Siri op de Ecobee slimme thermostaat: eerste indrukken

hey siri to an ecobee smart thermostat

Apple kondigde afgelopen juni aan dat het binnenkort zijn Siri-digitale assistent zou openstellen voor externe apparaatfabrikanten. Nou ja, in ieder geval. Op typische Apple-manier bevatte de aankondiging van het bedrijf een waarschuwing: om Siri op een apparaat van derden te gebruiken, moet je ook een HomePod of HomePod mini slimme luidspreker op je thuisnetwerk hebben, omdat het de HomePod is die je verzoek uiteindelijk zal verwerken. .

De Ecobee SmartThermostat met spraakbesturing was het enige apparaat van derden dat Apple demonstreerde tijdens zijn WWDC-ontwikkelaarsconferentie, en het is tot nu toe het enige apparaat van derden dat compatibiliteit bereikt. Ecobee nodigde me onlangs uit om deel te nemen aan het bètatestprogramma om meer te weten te komen over de integratie. Hier zijn mijn eerste indrukken.

Opstelling

De installatie wordt afgehandeld via de Apple Home-app. Nadat ik al mijn apparaten had geüpdatet naar iOS 15, werd ik begroet met een banner in Apple Home die me uitnodigde om Siri op mijn Ecobee in te stellen. Het was een snel proces, maar het daadwerkelijke gebruik was in het begin een beetje moeilijk. Er was wat probleemoplossing nodig om de slimme thermostaat Siri te laten oproepen, hetzij door het wekwoord “Hé, Siri” te zeggen of door op de microfoonknop in de instellingen van de thermostaat te drukken. Uiteindelijk heb ik de Ecobee aan de stroom gezet – dat wil zeggen, hem van de muur getrokken, even gewacht en toen teruggezet – en toen begon Siri te reageren zoals verwacht.

ecobee-thermostaat reageert op siri wake-word

Siri gebruiken op een Ecobee SmartThermostat

De gebruikersinterface-ervaring is identiek aan wat je zou tegenkomen bij het gebruik van Ecobee’s eersteklas thermostaat met Amazon’s Alexa digitale assistent; dus geen verrassingen als je dat ooit hebt gedaan. Wanneer je Siri oproept, glijdt er een kleine banner naar beneden vanaf de bovenkant van het scherm van de thermostaat om je te laten weten dat hij luistert (zelfs met het huidige volume van de luidspreker).

De LED die normaal blauw oplicht als je “Alexa” zegt voor de Ecobee, bootst echter de blauw-roze gloed na die op de bovenkant van een HomePod verschijnt als je “Hé, Siri” zegt. Als je wilt, kun je Siri oproepen door op het microfoonpictogram op het aanraakscherm van de Ecobee te tikken en vervolgens op het bericht ‘Druk op Siri’ dat onder aan het scherm verschijnt.

Toen ik de thermostaat eenmaal had geconfigureerd, gebruikte ik Siri een week zoals ik normaal zou doen en merkte ik op hoe het werkte op de Ecobee. Ik merkte geen verschil tussen het gebruik van Siri of Alexa op de thermostaat om de doeltemperatuur aan te passen en om de slimme verlichting van mijn huis te regelen. Tussen het uitspreken van een commando en het veranderen van mijn lampjes zitten tussen de 1,5 en 2 seconden, wat ook ongeveer overeenkomt met hoe lang het over het algemeen duurt om resultaten te zien wanneer ik rechtstreeks met een van mijn HomePods spreek.

Vraag Siri via de Ecobee echter om muziek af te spelen en je muziek wordt via je HomePod naar de Ecobee gestreamd. Als iemand anders het luisteren naar muziek op de HomePod gebruikt wanneer u uw verzoek indient, wordt hun sessie overschreven. Als je je afvraagt ​​waarom je überhaupt naar muziek op een thermostaat zou willen luisteren, beste lezer, je hebt natuurlijk geen kinderen.

Conclusie: het werkt, maar…

Op basis van mijn vroege ervaring met het gebruik van Siri op een Ecobee SmartThermostat met stembesturing, voorspel ik dat het vrijwel hetzelfde zal zijn als het gebruik van Alexa op het apparaat – of zelfs het gebruik van Siri op een HomePod. Dat gezegd hebbende, mijn HomePod mini was meer geneigd om te reageren op het Siri-wekwoord, zelfs als ik me dichter bij de thermostaat bevond dan de slimme luidspreker. Hoewel dat geen verrassing is, gezien hoe effectief de far-field-microfoons van de HomePod zijn, suggereert het wel dat de waarde van een thermostaat in je gang die op Siri kan reageren, beperkt kan zijn als je ook een HomePod in een aangrenzende kamer hebt. Ik ben niettemin geïnteresseerd om Siri-integraties te ervaren in toekomstige smart-home-producten van derden.

0 Shares:
You May Also Like