeters voor een dag op pauze zetten, bijvoorbeeld op een feestdag of een vakantiedag. Dat is een welkome functie, aangezien je momenteel elke bel moet uitschakelen als je ze een dag wilt dempen, en dan moet je ze allemaal opnieuw inschakelen als je weer op schema bent.

Een functie die nog steeds ontbreekt in Family Bells, is de mogelijkheid om ze op meerdere Google-speakers of -schermen tegelijk te laten klinken. Voorlopig kunnen afzonderlijke Family Bells alleen klinken vanaf een enkel Google-apparaat, wat betekent dat uw kinderen de bel misschien missen als ze in een andere kamer zijn (het is meer dan eens met mijn dochter gebeurd). Google “onderzoekt” de functie, zei een vertegenwoordiger.

“Hey Google, zoek mijn familie”

Vraagt ​​u zich af waar uw oudere broer is gebleven? Nu kun je de Google Assistent op een smartdisplay, speaker of Android- of iOS-telefoons vragen om de locatie van een gezinslid te bepalen. Vraag gewoon “Hey Google, waar is mama?” om een ​​geliefde op te sporen.

google assistent vind mijn familie

Google zegt dat de nieuwe functie “vind mijn familie” kan worden geïntegreerd met Google Maps en Life360, de externe dienst voor het volgen van gezinnen die (blijkbaar) de vloek is van tieners overal.

Volgens Google moet je minimaal 13 jaar oud zijn om de Google Assistent om locatiegegevens te vragen.

Interactieve verhalen en tabblad Familie

Er komen nog een paar gezinsgerichte functies naar de slimme schermen van Google, waaronder nieuwe interactieve verhalen die je kunt lanceren door te zeggen: “Hey Google, vertel me een verhaal.” Met de geanimeerde verhalen, van studio’s als Noggin en Capstone, kun je pagina’s omslaan door ze te vegen, terwijl de ondertitels je kinderen de actie laten volgen.

Ten slotte zal een aankomend Family-tabblad fungeren als een alles-in-één-bron op Google-schermen voor alle gezinsvriendelijke functies van de Google Assistent. Het tabblad Familie komt later dit jaar, zegt Google.

0 Shares:
You May Also Like