Skype voor Windows 10 opent niet of reageert niet na update? Probeer onderstaande oplossingen

Is het je opgevallen dat Skype voor Windows 10 vaak en willekeurig niet meer reageert en de enige manier is om het te sluiten en opnieuw te openen? Je bent niet de enige een aantal gebruikers meldt dat Skype niet werkt Na de upgrade naar Windows 10 reageert de app plotseling niet meer op Windows tijdens het chatten of videobellen, soms worden videogesprekken afgebroken en zo, wat nogal vervelend is! Als u ook met soortgelijke problemen worstelt, zijn hier enkele oplossingen die u kunt toepassen: Skype weer aan het werk normaal gesproken.

Skype werkt niet in Windows 10

Oplossingen hieronder toepassen Als u Windows 10 gebruikt om Skype-app te bouwen

Controleer eerst of zowel de microfoon als de camera werken U hebt een stabiele internetverbinding om te bellen of te videobellen via de skype-app Verbreek de verbinding met VPN indien geconfigureerd op uw pc/laptop

Controleer Microfoon- en camerarechten

Laten we eens kijken of de Skype-app toestemming heeft om de microfoon en camera te gebruiken voor videogesprekken.

Open het menu Start, selecteer Instellingen en klik vervolgens op Privacy. Ga naar Microfoon en schakel ‘Apps toegang geven tot de microfoon’ in. Ga vervolgens naar Camera en schakel ‘Apps toegang geven tot camerahardware’ in.

Skype-app resetten

Laten we de onderstaande stappen volgen om de skype-app terug te zetten naar de standaardinstellingen die de nieuwe nieuwe installatie maken en waarschijnlijk oplossen als er een storing is waardoor Skype niet reageert.

Open instellingen met behulp van de sneltoets Windows + I, klik op Apps en vervolgens op Apps & Functies scroll naar beneden, zoek de skype-app, klik erop, klik nu op de link Geavanceerde opties (zie de afbeelding hieronder)

Dit opent een nieuw venster, scrol omlaag en zoek de Reset-optie en klik erop. Wanneer u erop klikt, wordt gewaarschuwd “dit zal de app-gegevens verwijderen, inclusief zangdetails” en klik opnieuw op Reset.

Skype-app opnieuw installeren

Als het resetten van Skype het probleem niet oploste, was de enige manier om de Skype-app te verwijderen en opnieuw te installeren.

Open opnieuw instellingen -> Apps -> Apps en functies Zoek de Skype-app op en klik erop. Hier krijgt u de optie om de app te verwijderen, klik erop en volg de instructies op het scherm. Start uw pc opnieuw op

Open nu de Microsoft Store-zoekopdracht voor Skype en installeer de app. Log in met uw inloggegevens en controleer of de Skype-app goed werkt zonder enig probleem of fout.

Bovendien kunt u de Windows Defender-firewall -> App of functie toestaan ​​via de Windows Defender-firewall openen. En controleer of Skype is toegestaan ​​voor zowel particuliere als openbare netwerken.

Oplossingen toepassen als u de desktopversie van de Skype-app gebruikt, Of u gebruikt Skype op Windows 7 of 8.1

Allereerst Upgrade Skype naar de nieuwste versie, Om dit te doen

Open Skype.Klik op Help en vervolgens op Controleren op updates.

Probeer de app opnieuw te installeren

Druk op Windows + R, typ appwiz.cpl en klik op ok. Hiermee worden programma’s en functies geopend. Klik hier met de rechtermuisknop op de Skype-app en selecteer Verwijderen. Start Windows opnieuw en ga op de volgende login naar de officiële Skype-pagina en download en installeer de nieuwste Skype-versie.

Netwerkconfiguratie resetten

Open ook de opdrachtprompt als beheerder en voer de onderstaande opdracht uit om de netwerkconfiguratie opnieuw in te stellen om ervoor te zorgen dat de netwerk- en internetverbinding ervoor zorgen dat Skype niet correct werkt

ipconfig /releaseipconfig /renewnetsh winsock resetnetsh int ip resetipconfig /flushdnsipconfig /registerdns

Sluit daarna de opdrachtprompt en start de Windows opnieuw. Open bij de volgende login skype en controleer of er geen probleem is met de skype-app.

Lees ook

0 Shares:
You May Also Like