Slimme buitenverlichting instellen

outdoor final a

Ik sta op het punt een buitenfeest te geven en ik wil mijn terras opknappen dat ook dienst doet als oprit. Naast het verplaatsen van de auto naar de straat en vegen, ben ik van plan om wat slimme buitenverlichting toe te voegen.

Er zal een lampje aan een rozenprieel worden gehangen en een schijnwerper om het gebied in een zachte gloed te baden. Hopelijk zal het de juiste stemming creëren voor eten, drinken en praten.

Als dit een binnenfeest was, zou deze taak een fluitje van een cent zijn: sluit een slim stopcontact aan en zet het bier op ijs. Maar dit is een buitenfeest, dus het vereist apparatuur die zowel slim als veilig is.

De slimme buitenverlichting die ik nodig heb

Elektriciteit mengen met regen, ijzel en sneeuw is inherent gevaarlijk, dus voor deze installatie zijn speciale elektrische apparaten nodig. Ik gebruik de $ 40 Belkin Wemo WiFi Smart Outdoor Plug. Het is weerbestendig met een IP44-classificatie, wat betekent dat het bestand is tegen opspattend water en vier seizoenen per jaar veilig buiten kan worden gebruikt. Het kan gewoon niet veilig in water worden ondergedompeld, zoals voor de onderwaterverlichting in een koivijver. (Het artikel op de volgende link vertelt u alles wat u moet weten over IP-codes.)

Naast een verlichte aan/uit-schakelaar heeft de Wemo smart plug twee stopcontacten met openklapbare deksels om ze te beschermen wanneer ze niet in gebruik zijn. Wat de WiFi Smart Outdoor Plug mogelijk maakt, is onafhankelijke bediening van de twee stopcontacten of dimmen wat dat betreft. Met andere woorden, het is alles of niets als het gaat om controle.

Belkin Wemo WiFi Smart-stekker voor buiten

Ten slotte zal ik de slimme stekker gebruiken met een buitenstopcontact dat zowel een plastic hoes als een aardlekschakelaar (GFCI) heeft. Dit type elektrische apparatuur wordt over het algemeen buiten gebruikt, maar ook in keukens en badkamers, eigenlijk overal waar water een probleem kan zijn. Het werkt door de stroom snel af te snijden als het zijn weg naar de aarde verliest; als zodanig is het een goede bescherming voor gebruik buitenshuis.

Bereid je voor op slimme buitenverlichtingsinstallatie

Voordat ik aan de slag ging met het installeren van het slimme buitenstopcontact en de verlichting, heb ik een aantal voorrondes nagelopen.

Ten eerste heb ik ervoor gezorgd dat de lichtslinger en schijnwerpers die ik wil gebruiken onder het vermogen van 15 amp (1800 watt) van de schakelaar liggen. Rekening. Vervolgens heb ik de wifi-verbinding van mijn Galaxy Note 20 getest. Rekening. Als ik niet online kon komen, had ik een wifi-extender aan mijn netwerk moeten toevoegen. Vervolgens zorgde ik ervoor dat de Bluetooth van de telefoon was ingeschakeld. Rekening. Ten slotte heb ik de Wemo-app gedownload en geïnstalleerd en een account gemaakt. Rekening.

Met behulp van een laddertje heb ik de lichten op een rozenprieel gespannen die ik enkele jaren geleden heb gemaakt. Ik gebruikte kabelbinders om de bedrading op zijn plaats te houden.

buiten string

Ik volgde dit op met het monteren van de schijnwerper erboven en naar beneden gericht. Zo kunnen mijn gasten zien wat ze drinken en met wie ze dansen.

Met alles op zijn plaats, opende ik het deksel van het buitenstopcontact van het huis en stak de WiFi Smart Outdoor Plug in een van de stopcontacten. Terwijl de slimme stekker hing, stopte ik de lichtslingers en de schijnwerper in de stopcontacten; de benodigde schijnwerper met een verlengsnoer voor buiten. Als ik besluit hem te houden, bevestig ik de slimme stekker aan de muur.

overstroming buiten

Nu de bedrading klaar is, is het tijd om te zien hoe slim dit stopcontact is. Ik opende de Wemo-app en tikte op “Een nieuwe Wemo toevoegen” om te beginnen. Vervolgens koos ik Smart Plug uit de lijst met mogelijke hardwaretypen, gevolgd door Outdoor Smart Plug te selecteren.

De app gaf hints voor het instellen van de uitrusting en de LED van de slimme stekker knipperde wit en geel. Dit toonde aan dat het klaar is om te worden geconfigureerd.

buitenstekker

Nadat ik de app toestemming had gegeven om de locatiegegevens van de telefoon te gebruiken, scande hij naar de stekker en vond deze binnen een paar seconden. Ik tikte om het apparaat te verbinden.

Met de telefoon en slimme stekker gekoppeld, was mijn volgende taak om de stekker een naam te geven. “Buitenverlichting” lijkt toepasselijk. Mijn advies is om de app de wifi-instellingen te laten onthouden, zodat je later gemakkelijker opnieuw verbinding kunt maken.

Vervolgens scande de app naar wifi-netwerken in de buurt en vond mijn draadloze LAN. Ik typte de toegangscode in en zowel de app als de slimme stekker waren binnen een minuut online.

Dat is het. Het duurde 10 minuten om de lichten op te hangen en de stekker in het stopcontact te steken. Ik probeerde het uit door de lichten op afstand aan en uit te zetten met de telefoon. Er is een kleine vertraging en je kunt het relais van de stekker aan en uit horen klikken om de elektrische verbinding te maken en te verbreken.

Slimme buitenlampen bedienen

Als ik alleen de lichten op afstand wilde bedienen, zou ik klaar zijn en kon het feest beginnen. Ik wil echter de acties van de plug plannen. Om dit te doen, begin ik door op “Regels” onderaan het scherm te tikken om naar het timinggedeelte van de app te gaan.

buiten timing

Vervolgens moest ik op “Planning” tikken om een ​​timingregel in te stellen. Ik noemde het ‘feestverlichting’.

Ik trok het gebied “Turn On/Off” naar beneden en koos “On” om de volgorde voor de timing van de plug te starten. Ik stel de inschakeltijd in op 19:00 uur, wanneer de gasten zullen arriveren.

Ten slotte herhaalde ik de volgorde voor het uitschakelen van de lichten om 2:00 uur; tegen die tijd is het tijd voor de laatste achterblijvers om naar huis te gaan. Ik ben klaar en het begint bijna feest te worden.

Nu de verlichting is ingesteld, hoef ik alleen maar de patio voor het feest in te richten. Laten we hopen dat het feest verhelderend zal zijn.

Maar er is nog een wending die de Wemo-app en de slimme buitenstekker kunnen doen. Ik zal het uiteindelijk instellen om mijn kerstverlichting te bedienen door de lichten automatisch aan en uit te doen bij zonsondergang en zonsopgang. Om dit te doen, heb ik de groene klokschakelaar van de app naar rechts geschoven om het zonpictogram te verlichten en in de zonnemodus te zetten.

De app vroeg vervolgens naar mijn locatie, omdat deze elke dag de aan/uit-timing bepaalt op basis van mijn lengte- en breedtegraad. De dichtstbijzijnde vermelde locatie was New York City. Nu is alles opgezet en klaar voor mijn lichtshow voor de feestdagen.

0 Shares:
You May Also Like