Siri van Apple komt naar HomeKit-accessoires van derden

siri on third party devices

Apple had groot HomeKit-nieuws om aan te kondigen tijdens zijn WWDC-keynote op maandag, inclusief het bericht dat Siri – eindelijk – naar apparaten van derden komt, wat betekent dat het binnenkort veel gemakkelijker kan zijn om met Siri in je hele huis te chatten.

Naast Siri-ondersteuning van derden, heeft Apple ook een nieuwe “Home-sleutels” -functie aangekondigd waarmee je je deur kunt ontgrendelen met je iPhone en Apple Watch; pakketdetectie voor HomeKit Secure Video; en nieuwe HomePod mini- en Apple TV-functies.

Siri komt naar HomeKit-accessoires van derden

Maak je eerst klaar voor Siri om te arriveren op HomeKit-accessoires van derden, waaronder slimme camera’s, luidsprekers, thermostaten en slimme stekkers.

In tegenstelling tot op zichzelf staande slimme apparaten die beschikken over Alexa of Google Assistant zonder de noodzaak van een Echo- of Nest-luidspreker, vereisen toekomstige Siri-compatibele accessoires een HomePod mini of de (nu stopgezette) HomePod. Apple vatte die beperking op als een privacymaatregel en zorgde ervoor dat je Siri-verzoeken niet via diensten van derden gaan.

De eerste Siri-compatibele accessoires van derden zouden later dit jaar moeten arriveren, zei Apple, hoewel het geen specifieke producten van derden onthulde.

De komst van Siri op accessoires van derden zou slechts het ticket kunnen zijn voor het vergroten van het bereik van zowel Siri als HomeKit, die voorlopig zijn gehinderd door het prijskaartje van $ 99 van een HomePod mini (tegenover $ 50 of minder voor een Echo Dot of Nest mini). Ja, je hebt nog steeds ten minste één HomePod nodig om je spraakopdrachten van Siri-compatibele accessoires door te geven, maar het kan binnenkort veel goedkoper zijn om Siri in elke kamer van je huis te plaatsen.

Met “Home-toetsen” kun je je deur openen met een iPhone of Apple Watch

Ook op maandag onthulde Apple “Home-sleutels”, een nieuwe iOS 15-functie waarmee je je voordeur kunt ontgrendelen met een tik op je iPhone of Apple Watch.

homekit huissleutels

Tijdens een (zeer korte) video van de functie was een digitale deursleutel ter grootte van een creditcard zichtbaar in de Apple Wallet-app en kon een gebruiker worden gezien die met zijn iPhone op een slim slot tikte om zijn voordeur te openen.

Apple heeft niet gezegd welke slimme sloten de functie Home-toetsen ondersteunen of andere details onthullen over de aankomende functie, die dit najaar wordt verwacht.

Nieuwe camera- en Apple TV-functies

Vervolgens kondigde Apple aan dat HomeKit Secure Video, een functie waarmee een HomeKit “thuishub” mensen, dieren en auto’s in uw opgenomen beveiligingsvideo’s kan detecteren, binnenkort pakketten kan detecteren die voor de deur zijn achtergelaten.

homekit beveiligde videopakketdetectie

HomeKit kan ook meerdere cameraweergaven weergeven op een Apple TV en u kunt accessoires bedienen die verband houden met de camerafeed die u bekijkt, zoals uw buitenverlichting.

Ten slotte kun je je HomePod mini gebruiken als de standaardluidspreker voor een Apple TV, en Siri op de kleinere HomePod vragen om een ​​video af te spelen op de streamingspeler van Apple.

Eerder in de WWDC-keynote kondigde Apple SharePlay aan, een “watch party”-achtige functie voor FaceTime die zal worden uitgebreid naar Apple TV, en voegt eraan toe dat Spatial Audio-ondersteuning ook naar de settopbox komt.

0 Shares:
You May Also Like